בלט דיסק נוגע בשורש העצב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלט דיסק נוגע בשורש העצב
    אסף
    14/02/2010

שלום רב,
    לפני כ 4 שנים נפלתי על הגב בזמן משחק כדורסל.
    בקושי יכלתי לזוז והיו לי כאבי תופת בגב.
    קיבלתי זריקות וולטארן וטיפול פיזוטרפי שעזר למצב להשתפר.
    מאז אותה הפגיעה יש לי מדי פעם כאבים בגב התחתון ותחושת נימול לאורך הצד החיצוני של
    רגל שמאל.
    ב CT שבוצע לפני כשבוע נכתב לי -בלט דיסק אחורי ולשמאל נוגע בשורש העצב.מודגם רוחב תקין
    של תעלת השדרה הגרמית והנקבים הבינחולייתיים.

בשנתיים האחרונות אני ואשתי לעתיד מתמודדים עם הרבה מאוד לחץ נפשי עקב מחלת ריאות קשה
    שלה וטיפול טרופתי ארוך וממושך.

אשמח לקבל תשובות או קצת יותר מידע לגבי האבחון CT שלי.
    האם הוא תקין? האם אני צריך לדאוג? מה עליי לעשות כדי לא להחמיר את המצב?
    כמו כן, הגשתי בקשה לועדה רפואית במילואים בתקווה לפטור, הורדת פרופיל שינוי תפקיד ללא קרבי בעקבות פציעה זו, אך אני חושש (מהיכרותי עם גופי הצבא והתנהלותם) שהפגיעה שלי
    לא ממש תעניין אותם ומבחינתם אהיה תקין להמשיך בפעילות כרגיל.

המון תודה,
    אסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלט דיסק נוגע בשורש העצב

הוספת תגובה

• מדובר בחוליה L5 - S1

אסף
    14/02/2010

שכחתי לציין שמדובר
    בחוליה L5 - S1

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט דיסק נוגע בעצב

ד``ר עופר ברוך
    17/02/2010

אסף שלום,
    תודה על פנייתך. איננו מבצעים אבחונים של CT או פיענוחים בפורום זה אם אין לנו את הצילום/המקור מול העיניים וגם אז, יש כאן בעיה אתית כי אנו לא רואים אותך פיזית.
    חשוב לזכור כי יש להיווצרות בלט מגוון סיבות כגון גמישות יתר של רקמות, יציבה לקוייה של חוליות או האגן לצד מסויים אשר גורם לחוליות לחוץ ולגרום לבלט בותו הכיוון, או שיש לך מבנה חוליה גנטי/תורשתי שונה מהאנטומיה הרגילה.
    האורטופדים בצבא ובכלל מתייחסים לבלט כדבר "רגיל" כי יש אותו להרבה אנשים אך, אנו במקצוע הכירופרקטיקה לומדים כי כרית הדיסק בעומס כח הכבידה, אמורה לחלק את עומסי הלחץ ולפזרם כאשר הם גורמים רק לבליטה קטנה של 1-2 מ"מ תחת העומס. תוצאות אלו נבדקו במעבדות פיזיקאליות אשר לקחו עמודי שדרה טריים מאנשים שנפטרו והושמו במלחציים לבדוק כמה עומס לוקח לגרימת הנזקים.
    בקיצור, אם יש בלט והוא אף לוחץ, סימן שקיימת בעיה תפקודית או מבנית ויש לפנות למכונאי של הגוף, הדוקטור לכירופרקטיקה אשר זה עיקר עיסוקו.
    לפי נסיוני עם מטופלים רבים, הוועדות הרפואיות כן מתייחסות לחיילים הסובלים בגבם ובעיקר אם יש הוכחה פיזית של CT ללחץ על העצב ואז יורד לך הפרופיל לתקופה זמנית של מספר שנים על מנת לאפשר לך לנסות ולשפר את מצבך בטיפולים שונים. לאחר מכן מבוצעת ועדה נוספת האמורה לקבוע סופית מה יהיה הפרופיל המתאים לך.
    אם תרצה, נוכל לשלוח לך את רשימת כל הכירופרקטים הרגילים והכירופרקטים המומחים הקרובים לאיזור או עיר מגוריך
    אל תתיאש! בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו