מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב תחתון פריצת דיסקמיטל07/02/2010
שלום רב,
לפני כשלושה שבועות החלו לי כאבי גב תחתון. עם הזמן הכאבים החמירו ולוו בזרמים וכאבים בגרליים... לפי בדיקות קליניות הנעשו לי אצל כמה רופאים אובחן כי זהו פריצת דיסק והפנו אותי לשיאצו ודיקור סיני, וכמובן לפיזיותרפיה.בנוסף, קבלתי מנוחה מהעובדה למשך שלושה שבועות.
כמובן עשו לי רק צילום רנטגן שאמרו לי שיצא תקין, אך את הסי טי לא עשו לי בטענה שלא יפנו אותי לניתוח אלא אם המצב מחמיר מאוד.
בנוסף, אציין שהיות ונולדתי עם כליה אחת לא נותנים לי טיפול תרופתי שהוא אנטי דלקתי.
השאלה שלי היא האם הדיקור והשיאצו אכן יכולים לעזור, או שעדיף ללכת לכירופראקט מומחה לפיתרון בעיה זו.??
אציין כי בתחילה הפנו אותי לכירופראקט דרך הקופה, אך הבנתי מאנשים שעדיף ללכת למישהו מומחה, אז הפסקתי את הכירופראקט והתחלתי את השיאצו.
אודה לייעוץ בנושא
בברכה,
מיטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון פריצת דיסק
ד``ר עופר ברוך08/02/2010מיטל שלום,
תודה על הפניה,
פריצת דיסק מאובחנת רק על ידי תהליך בדיקה קלינית כפי שעברת אך עם הוכחה הדמייתית של תמונה תלת מימדית ב CT או MRI. ללא הוכחה כזאת, אין באפשרות אף רופא להכריז ב 100% שיש פריצה, כי יתכנו עוד מרכיבי רקמות או דלקת היכולים לגרום ללחץ כזה בגב עם הקרנה לרגליים.
תשובת הרופאים גם מרמזת לסיבת אי הפנייתך להדמיה כרצון לחסוך עלויות רפואיות מבלי להיות בטוחים כי האבחנה היא נכונה סופית.
שיאצו מטפל בקשרי שריר בנקודות קבועות לפי מפות יפניות מסורתיות אך איננו מיישר חוליות ואגן כפי שהד"ר לכירופרקטיקה אמון ומוכשר. הכירופראקט לא רק בודק ומאבחן, הוא גם יכול להמליץ על הפנייתך לCT עם תימוכין קליניים לנחיצות. יש בהשכלתו מגוון טכניקות טיפול ומתיחה כירופרקטיות לטפל מגוון הבחנות האפשריות במצבך. אחדות מהטכניקות גם מטפלות בקשרי השריר ולמעשה"עבודת השיאצואיסט" כלולה בטכניקות הכירופרקטיות.
הדיקור ידוע כמפחית דלקת ומשחרר שרירים מעולה ולכן השילוב כירופקטור ודיקור הוא שילוב מנצח גם מבחינה מחקרית בהשוואה לפיזיוטרפיה ודיקור.
לגבי לאיזה כירופרקט לפנות, הרי זה נכון שיש מספר רמות התערבות במקצוע הכירופרקטיקה. ישנם ד"ר לכירופרקטיקה רגילים העובדים במרפאות משלימות של קופ"ח, כאלו העובדים פרטית, לבין כאלו העובדים במרפאות בתי חולים (הרבה יותר מקצועי ומוקפד בהשוואה לרגילים) לבין כאלו שעברו התמחות לכירופרקט מומחה.
לבחירתך והעדפתך האישית,
בכל מקרה שתבחרי, בהצלחה ולבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)