מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לרופא בלבדיעל02/05/2010
ולא למפרסמים!
שלום!
ברשותי מזרן לטקס בדרגת קושי בינונית. אני מעוניינת לרכוש גם בסיס מיטה כשהתלבטותי היא בין בסיס העשוי קפיצים (שבאופן אישי מרגיש לי יותר נוח, מאחר ואני אוהבת תחושה של רכות במזרן)
לבין בסיס העשוי כולו משטח עץ (לא סלייטים אלא משטח מלא).
בחנות הומלץ לי על הקשיח מטעמי בריאות.
שאלתי היא, מה יותר בריא משטח קשיח לחלוטין או בסיס הקפיצים?
(אגב, אני בת 50 ללא בעיות גב מיוחדות ויישנה בעיקר על הצד)
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרנים
ד``ר עופר ברוך04/05/2010יעל שלום,
במערכות שינה התמיכה האלאסטית ביציבת השלד מחולקת לתמיכה אלאסטית קטנה בבסיס המיטה, ותמיכה אלאסטית גדולה יותר במזרן.
בדומה לרכב, בו החלק האלאסטי הגדול הוא מושב הרכב והקטן יותר מבחינת יכולת הרכות הם השלדה והבולמים במרכב הרכב תמיד יש לחשוב על התאמתם, כלומר התאמת הסביבה אלייך ולעמוד שדרתך.
בחרת מזרן לאטקס עם קשיחות בינונית כלומר צפיפות הגומי גדולה יותר, אך עדיין זה פולימר הנוטה להתרכך מהר יותר מגומאוויר או קפיצים ולכן יחזיק מבחינה אלאסטית ללא שקעים בין 2-3 שנים.
כל המזרנים בדרגות קושי זהות נותנים תמיכה טובה בהתחלה אך לאחר מספר שנים, מאבדים את כושר חזרתם למצב הישר והשטוח ולכן נוצרים שקעים ותמיכה לקוייה בגב. מזרני הקפיצים המחוברים בשתי וערב בחוטי פלדה הם העמידים ביותר לאורך כ 8-9 שנים, ומזרני הוויסקו ג'ל והלאטקס הם הפחות עמידים.
בתחום בסיס המיטה לשאלתך, בעיקרון צריך את הסלייטים שיספגו גם הם מקצת מעמסי הגוף אך השילוב של מזרן לאקטס מלא וסלייטים יכול לתת לגופך לשקוע יותר לאחר מספר שנים בהשוואה לבסיס עץ קשיח, בו גופך ישקע גם כן אך יבלם בדחיסת הלאטקס אל מול לוח העץ.
לכן, אם היך רוצה לשמור על איכות תמיכת גופך, ניתן לבקש סלייטים אך עלייך יהיה להחליף מזרן כל 2-3 שנים עקב איבוד האלאסטיות ובמיוחד אם הינכם פעילים מינית ומארחים נכדים האוהבים לבצע טרמפולינה על המיטה שלכם,
בהצלחה בכל אשר תבחרי ובכל מקרה, הייתי ממליץ וזה איננו פרסום, לגשת לבדיקת ד"ר לכירופרקטיקה אשר יבדוק את יציבתך, מנח האגן ושרירי הגב ואם צריך יישר וישחרר אותך לתפקוד נכון ובריא לאורך שנים ללא המתנה לכאבי הגב הנפוצים באוכלוסייתנו כיום,
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)