מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למי להאמיןדני17/02/2010
שלום, אני בן 49, אני סובל מצוואר כבר 4 שנים , עם קושי בתנועות מסויימות בעיקר בזמן אוכל ו/או תנועה. ככל הנראה תנועות בזויות מסויימת גורמת לשפשוף בעצב הגורם דקירה קלה או כאב .
לאחרונה גבר הכאב באזור הצוואר והכתפיים.
הייתי בביקור פרטי אצל 2 נוירוכירוגים, הנחשבים מומחים.
שניהם ראו בעיה במבחן בבינסקי או טרמנר הופמן.
הצגתי לשניהם דיסקים של בדיקות הדמיה שעשיתי.
מומחה אחד כתב :
ב CT ו MRI קיפוזיס צווארי עם זיזים אחוריים ולחץ על חוט שדרה בגבהים C4-5 ו C5-6 בעיקר בתחתון. בצילום קיפוזיס ניכרת עם ליסטיזיס ניווני בגובה C4-5 .
יש מקום לדקומפרסיה וקיבוע בגבהים הנ"ל.
לדבריו, שום דבר לא יעזור וחייב לעשות ניתוח.
אז הלכתי למומחה נוסף, שרצה לראות רק MRI , ואז כתב :
ב MRI הצרות צווארית בגובה C5-6.
לדבריו מדובר בהצרות בינונית בלבד, ואין שום הצדקה לניתוח.
יש לציין שהבדיקה אצל כל אחד מהם נמשכה זמן שווה של 15-20 דקות.
אז מי צודק ?
איך אפשר להסביר פער כזה בין 2 הדעות?
למה אף אחד לא הזכיר בלטי דיסק, כפי כתוב בפינוח של MRI שקיבלתי ?
מה עליי לעשות, כי קשה לי לתפקד במצב הנוכחי?
יש לציין שכל 4 שנים אני מנסה פיזיותרפיה, כירופרקטיקה, מחטים ועוד. גם אם היה שיפור – הוא היה זמני.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי להאמין?
ד``ר עופר ברוך19/02/2010דני שלום,
תודה על הפירוט.
חסר לי הפירוט הכן טופלתה כירופרקטית ועל ידי מי, כי במקצוע הכירופרקטיקה יש מספר רמות התערבות מקצועיות אשר נותנות טכניקות ודרכי טיפול שונות מאוד כך שהביטוי "עשיתי כירופרקטיקה" לא אומר לנו כלום. לגבי מי מהמנתחים צודק לא נוכל לפרשן למעט אם נראה בעצמנו את ההדמיות.
לדעתי, כדאי לך לפנות לייעוץ מסודר על ההדמיות לכירופרקטים מומחים בתחום השיקום וישנם מספר כאלו בישראל ולשקול יחד איתם טכניקות מתיחה כירופרקטיות מיוחדות, טכניקות איזון צוואריות המתאימות למצבך, ביצוע תרגילי שחרור ושיפור לורדוזיס במהלך כל טיפול וכן תרגילים לבית כולל שיפור יציבתך ועבודתך הארגונומית אשר יתכן ומשפיעה על יציבת צווארך.
לקבלת רשימת כל הכירופרקטים הרגילים והמומחים באזור או עיר מגוריך אנא ציין זאת כאן.
אנא זכור, אם כירופרקט מומחה לא הרים ידיים איתך, סימן שאל לך לרוץ לכיוון הניתוחי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)