בעיה בגב תחתון והקרנה לרגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בגב תחתון והקרנה לרגל
    ציפי
    09/03/2010

שלום,
    אני בת 46 ובשנה אחרונה יש לי לסירוגין כאבים בגב תחתון עם הקרנה לרגל ימין.

בשבועיים האחרונים הכאבים וההקרנה לרגל ימין התחזקו, יש כאבים במקומות שונים לאורך הרגל וזרמים שמגיעים לכף רגל.

לעיתים אף קשה לי ללכת ולנהוג, למרות שדווקה אחרי שאני הולכת יש שיפור מסויים ודווקה אחרי ישיבה אני מרגישה הרעה.

הלכתי לאוסטאופט, אשר עשה לי בדיקה וקבע שיש לי פריצת דיסק וניוון חריף בחוליות.
    תרם עשיתי שום צילומים.
    רופא משפחה המליץ לי על צילום רגיל.
    האם אכן צילום רגיל מספיק או יש צורך ב MRI או CT?
    מה הטיפול הנכון עבורי?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיה בגב תחתון והקרנה לרגל

ד``ר עופר ברוך
    09/03/2010

ציפי שלום,
    תודה על הפירוט.
    לפי מה שכתבת, הרי התמונה יכולה בהחלט להתאים לללחץ על עצב אחד או יותר של כריות דיסק בין חוליות הגב התחתון או לחץ על עצב בעכוז או בכלל בעיה צווארית הנוספת לבעיה המותנית.
    העובדה שיש הקלה מסויימת בהליכה אומרת לנו כי בהליכה את מחלקת את הלחץ הרגעי של החוליות על העצב היוצא לרגל ולכן יש פחות לחץ מקומי בניגוד למה שהינך מרגישה בישיבה או נהיגה.
    קביעה של ניוון חריף או פריצת דיסק ללא הדמייה ויזואלית היא מאוד לא אחראית ומקצועית כי לא אנו ובוודאי לא האוסטיאופטים איננו נביאים ואיננו יכולים להסתמך רק על סימנים מעידים.
    קיים הבדל מקצועי בין יכולת האבחון של האוסטיאופט לד"ר לכירופרקטיקה בעצם ההכשרה האקדמית והמעשית ובוודאי ביכולות הפרקטיות עקב ההכשרה לתואר ד"ר לאורך 7 שנים.
    היינו ממליצים לפנות לד"ר לכירופרקטיקה לאבחון מסודר והוא או היא יפנו אותך עם בקשה לצילומי רנטגן או CT בהתאם לממצאי הבדיקות.
    באם תרצי ולפי בקשתך בלבד, נוכל להשיב לך כאן את רשימת כל הכירופרקטים המוכרים לאיזור/עיר מגוריך,
    בהלצחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו