שרירים תפוסים בכל הגוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירים תפוסים בכל הגוף
    חן
    24/01/2010

שלום רב!
    אני בן 26 ובמשך שנים רבות אני סובל מצוואר ועורף תפוסים.
    לאחרונה המצב החמיר ותפוסים לי השרירים בכל הגוף..גב, ידיים, רגליים.
    בשבועיים האחרונים התחלתי לעשות מסאז'ים דרך כללית רפואה משלימה אך אני לא סבור שזה יעזור לטפל בבעיה לגמרי אלא רק באופן זמני
    האם יש הסבר ללמה זה קורה ואיך אפשר לטפל?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירים תפוסים בכל הגוף

הוספת תגובה

• ****נראה לי שדילגת עלי בטעות****

חן
    25/01/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירים תפוסים בכל הגוף

ד``ר עופר ברוך
    25/01/2010

עומר שלום,
    עמך הסליחה על השהות במתן התשובה מכיוון שניסיתי לתת גם לעמיתי, ד"ר אייל להשיב על השאלה שלך אך צר לי כי לא נעניתה.
    לפי תיאור המקרה שלך, כנראה שיש בעיה עם תפקוד העמוד שדרה שלך.
    לאורך חוליות השדרה ומיפרקי החוליות ישנם חיישנים נוירולוגיים הנקראים מכאנו-רצפטורים אשר תפקידם לתת רפלקסי תחושה של מנח החוליות והשרירים ולפי הרפלקסים הללו, מרכזי המוח הקדומים כגון הסראבלום, ביחד עם המוח החדש, מוציאים פקודות הפעלת שרירים.
    אם השרירים חוזרים וניתפסים לאחר מסאג', סימן שיש רפלקס נוירולוגי הגורם לאותן תפיסות והוא יכול לנבוע ממיגוון גורמים:
    פציעות עבר כגון תאונות או נפילות מהילדות/בגרות/צבא/טיולים אשר גרמו ל.....
    מבנה עמוד שדרה לא ישר עם עקמות ואגן הנוטה לצד מסויים,
    מבנה צוואר תפוס ולא ישר,
    תעלת שדרה צרה הגורמת לריפלקס דומה בחוט השדרה הגורם לספאזם שרירים,

יתכנו גם דברים מההיסטוריה המשפחתית והסביבתית כגון:
    בעייה בחילוף החומרים או תזונה לקוייה,
    דלקות פרקים או דלקות רקמות רכות,
    הרגלי יציבה, ישיבה, עבודה ושינה לא טובים ולא בריאים (שינה על הבטן, ישיבה שפופה עם הראש רכון לפנים וכו')
    מתח נפשי וחרדות מאירועים שונים בחיים
    ועוד ועוד,

בקיצור, במקום ללכת למרפאה כללית ולא מקצועית (משלימה), כדאי לפנות ישירות למרפאת ד"ר לכירופרקטיקה רגיל אשר בדרך כלל מיומן בבדיקות ואבחנות אלו.
    אם אין שיפור לאחר מספר טיפולים ושקילת אבחנות אפשריות אחרות, יש לפנות לכירופרקט מומחה לחוות דעת שניה ואבחון מעמיק יותר.
    אם תרצה ולפי בקשתך הספציפית, נוכל לשלוח אליך את רשימת הכירופרקטים המוכרים באיזור/עיר מגוריך, לבחירתך.
    בהצלחה ולבריאות משוחררת ובריאה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו