MRI צווארי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• MRI צווארי
    דני
    13/03/2010

שלום,
    אני בן 49, סובל יותר מ 4 שנים מטורטיקוליס לימין ולעיתים מכאבים וקושי בתנועת צוואר.
    לפני כחודש פניתי אליך עם שאלה בקשר ל MRI צווארי.
    היתה התלבטות האם עליי לעשות ניתוח או לא, קיבלתי המלצות שונות מ 2 נוירוכירורגים אליהם פניתי לייעוץ.

מכוון ש MRI שלי היה ישן - מלפני 3 שנים , המליצו לי בכל מקרה לבצע בדיקת MRI חדשה.
    את הבדיקה החדשה הורדתי לאינטרנט - מצ"ב לינק

מאוד אם תוכל להסתכל על הבדיקה ולייעץ לי מה לעשות
    אם לא ניתוח - איזה סוג טיפול יכול לעזור לי (מישהו המליץ לי על תרגילים לחיזוק שרירי הצוואר העמוקים ע"י הכנסת הסנטר פנימה בתנועת 'כן'- וזה נראה לי התרגיל היחיד שמעט עוזר ומייצב לי את הצוואר, טיפולים אחרים לא עזרו עד כה).

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    MRI צווארי

הוספת תגובה

• טורטיקוליס מחמר דיסקופטיות צוואריות

ד``ר עופר ברוך
    14/03/2010

דני שלום,
    תודה על פנייתך והשקעתך בקישור ה MRI הצווארי.
    אנו לא נותנים פיענוחים וייעוצים בקשר להדמייות או צילומים אך חד פעמית ומכיוון שבעייתך רצינית, נחרוג ממנהגנו.
    מתמונות ההדמייה עולה תמונה של אפשרות של גמישות יתר כלל גופית הגורמת גם למעטפות כריות הדיסק להיות גמישות ולא יציבות ולכן..... נראית חוליות C5, C6 כגולשות לאחור. גם מבנה גופי החוליות שלך מרמז על גמישות היתר.
    קיים בקע בינוני ב C4-5 ושני בקעים גדולים ב C5-6 ו C6-7 יותר ב C5-6,
    ההמלצה של מישהו לך להכניס סנטר פנימה אכן מכופפת את הצוואר וקצת מחזקת את שרירי החוליות הפנימיים אך גם גורמת לחוליות לדחוף את כריות הדיסק לאחור ומחמירות את אי היציבות.
    לדעתנו, עליך להתכונן לשלוש אפשרויות:
    1) אי -ניתוח - וכתוצאה מכך טיפול משולב כירופרקטיקה שיקומית הכוללת מתיחות צוואריות בכיוון האנטומי הנכון למצבך ומבנה החוליות שלך וכן תרגילי חיזוק צוואר ושכמות(לא כירופרקט רגיל של 5-10דקות) ודיקור ויתכן אף זריקות בלוק צוואריות תחת שיקוף במרפאת כאב של בתי חולים ממשלתיים
    2) ניתוח זעיר ושילוב שיקום כירופרקטי כאמור - האפשרות כוללת פעולה ראשונית כגון שאיבת דיסק או צריבת דיסק וכו' ולאחריה שיום כירופרקטי כאמור,
    3) ניתוח מורכב בו יצטרכו המנתחים לבצע ניקוי הדיסקים וקיבוע החוליות מלפנים או פתיחת קשתות החוליות מאחור (ייעוץ מדוייק כמובן אצל הנוירוכירורגים, ד"ר צבי לידר למשל), כשלאחריו ניתן יהיה לבצע תחזוקה כירופרקטית מתחת ומעל לחוליות המנותחות
    לסיכום, היינו ממליצים לנסות את הדרך הטיפולית לפי הסדר הנ"ל. אין קיצורי דרך פשוטים וחייבים אבחון מתמשך תוך כדי הצעת גישה מס' 1 כך שתמיד ניתן להתקדם לאחרות במידה ויש צורך.
    בהצלחה ובזהירות אך עם נחישות להשאר אופטימי ולהצליח!!
    חג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דני
    14/03/2010

על תגובתך המפורטת.
    פשוט אני כבר מיואש - ניסיתי טיפולים רבים - כירופרקטים (אולי לא את הטובים ביותר, אבל אלה פשוט רחוקים ממקום מגוריי בדרום), אוסטואופטים, פיזיותרפיסטים שונים, זריקות, מחטים, מחטים עם חשמל, כדורים, תרגילים רבים - כלום לא עזר.

התרגיל שכתבתי הוא הראשון שעוזר (וגם קודם ניסיתי אותו במהדורה שונה במקצת - למתיחת גידים ועמוד שדרה צווארי - וזה לא עזר לי, לפעמים היה יותר גרוע ואילו עתה נאמר לי לעשותו בצורת 'כן' והדגשת חיזוק השרירים הפנימיים, ואכן אני מרגיש בחיזוק השרירים ויציבה טובה יותר של הצוואר) .

יש חילוקי דעות בין רופאים שונים (נוירוכירורגים) שבדקו אותי - יש שאמרו שדרוש ניתוח ויש שאמרו שהמצב רחוק מניתוח.
    אם היו אומרים לי חד-משמעית שדרוש ניתוח - לא הייתי חושב פעמיים
    גם פיזיותרפיסטים שבדקו אותי ,אמנם הם לא מומחי הדמיה אך לפי יכולת התנועתיות שלי - טענו כי אינם רואים מצב של ניתוח. כך גם רופאים אוסטאופטים היו בעד טיפול לא-ניתוחי.

אך יחד עם זאת ללא ניתוח זה נמשך כבר 4 שנים ללא שיפור ועוד ועוד נסיונות טיפול.

אגב זריקה בשיקוף זה הדבר היחיד שעוד לא ניסיתי, עשיתי פעם אחת זריקה רגילה לעמוד שדרה שלא ממש עזרה לטורטיקוליס במרפאת כאב והשאלה אם כדאי לנסות את זה.
    דרך אגב, נוירוכירורג מסויים (ד"ר אשכנזי) אף אמר שבמצבי מסוכן לעשות כירופרקטיקה (לא שמעתי דעה דומה ממומחים אחרים) - אם כי אינני יודע מה הסיבה לכך.

בכל אופן תודה רבה על הקצאת זמנך ובדיקת ה MRI .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיתי טיפולים רבים - כירופרקטים

ד``ר עופר ברוך
    14/03/2010

דני שלום,
    אנא פנה לדר גל גריסארו מאשקלון 08-6712707 והצג לו את החומר שלך.
    הוא בהכשרתו הבסיסית גם פיזיוטרפיסט.
    אם לא מסתדר איתו, יש גם כירופרקטים מומחים בתל אביב וננסה לעזור לך כמה שנוכל. ד"ר לכירופרקטיקה עומד מקצועית ואבחנתית וטיפולית מעל לפיזיוטרפיסט ולאוסטיאופט שאינם מוכשרים לרמת דוקטורט.
    לגבי מי רשאי לחוות דעה אם "כירופרקטיקה" זה מסוכן או לא, רשאים רק מי שלמדו את מקצוע הכירופרקטיקה וקיבלו הסמכה כאמור כולל כל ההנחיות של "איזו טכניקת טיפול לבחור מבין העשרים הקיימות ואילו לשלב", "מתי אסור לטפל" ו "מתי יש להפנות מטופל"... וכו' לכן כל רופא אפילו הוא נוירוכירורג, אינו מוסמך אתית להביע דעה מקצועית בתחום הכירופרקטיקה כי אינו מכיר ואינו עוסק בכך יום יום.
    כפי שציינתי בתשובה הקודמת, אלו השלבים שעליך לדעתי לעבור וישנם אצלי לפחות מספר מטופלים במצב גרוע ממה שהינך מתאר כולל השפעה על תפקוד מיני עקב כך, אשר מוצאים עזרה ממשית והקלה טובה בעזרת הליווי הכירופרקטי. ישנם גם מקרים אחרי דר אשכנזי למשל שהוחמר מצבם מחדש ואנחנו מצליחים למרות קיבועי הצוואר להגיע להישגים לא פשוטים איתם כך שאל תתיאש וקח את הכל בפרופורציות המתאימות למצבך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כירופרקט

דני
    15/03/2010

תודה רבה אני בהחלט אנסה על פי המלצתך.
    אמנם דר גריסרו המרפאה שלו באשקלון - קצת רחוקה ממני ברגע שדרושים טיפולים רבים.

שמעתי על פזיותרפיסט/כירופרקט לוסיאן אמסלם מהרצליה. אמנם הבנתי שהוא פועל בצורה שונה , אך מספר הטיפולים הדרושים הוא קטן יותר.

האם אתה מכיר את השיטה של לוסיאן ולדעתך עדיף בכל זאת לפנות לדר גריסרו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה אחרונה

ד``ר עופר ברוך
    15/03/2010

דני שלום,
    מצד אחד אתה אומר שהמרכז רחוק לך ומצד שני אתה מוכן לסוע להרצליה ללוסיאן שאיננו כירופרקט אלא פיזיוטרפיסט צרפתי המתחזה לעיתים כעושה "טיפול כירופרקטי" או כ "כירופרקט" ללא הסמכה ואישור מוכר.
    איננו יודעים היכן אתה גר ויש גם את ד"ר אלון וילד, כירופרקט בבאר שבע אך לדעתנו, המקרה שלך מתאים יותר לד"ר גריסארו,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דני
    15/03/2010

מודה לך מאוד על הקדשת זמנך .
    אכן אני אנסה את ד"ר גריסרו.
    אגב טופלתי אצל ד"ר אלון ויילד כ 6 טיפולים והוא לא עזר לי בכלל.
    גם לא התרשמתי ממנו במיוחד.
    חבל מאוד שאין כירופרקט ברמה באזור באר-שבע-עומר-להבים-מיתר.
    אני ממליץ מאוד למישהו מהכירופרקטים הידועים להגיע לכאן לפחות ליום -יומיים בשבוע, אני מבטיח שיהיו להם לא מעט לקוחות.

אז שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו