מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירים תפוסים בכל הגוףחן24/01/2010
שלום רב!
אני בן 26 ובמשך שנים רבות אני סובל מצוואר ועורף תפוסים.
לאחרונה המצב החמיר ותפוסים לי השרירים בכל הגוף..גב, ידיים, רגליים.
בשבועיים האחרונים התחלתי לעשות מסאז'ים דרך כללית רפואה משלימה אך אני לא סבור שזה יעזור לטפל בבעיה לגמרי אלא רק באופן זמני
האם יש הסבר ללמה זה קורה ואיך אפשר לטפל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ****נראה לי שדילגת עלי בטעות****
חן25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירים תפוסים בכל הגוף
ד``ר עופר ברוך25/01/2010עומר שלום,
עמך הסליחה על השהות במתן התשובה מכיוון שניסיתי לתת גם לעמיתי, ד"ר אייל להשיב על השאלה שלך אך צר לי כי לא נעניתה.
לפי תיאור המקרה שלך, כנראה שיש בעיה עם תפקוד העמוד שדרה שלך.
לאורך חוליות השדרה ומיפרקי החוליות ישנם חיישנים נוירולוגיים הנקראים מכאנו-רצפטורים אשר תפקידם לתת רפלקסי תחושה של מנח החוליות והשרירים ולפי הרפלקסים הללו, מרכזי המוח הקדומים כגון הסראבלום, ביחד עם המוח החדש, מוציאים פקודות הפעלת שרירים.
אם השרירים חוזרים וניתפסים לאחר מסאג', סימן שיש רפלקס נוירולוגי הגורם לאותן תפיסות והוא יכול לנבוע ממיגוון גורמים:
פציעות עבר כגון תאונות או נפילות מהילדות/בגרות/צבא/טיולים אשר גרמו ל.....
מבנה עמוד שדרה לא ישר עם עקמות ואגן הנוטה לצד מסויים,
מבנה צוואר תפוס ולא ישר,
תעלת שדרה צרה הגורמת לריפלקס דומה בחוט השדרה הגורם לספאזם שרירים,
יתכנו גם דברים מההיסטוריה המשפחתית והסביבתית כגון:
בעייה בחילוף החומרים או תזונה לקוייה,
דלקות פרקים או דלקות רקמות רכות,
הרגלי יציבה, ישיבה, עבודה ושינה לא טובים ולא בריאים (שינה על הבטן, ישיבה שפופה עם הראש רכון לפנים וכו')
מתח נפשי וחרדות מאירועים שונים בחיים
ועוד ועוד,
בקיצור, במקום ללכת למרפאה כללית ולא מקצועית (משלימה), כדאי לפנות ישירות למרפאת ד"ר לכירופרקטיקה רגיל אשר בדרך כלל מיומן בבדיקות ואבחנות אלו.
אם אין שיפור לאחר מספר טיפולים ושקילת אבחנות אפשריות אחרות, יש לפנות לכירופרקט מומחה לחוות דעת שניה ואבחון מעמיק יותר.
אם תרצה ולפי בקשתך הספציפית, נוכל לשלוח אליך את רשימת הכירופרקטים המוכרים באיזור/עיר מגוריך, לבחירתך.
בהצלחה ולבריאות משוחררת ובריאה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)