בעיות "קנאקים".

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות "קנאקים".
    עידן
    07/06/2010

שלום לכולם. אני לא בטוח שזהו המקום הרלוונטי לשאלה שלי, אך איני מעוניין לעבור את סרט ה"לקבוע תור ולחכות שבועיים", במידה וזה דבר שלא מצריך זאת.

אני בן 18, רקדן בלט מזה כמה שנים טובות, ובאפן כללי מתעסק המון במחול ובספורט.
    אני לא יודע בדיוק איך לתאר את זה, אבל אני חושב שפיתחתי סוג של תלותיות בקנאקים שאני מסוגל להוציא מהגוף.
    אני מסוגל להוציא קנאקים כמעט מכל איבר בגוף. בכפות הרגליים, בקרסוליים, בברכיים, בירכיים, באגן, באזורי הL בגב, באזורי הT בגב, בצוואר, בחזה, בשכמות, באמות, בכתפיים ובכפות הידיים. הן קנאקים שיוצאים מכוחות עצמם כשאני זז, והן קנאקים שאני מוציא במכוון.

אז השאלה שלי מתחלקת לשניים.
    1) כיצד הקנאקים האלו נגרמים? האם זה בכלל בריא\מסוכן? האם זה בכלל נורמלי?
    2) כיצד אפשר להפסיק זאת? יצרתי לעצמי מצב(אמנם מתאים יותר לפורום פסיכולוגיה ולא לפורום הזה חחח), שאני מעביר את עצמי סוג של טקס כל פעם מחדש, ואם לא, אני מרגיש שזה כואב לי באותם מקומות\תפוס באותם מקומות, ורק אחרי שאני מוציא אני יכול להמשיך בעיסוקיי. להירדם אני לא אצליח לפניי שאפרק כל מפרק אפשרי בגוף, ושלא נדבר על דייטים עם החברה. איך מפסיקים זאת? זה ממש ממש מעצבן לפעמים. אני מרגיש כמו חרק ולא כמו בן אנוש.

מקווה שהשאלות רלוונטיות, ובמידה ולא אשמח לקבל הפנייה לפורום המתאים :)

המשך יום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות "קנאקים".

הוספת תגובה

• קליקים ולא קנאקים

ד``ר עופר ברוך
    07/06/2010

עידן שלום,
    תודה על הפירוט והתיאור המפורט מהלב.
    הוצאת או הרגשת הצורך להוציא קליקים ממפרקי עמוד השדרה והשלד שלך נעוצה קודם כל בהיותך גמיש ואם הנך רקדן, היינו אומרים בעל גמישות יתר.
    הצורך והדחיפות להוציא קליקים נובע משתי אפשרויות:

האחת, היות הקליקים היוצאים גורמים בפעולה רפלקסית הוצאה בועיות גז מנוזלי הסיכוך במיפרקים כמו שאתה שומע בפתיחת פחית סודה. גז זה נבדק בבדיקות ספקטרומטריות במיפרקי הידיים למשל ונמצא מתאים בהרכבו לגז בנייטרוקס או חנקן דו-חמצני אשר בשפת העם נקרא "גז הצחוק" הנפוץ בשימוש במרפאות השיניים להרפיה וסדטאציה חלקית בטיפולי שיניים ושיננית.
    תחושת האופוריה עם הגז במגעו מול קצות חיישני העצבים היא זו הממכרת ודורשת עוד ועוד.

השניה, נעוצה ביציבתך אשר יכולה להיות לא מושלמת או לא בריאה אנטומית למרות היותך רקדן.

לכן, כדאי לפנות לד"ר לכירופרקטיקה המתמחים בשיקום/ספורט על מנת לאבחן נכונה את מצבי היציבה כולל ברכינות/קיעורים ואז, לבצע איזון קליקים בכיוונים נכונים אנטומית כולל תרגילי חיזוק ושיקום ו/או בשילוב תמיכת פלסטרי קינזיוטייפניג ופילאטיס לשיפור מהיר ובטוח,

אם תרצה, נוכל לשלוח לך כאן את רשימת הכירופרקטים הרגילים ו/או המומחים לבחירתך אשר קרובים לאיזור/עיר מגוריך,

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו