מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נימול בצד שמאל של הגוףנעמה13/01/2010
שלום רב,
הנני בחורה צעירה בשנות ה-20.
לפני כ-5 חודשים הייתה לי נפיחות באחת הרקמות מעל אחת החוליות באמצע עמוד השדרה אשר הייתה מלווה בכאבים.
קיבלתי אתופן אשר העביר את הסימפטומים אך הכאבים נשארו עד היום.
לפני כ-3 חודשים החלו בעיות במערכת השתן עד היום - לוקח לי המון זמן לתת שתן. לאחר אולטראסאונד שתן נמצא כי גם לאחר התרוקנות נשאר המון שתן במערכת. הופניתי לבדיקת אורו דינמיקה (טרם בוצעה).
לפני כחודש וחצי התחלתי להרגיש נימול בכל הצד השמאלי של הגוף (כולל פנים), כאבים בבטן התחתונה וכאבים בחזה. לאחר מס' בדיקות אצל רופאים מומחים (גינקולוג, כירורג) אשר שללו בעיות בתחומם, המצב החמיר לכדי כך שלא יכולתי להזיז את הגפיים העליונות והתחתונות שכן הם היו רדומים.
בעקבות כך, לפני כ- 3 שבועות אושפזתי למשך 11 יום במחלקה הנוירולוגית באחד מבתי החולים הטובים בארץ, שם נעשו לי בדיקות מקיפות (כולל MRI למוח) בכדי לשלול טרשת נפוצה ו/או קריש דם (D DYMER יצא לא תקין פעמיים - ערך גבוה מאוד מהנורמלי).
מכשכל הבדיקות הנ"ל יצאו תקינות (למעט אלו שציינתי), שוחררתי עם המלצות להמשך בדיקות בכדי לשלול מחלות אוטואימיוניות אחרות.
מכיוון שביצוע כל הבדיקות הנ"ל אורך זמן שכן ההמתנה היא ארוכה ומכיוון שהנני עדיין סובלת מנימול בצד שמאל של הגוף ומכאבים בעמוד השדרה (צוואר + אמצע הגב) הייתכן ש:
1. מקור הבעיה הינו בכלל בעמוד השדרה?
2. האם כאבים בעמוד השדרה יכולים לגרום לנימול בכלל ובפרט בפנים?
3. במידה ומקור הבעיה בעמוד השדרה - כיצד מטפלים בנושא?
(אוסיף ואומר רק שאין לי קשת בעמוד השדרה כמו לכולם, אלא עמוד השדרה שלי ישר)
לתשובתכם אודה,
בברכה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול בצד שמאל של הגוף
ד``ר עופר ברוך13/01/2010נעמה שלום,
מתיאורך המפורט מובן סיבלך הרב ועוד יותר, שלא מצליחים להגיע לאבחנה/ות מדוייקות והסימפטומים נראים כמחמירים.
התיאור שלך יכול להיתפרש כאבחנה/ות בהתהוות של טרשת נפוצה אך שמקורה הוא בחוט השדרה בגובה חוליות הצוואר ו/או הגב העליון,
יכול להתפרש כהיווצרות ציסטה או כיס נוזל בתוך חוט השדרה בגבהים אלו.
שני האחרונים יכולים בהחלט להשפיע על מסלולים עצביים בעמוד השדרה אשר מעבירים תחושות מהגפיים לפיענוח במוח לגבי מיקום תחושתי גיאוגרפי לאורך הגוף וכן, יכולים להיות קשורים למחלות ניורולוגיות נוספות כגון גיאן בארה, לופוס(זאבת) ואחרות הכוללות גם תשישות נפשית.
מכיוון שאין כאן המקום לקחת ממך היסטוריה רפואית מקיפה ובוודאי לא לבדוק אותך בצורה מקוונת,
הייתי ממליץ לפנות לנוירולוג מומחה ובמקביל, גם לד"ר לכירופרקטיקה המנוסה במקרים כשלך לגבי אבחון מסודר ומורכב (לא ביקור של 15 דקות) מקביל לקשר העיצבי בין תלונותיך, לחוט השדרה ולחוליות עמוד השדרה.
אם כבר השקיעו שבועיים אישפוז במחלקה רצינית, הייתי מצפה לקבל עבורך גם MRI צווארי וגבי עליון אשר ישללו את האפשרויות שנזכרו לעיל וכן אפשרות של תהליך תופס מקום אחר בעמוד השדרה כגון גידול כזה או אחר לא עליך ולא עלינו אשר יכול לתת כאלו השפעות וסימפטומים.
מקווה שהצלחתי לכוון אותך קצת יותר טוב,
בהצלחה ולבריאות תקינה ורגועה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נעמה14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)