מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זו פריצת דיסק?מיקמיק28/01/2010
שלום לכולם,
אני בת 36 בריאה.
במהלך השנתיים האחרונות אני סובלת מתהליך שבו רגל שמאל מוגבלת בתפקוד וחלשה ורגל ימין נושאת בכל הנטל.אני ממש מרגישה כאילו שפלג הגוף העליון זז ימינה בסנטימטר. בעת הליכה כף רגל שמאל מונחת על הקרקע באופן שטוח בלי "להתגלגל" מהעקב ועד האצבעות. אני גם מרגישה ששריר השוק האחורי לא פעיל. במצב של פלקס באצבעות הרגל השריר הזה כואב קצת. הכל החל בתחושה מוזרה בישבן שמאל ומשם התפשט מטה. חשתי בזה לראשונה כשהתכופפתי להשקות עציצים המונחים על הריצפה ושמתי לב שאני נוטה ימינה.
חשוב לציין שאין לי כאבי גב!!!!
צילום צוואר וגב תחתון מראים כי יש הייצרות של המרווחים בין החוליות וגם עקמת קלה בגב התחתון.
אני רוצה לשלול אפשרויות כגון ניוון שרירים ושאר מכות. זה מפחיד! מה דעתכם?
האם ייתכן שמדובר בפריצת דיסק שלוחצת על אי אלו עצבים, למרות שאין לי כאבים?
מיקמיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו פריצת דיסק?
ד``ר עופר ברוך28/01/2010שלום לשואלת,
אי הרגשת כאב בגב התחתון איננה שוללת סיבות ללחץ על העצב הגדול היורד לרגל אך למה לך לאבחן את עצמך בניחושים ושאלות?
אנא, פני לרופא המשפחה שלך אשר יבדוק ויפנה אותך לביצוע הדמיית CT מותני ועימה (עם דיסק תוצאות הבדיקה), פני לד"ר לכירופרקטיקה אשר יבדוק/תיבדוק ותאבחן כראוי את סיבת הלחץ על העצב,
אנא פני לבדיקות אלו כאמור ובהצלחה,
אם תרצי לקבל את רשימת כל הכירופרקטים באיזור/עיר מגורייך, אנא צייני לנו בתשובה חוזרת ונשלח לך,
לבריאותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף מרפקי טניס?!
מיקמיק28/01/2010לפני יותר משנתיים אובחנו לי מרפקי טניס. אני קצת מפקפקת באבחנה. המצב כיום הוא של עיוותים בכפות הידיים - כתב היד שלי הפך לגס מאוד, אני מרימה עפרון בצורה מוזרה, גם במנוחה כף היד מונחת כמו אצל אנשים פגועים מוחית כשהיא מקופלת פנימה והאצבעות נוטות להסגר.
אני עובדת על המחשב כשמונה שעות ביום.
האורטופד אומר שאין מה לעשות אלא להפסיק את העבודה על המחשב. לא ריאלי. זו הפרנסה שלי!
האורטופד גם שלח אותי לאולטראסאונד מרפקים נוסף (הקודם היה תקין) אך הוא גם ציין שזה "כיסוי תחת". השרירים לאורך שתי הידיים כבר חלשים וכואבים למגע.
האם ייתכן שזה קשור למה שתיארתי בהודעה מעלה? האם סביר שזה אכן מרפקי טניס?
האם כירופרקט יכול לעזור.
מיקמיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובחנו לי מרפקי טניס
ד``ר עופר ברוך28/01/2010מיקמיק שלום,
תודה על הוספת המידע אך הוא עדיין לא יקדם אותך לאבחנה/ות הנכונות וטיפולים המתאימים להן.
כאבים/חולשה/ שינוי מנח כפות ידיים יכול להיות משוייך לדלקות פרקים אך יכול גם להיות משוייך ללחץ עצבי בחוט השדרה הצווארי. הכי טוב עבורך יהיה לקבוע תור לניורולוג מומחה בקופח שלך וממנו לנסות ולהשיג הפניה להדמיה צווארית ויתכן גם תחתונה כי מותר שיהיו לכל אדם יותר מאבחנה אחת,
לסיכומנו, לאחר קבלת דיסק ההדמיה, עדיף לך ללכת להיבדק אצל כירופרקט המתמחה בספורט או בשיקום או שמציין כי עוסק בתחומים אלו רבות במרפאתו ובפירוש לא טיפול של 5-10 דקות,
אבל קודם כל אבחנות ורק אז שקילת תוכנית טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)