סיאטיקה עיקשת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיאטיקה עיקשת
    שי
    22/03/2010

שלום רב,

מזה שנה וחצי אני סובל מכאבים ברגל שמאל ללא היסטוריה של כאבי גב תחתון (כן אמצעי). הכאבים מתגברים בעיקר בישיבה בירך האחורית אולם לעיתים הם מופיעים בישבן ונגמרים בכף הרגל. עברתי בדיקות ורופאים מומחים רבים ונתקלתי בסתירות רבות (כמעט ככמות הרופאים שראיתי). פיזיוטרפיסטית וכירופרקט מנוסים טוענים בתוקף כי מדובר בסיאטיקה הנובעת מהגב התחתון. עברתי לאחרונה סדרת טיפולים כירופרקטיים ואכן חשתי לאחר הטיפולים כי הכאבים "מגיבים". אולם, החלה תופעה משונה לקראת סוף הטיפולים - הכאבים בירך אכן פחתו אך החלה תחושות עוקצות טורדות ביותר בכף הרגל (תחתית וצד פנימי כולל אצבעות). הכאב בכף הרגל לא מגיב למתיחות, שכיבה עמידה או ישיבה. הוא נעלם רק ורק כאשר אני מתחיל ללכת. אי לכך, אני מתקשה להרדם בלילות או לעבוד בשעות היום. אתופן ממש לא עוזר.. הכירופרקט טוען כי מדובר בסימן כי הסיאטיקה מתרפאת כי הכאב "יורד" החוצה.. לסיכום יש לי שתי שאלות:
    א. איך ניתן להקל על הכאבים? מתיחות מסוימות או תרופות?
    ב. האם תשובת הכירופרקט מקובלת בספרות המקצועית? היא נשמעת לי תמוהה ביותר.

תודה רבה וסליחה על אורך ההודעה

שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיאטיקה עיקשת

הוספת תגובה

• סיאטיקה?

ד``ר עופר ברוך
    23/03/2010

שי שלום,
    מה שהינך מתאר איננו סיאטיקה כלל מכיוון שלפי תיאורך העצב הסיאטי העובר באגן ובעכוז איננו זה הלחוץ או נצבט על ידי שרירי באגן/עכוז כי אם יש לך כנראה לחץ דיסקאלי המקרין לשני איזורי עצבוב שונים.
    סוליית כף הרגל והעקב מקורם בעצב S1 היוצא בין חוליה L5 ל S1 ואילו הקשת הפנימית והבוהן הגדולה מקורם בעצב L5 היוצא בין L4 ל L5.
    כלומר, הייתה לך פגיעה בשני גבהי חוליות ויש שיפור חלקי בגובה L5-S1 וכיום עדיין יש לחץ מחוליות L4-5.
    זאת היא התמונה הקלינית מתיאורך אך חסרים לנו בדיקות ההדמיה שלך CT או MRI אשר יוכלו לאשר או לשלול את הנושא. יתכן גם לחץ עקב מבנה לא סימטרי של חוליות הגב או האגן ובקיצור, צריך אבחון מסודר, ויותר מכך, צריך גם אימון לתרגילי מתיחה, חיזוק ושיקום אשר ייצבו את הגב/בטן חוליות וכריות הדיסק בינהן.
    לגבי "ירידת או עליית איזור הכאב" כפי שלדבריך הוסבר לך, אנא בקש הסבר אינטלקטואלי ואנטומי/פיזיולוגי מהכירופרקט המטפל כיאה לך שלמדנו מפנייתך כי הינך אדם אקדמי שלמד ויודע גם לחשוב ולהסיק מסקנות. אם אין שיפור, והכירופרקט איננו משנה/מעדכן את האבחון וטכניקות הטיפול יש לגשת לכירופרקטים מומחים בתחום השיקום לחוות דעת שניה.
    שילוב טיפול מקביל רפואי במרפאת כאב הגיוני אף הוא.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון לסיאטיקה

אה
    02/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו