שאלה וציפיה לתשובה כנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה וציפיה לתשובה כנה
    יהודה
    28/02/2010

שלום למנהלי הפורום

לפני זמן מה הגעתי לכירופרקט עקב בעיות קשות בצוואר ובגב.

קבענו טיפול פעמיים בשבוע. הוא טיפל בי בכל פעם בממוצע 6-7 דקות. בסיום הטיפולים לא הרגשתי הקלה בכאבים ובמגבלת התנועה. ציינתי זאת בפניו, אבל הרגשתי שהוא התחמק ממתן תשובה, אמר שזה לוקח זמן ויצא מהחדר.

בטיפול השישי כשלא חל כל שיפור אמרתי לו שאם לא יחול שיפור במצבי אני לא אמשיך עוד.
    הוא החל לטפל בי ותוך חמש דקות שחרר לי את הצוואר והגב בצורה שלא תיאמן.
    בדרך הביתה הרגשתי כמו ציפור דרור
    בטיפול הזה שהביא להקלה היה בבירור שינוי בצורת הטיפול שלו לעומת הטיפולים האחרים שכלל כל מיני לחיצות ופעולות שנראו לי לא רלוונטיות למקצוע.

המסקנה האישית שלי היא חד משמעית - הכירופרקט הזה פשוט משך אותי חמישה טיפולים ולא טיפל בי ורק כאשר אמרתי שאני עומד לעזוב הוא טיפל בי כראוי.

אח"כ יצא לי לשוחח עם מספר אנשים שעברו טיפול אצל כירופרקטים והם אמרו לי שזו גם היתה החוויה שלהם.

אני אינני חסר אמצעים ולו הכירופרקט הזה היה אומר לי לשלם לו 1200 ש"ח עבור טיפול יעיל אחד ביום הראשון שהגעתי אליו, הייתי עושה זאת, אבל הוא בחר להמשיך את הסבל שלי במשך שלושה שבועות וטיפל בי כראוי רק כאשר הוא הבין שהבנתי את התרגיל.

לא ייתכן שמטפל יאריך את סבלו של המטופל בכוונה רק כדי לקבל תשלום גבוה יותר.
    להערכתי המצב הזה אם הוא תופעה כללית חייב להגיע לדיון ציבורי וחייב להיוד קוד אתי בתחום הזה..

אני בכל מקרה מתכוון לשלוח פנייה לחברי וועדות רלוונטיות בכנסת כדי שייזמו דיון ציבורי בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה וציפיה לתשובה כנה

הוספת תגובה

• תשובה כנה לבעיה ישנה נושנה

ד``ר עופר ברוך
    01/03/2010

יהודה שלום,
    תודה על פנייתך האמיצה והכנה. אתה נכנס לתוך "גוב האריות האתי" ובמקרה שלנו במקצוע הכירופרקטיקה. איננו באים כאן לשפוט או לבקר אף צד כי אם להציג את ההסברים האפשריים למה שתיארתה.

כבכל מקצוע רפואי, גם אצלנו נלמד המקצוע במגוון שיטות טיפול לכל איזור בעמוד השדרה ובשלד כולו בגישה של שכיבת המטופל, בישיבה או בעמידה מאחור ומלפנים אשר הדוקטור לכירופרקטיקה בוחר מהן ומתאים אותן לפי אבחנות המטופל המתקבלות בביקור הראשון או במהלך הטיפולים הראשונים כאשר האבחנה העיקרית איננה ברורה לו עדיין. כמוכן, שקילת בחירת הטכניקה גם כוללת את מבנה וגודל גוף המטופל, גודל גוף וכוח הכירופרקט ואמצעי הטיפול הקיימים במרפאתו כגון מיטות טיפול שונות, כריות יציבה/תמיכה, חגורות ייצוב, מיכשור עזר חשמלי לשחרור שרירים/ טייפים/תרסיסים או משחות טבעיים לשחרור והורדת דלקת וכן תוספי מזון לנ"ל.

יתכן מאוד כי האבחנה ההתחלתית שלך כפי הנתקבלה אצל אותו כירופרקט דרשה הפעלת טכניקות מסויימות בלבד, וכאשר הוא בחן וראה כי אין התקדמות לפי התהליך התרפוייטי הטבעי שרוב מטופליו עוברים אצלו, הוא גיוון/שינה או הוסיף טכניקות.
    חשוב לזכור כי הוספת טכניקות דורשת יותר זמן טיפולי וכל בעל מקצוע רפואי מתכנן את סדר יומו לפי זמן מוערך לכל מטופל לפי הערכת אבחנותיו ומצבו.

מעל כל אלו, קיימות גם רמות הכשרה שונות של הד"ר לכירופרקטיקה בצורה של ההכשרה הבסיסית של ה 7 שנים לתואר דוקטור לכירופרקטיקה אשר בחלקם הגדול מבצעים טיפולים קצרים יחסית והכשרה אלקטיבית (לא חובה) לתואר מומחה דיפלומט בתחומי העיסוק השונים בכירופרקטיקה. המומחים עוסקים בשקלול תוכניוןת טיפולים, התעמקות יתרה באבחון ראשוני ובשילוב טכניקות שיקום וחיזוק במהלך ותוך כדי הטיפולים. אצלם בדרך כלל הטיפולים אינם קצרים כפי שציינת ומקיפים מגוון רקמות/שרירים/מיפרקי חוליות ופרקים וכן עצבים.

לסיום, נכנס האופי האישי של הכירופרקט ואהם הוא/היא יקבלו על עצמם ייעוץ כלכלי או מקצועי של מאמנים כלכליים כירופרקטיים אשר פורחים בעשורים האחרונים עקב ריבוי התחרות הכלכלית וחוסר ההכשרה של הד"ר לכירופרקטיקה בתחומי ניהול העסק/מרפאה/כלכלה במהלך שנות הכשרתו.
    קיים היום בישראל קוד אתי המגדיר את היחס המקצועי בין כירופרקט אחד למשנהו אך לא בין כירופרקט למטופל והוא יקושר בעתיד, כאשר יעבור חוק הכירופרקטים הישראלי לחוק זכויות החולה 1996 שחוקק בכנסת וחל על מטופלי רופאים
    אנא ראה זאת בתמונה הכוללת של המצב וזכור תמיד, כי חופש הבחירה אם ואיפה לטפל היא שלך.
    לבריאות רגועה וטובה יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו