מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בידsofi12/03/2010
שלום,
מזה מס' חודשים קיים לי כאב במרפק יד ימין דבר המקשה עליי להרים דברים, לפתוח ולסגור את היד, אפילו פעולות קטנות גורמות לכאב חזק ביד.
הלכתי לרופא אורטופד מומחה בכף היד ששלח אותי לרנטגן ואולטרסאונד בכף היד ושם התגלה גליגון שלדברי הרופא אני יכולה לחיות עם זה ושלח אותי עם תרופות הביתה.(את התרופה לא לקחתי). הלכתי לרופא מומחה נוסף ששלח אותי לפיזיוטרפיה (עוד חודשיים יש מקום לפיזיוטרפיה). מאז הכאב ביד ימין התחלתי להשתמש ביד שמאל יותר מהרגיל ובשבועות האחרונים גם שם אני מרגישה התחלה של כאב. בנוסף יש ירידה ללא סיבה במשקל הגוף, עייפות מוגברת, כשמתכופפת (למשל להחליף טיטול לתינוקת) מאוד קשה לי להזדקף בחזרה, מתעוררת מס' פעמים בלילה, הזעה (מה שלא היה מעולם) וחוסר מצברוח תמידי.
מה המלצתך? ואם תוכל להפנות אותי לכירופרקט מאיזור חיפה והקריות אשמח.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במיפרק יד ימנית
ד``ר עופר ברוך12/03/2010סופי שלום,
תודה על פנייתך ותיאורך את המתרחש אצלך.
תופעת כאבי מיפרק היד אצל אימהות לתינוקות צעירים נפוצה מאוד עקב גמישות הגידים הכללית עקב הפרשת ההורמון רילאקסין מאז החודש השביעי של ההריון, כולל הלידה וכל תקופת ההנקה. הורמון זה ממשיך להיות מיוצר כל עוד יש ייצור של הורמון מייצר החלב בשדיים וזאת בוודאי לא סיבה להפסקת הנקה!
בכל מקרה, יש לטפל בזה באופן הטבעי ביותר האפשרי וטיפול תרופתי עובר בחלב האם ולא טוב לתינוקת.
כל אדם "זכאי" ליותר מאבחנה אחת וכנראה יש לך בעיות עמוד שדרה צוואריות ועליונות אשר משפיעות על מערכת העצבים הסימפטטית שלך וגורמות לכל התופעות "המוזרות" שתיארת אך ישנם כמובן גורמים נוספים וחשובים שצריך לשלול.
המלצות:
פני קודם כל לבדיקה נוירולוגית של נוירולוג מומחה לשלילת תהליכים אפשריים היכולים לגרום לחץ על חוט השדרה או לחץ תך מוחי.
במקביל, שלבי בדיקה אצל ד"ר לכירופרקטיקה אשר מיומן בטיפול בנשים לאחר לידה (בפירוש לא טיפול של 5 דקות) כולל תרגילים לשיקום וחיזוק וכן עבודה על קשרי טריגר בשרירי השכמות והידיים.
באזור הצפון הייתי אישית מתחיל עם ד"ר גולדמן או ד"ר שוורץ בכרמל, ואם לא מסתדר איתם, ד"ר וולגרין וד"ר דנוף בקריות/גליל מערבי,
להלן הרשימה הכללית לבחירתך:
היחידה לשיכוך כאב ושיקום, הקריה הרפואית רמב"ם, בת גלים חיפה:
ד"ר שוורץ נעמה, כירופרקטית, זימון לפי קביעת תור מראש - 04-8542633
ד"ר דנוף משה, כירופרקט
מישור החוף הצפוני, חיפה והקריות:
ד"ר גולדמן רפי, כירופרקט מומחה במחקר/התמחות רדיולוגיה- יצחק אלחנן 6, חיפה 04-8104646
ד"ר גולן אורה, כירופרקטית וקינזיולוגית – קיבוץ נחשולים - 04-6290575
ד"ר וולגרין רונן, כירופרקט - יונתן נתניהו 8, קריית מוצקין - 04-8741441
ד"ר לוריא ברק, כירופרקט – מרפאת מומחים, ורדיה 12, חיפה – 04-8241002,
ד"ר מאייר דלית, כירופרקטית - קניון פסגת זכרון, הדגן 2, זיכרון יעקב - 04-6180307
ד"ר מאייר דלית, כירופרקטית – מרכז בריאות רותם, קיבוץ דליה - 04-9897442
ד"ר מנדי רונן, כירופרקט – קניון אורות, אור עקיבא - 800-394040
ד"ר מנקוס ויין, כירופרקט - כפר הים, חדרה - 04-6305151
ד"ר ראבוי מרטין, כירופרקט – מרכז חורב, חורב 15, הכרמל חיפה - 04-8305235
ד"ר שגיב שמי, כירופרקט - מרכז מסחרי זיו, הגלבוע 37, חיפה - 04-81221364
ד"ר שגיב שמי, כירופרקט - מרכז מסחרי השמורה, זיכרון יעקב - 04-6291344
ד"ר שוורץ נעמה, כירופרקטית - זיוונית 6, מרכז הכרמל, חיפה - 04-8101604
ד"ר תלחאמי חוסאם, כירופרקט - מרכז מסחרי זיו, גלבוע 37, חיפה - 04-8230023
העמקים, הגליל העליון והגליל המערבי:
ד"ר דנוף משה, כירופרקט – קיבוץ גשר הזיו, הגליל המערבי - 04-9958623
ד"ר בן קיקי דוד, כירופרקט - התמר 6, נהריה - 04-9511569* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפנייתך
sofi14/03/2010ראשית תודה על התשובה העיניינית, אך כנראה לא הבנת אותי היטב התינוקת שלי כבר בת שנתיים ואני לא מניקה מההתחלה. רוב הכאב הינו במרפק יד ימין הכאב הוא חד וכאילו מושך לכיוון האצבעות, לפעמים אני קמה בבוקר עם כאב שאני לא יכולה להזיז את היד ורק לאחר כחצי שעה היד חוזרת לעצמה. בעקבות הכאב ביד ימין התחלתי להשתמש ביד שמאל ושם גם התחילו כאבים חזקים. פניתי לשני אורטופדים אך אף אחד מהם לא אבחן מה באמת יש לי ביד רק אותר גליגון בשורש כף היד שהוחלט שאני יכולה לחיות איתו. בנוסף לכאבים בידיים אני סובלת מכאבי גב תחתון שבעת התכופפות ממושכת של 2-3 דק' קשה לי מאוד לחזור בחזרה לעמידה ישרה.
לפני כשנה וחצי התחלתי לרדת במשקל ללא סיבה היום הגובה 1.60 משקל 45 קג, דבר שגורם לכאב להיות חד יותר.
שאלתי היא האם כירופרקט יכול לפתור את בעייתי או שאתה ממליץ שאלך קודם לנוירולוג ואז לכירופרקט. הכאב הוא בלתי נסבל וגורם לי להיות עצבנית תמיד ובלי מצברוח דבר שהורס את חיי אני אמא ל 3 בנות שזקוקות לי.
אשמח ליעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הבהרותייך
ד``ר עופר ברוך14/03/2010סופי שלום,
התמונה מתחילה להתבהר יותר וכנראה יש לך רגישות גידים במרפק ימין היכולה להתאים לאבחנת "מרפק טניס" בו עקב שימוש יתר בשרירי אמה הימנית שזוקפים את כף היד לאחור, נוצרת דלקת והיחלשות הגיד ולכן תיתכן חולשה וכאב ביד. בנסוף, יתכן ודלקת זאת בגיד גרמה לתפיסת שרירי האמה אשר גורמים להפניית כאב Reffered Pain מנקודות טריגר לכיוון היד.
עקב הימנעות משימוש ביד ימין החלת להשתמש יותר בשמאל אשר החלה להיתפס גם כן.
ממליץ שוב לפנות לנוירולוג מומחה ואחר כך לכירופרקט המתמחה בשיקום או ספורט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח לך ולבני משפחתך
sofi15/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)