מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בגב תחתון והקרנה לרגלציפי09/03/2010
שלום,
אני בת 46 ובשנה אחרונה יש לי לסירוגין כאבים בגב תחתון עם הקרנה לרגל ימין.
בשבועיים האחרונים הכאבים וההקרנה לרגל ימין התחזקו, יש כאבים במקומות שונים לאורך הרגל וזרמים שמגיעים לכף רגל.
לעיתים אף קשה לי ללכת ולנהוג, למרות שדווקה אחרי שאני הולכת יש שיפור מסויים ודווקה אחרי ישיבה אני מרגישה הרעה.
הלכתי לאוסטאופט, אשר עשה לי בדיקה וקבע שיש לי פריצת דיסק וניוון חריף בחוליות.
תרם עשיתי שום צילומים.
רופא משפחה המליץ לי על צילום רגיל.
האם אכן צילום רגיל מספיק או יש צורך ב MRI או CT?
מה הטיפול הנכון עבורי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בגב תחתון והקרנה לרגל
ד``ר עופר ברוך09/03/2010ציפי שלום,
תודה על הפירוט.
לפי מה שכתבת, הרי התמונה יכולה בהחלט להתאים לללחץ על עצב אחד או יותר של כריות דיסק בין חוליות הגב התחתון או לחץ על עצב בעכוז או בכלל בעיה צווארית הנוספת לבעיה המותנית.
העובדה שיש הקלה מסויימת בהליכה אומרת לנו כי בהליכה את מחלקת את הלחץ הרגעי של החוליות על העצב היוצא לרגל ולכן יש פחות לחץ מקומי בניגוד למה שהינך מרגישה בישיבה או נהיגה.
קביעה של ניוון חריף או פריצת דיסק ללא הדמייה ויזואלית היא מאוד לא אחראית ומקצועית כי לא אנו ובוודאי לא האוסטיאופטים איננו נביאים ואיננו יכולים להסתמך רק על סימנים מעידים.
קיים הבדל מקצועי בין יכולת האבחון של האוסטיאופט לד"ר לכירופרקטיקה בעצם ההכשרה האקדמית והמעשית ובוודאי ביכולות הפרקטיות עקב ההכשרה לתואר ד"ר לאורך 7 שנים.
היינו ממליצים לפנות לד"ר לכירופרקטיקה לאבחון מסודר והוא או היא יפנו אותך עם בקשה לצילומי רנטגן או CT בהתאם לממצאי הבדיקות.
באם תרצי ולפי בקשתך בלבד, נוכל להשיב לך כאן את רשימת כל הכירופרקטים המוכרים לאיזור/עיר מגוריך,
בהלצחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)