מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר טיפול - שאלהדביר17/01/2010
לד"ר שלום רב,
ביום רביעי עברתי טיפול אצל כירופקט ,באותו יום הייתי בחדר מיון בגלל סחרורות וכאבי ראש.אם כאבים בצוואר ובגב.הרופא בחדר מיון אמר לי לנוח .ושאם יהיה נימול לחזור לחדר מיון או אם תהיה החמרה,ביום שישי הלכתי לרופאת משפחה אמרתי לה שהסחרורות עדיין לא עברו והיא אמרה לי שזה הגיוני כי הוא נגע לי בצוואר ובשכמות אז יצאתי מאיזון ואין צורך שאגש לחדר מיון..היום 3 ימים אחרי יש לי כמו נמלים בכף יד שמאל .והרגשה של היד משותקת עם כאבים.
היש צורך שאחזור לחדר מיון ,לקחת הפנייה מרופאת משפחה או שאחכה לתור אצל אורטופד?
אני לא בטוח שהיא תתן לי הפניה לחדר מיון בגלל שאגיד לה שהחל לי נימול ויד משותקת.
כי הרופא בחדר מיון אמר לי זאת בפה ולא ציין זאת בטופס שהוא כתב.שם הוא רשם רק על טיפול.
או שזה יכול להיות תופעות לוואי של הטיפול מהכירופקט גם לאחר 3 יום.
נ.ב
הכירופקט מוכר באגודה של הכירופקטים .אם זה אכן כפי שמצויין באתר של האגודה .
אז ככה שלא הלכתי לחפאר ובכל זאת אני מודאג וכרגע מקפיא את הטיפולים אצל הכירופקט.
בתודה
אריק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר סחרחורת ונימול
ד``ר עופר ברוך17/01/2010אריק שלום,
תודה על הפירוט ואכן יש להתקדם בזהירות אך בכל המישורים הטיפוליים והאבחנתיים.
ראשית, נימול ליד יכול להיות עקב שריר צווארי שנתפס ומפנה נימול ליד או כאב צווארי לאחר התחלת הטיפולים שעיקרם, החזרת היציבה הנכונה ותפקוד תנועת מיפרקי חוליות הצוואר.
אם הן לא מתפקדות ותקועות, שרירי הצוואר מתקשים להזיזם, הם ניתפסים, לוחצים על החוליות וגורמים לעצבי הצוואר להילחץ ולהכאיב. קשיחות המיפרקים העליונים והתחתונים בצוואר יכולה גם היא לתת תחושת סחרחורת/ אי יציבות ולכן יש לטפל בתפקודם באופן יסודי.
כל אלו, הם תהליכים אפשריים בתחילת הטיפול ויש לפנות לכירופרקט המטפל שלך ולהיוועץ בו באסרטיביות לגבי שקילת שינוי/תוספת טכניקות כירופרקטיות שונות לצוואר או הוספת אמצעי הרפיה, מתיחה ושחרור אשר הוא בוודאי אמור להיות אמון עליהם.
לפי תיאורך קיימות מספר אבחנות אפשריות אשר דורשות טיפול מורכב אשר איננו בפירוש טיפול של 5-10 דקות כטיפול רגיל תחזוקתי אצל הכירופרקטור.
רופאת המשפחה או הרופא במיון יכולים לבדוק אותך במקביל ולהציע לך פתרונות תרופתיים או זריקות לשחרור השרירים אך אין להם את הכלי טיפול להחזרת תפקוד המיפרקים ועצבי הצוואר ולכן, יש לעבוד במשולב גם עםהכירופרקטור וגם, אם אין שינוי לטובה, גם עם הגישה התרופתית שעליה ימליצו הרופאים שלך.
הייתי גם ממליץ אם לא עשו עד היום לשקול ביצוע הדמיית CT לצוואר לבדיקת החוליות, המיפרקים, כריות הדיסק, קוטר תעלת השידרה והרקמות הרכות. היצרות תעלת השידרה עקב תהליכים ניווניים יכולה גם היא לגרום למה שהינך מרגיש.
כמו ברפואה, גם במקצוע הכירופרקטיקה אם הגורם המטפל הראשוני איננו מייטיב לאורך מספר טיפולים, יש לבקש לשקול את האבחנות ודרכי הטיפול וגם אם אלו לא עוזרים, יש לפנות לכירופרקטים מומחים אשר עברו הכשרה פוסט דוקטורטית מעבר להכשרת הדוקטור לכירופרקטיקה וישנם מספר כאלו בישראל.
בהצלחה ואל חשש, אתה אמור להיות בידיים טובות אם הוא ד"ר לכירופרקטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)