כאב צוואר מתמשך ובעיות בכתיבה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב צוואר מתמשך ובעיות בכתיבה.
    ארתור
    25/06/2010

שלום,
    שמי ארתור והנני סטודנט בן 24.
    לפני כחודש וחצי התחלתי לחוש בכאבים באיזור הצוואר, הכאבים אינם בכל איזור הצוואר אלה רק בצידו הימיני של הצוואר, בצידו השמאלי אינני מרגיש כלל בכאב.

בהתחלה מרחתי "וולטארן" על איזורי הכאב בהנחה שהכאב יעבור בעצמו אבל עד עכשיו, כחודש וחצי אחרי, הכאבים לא פסקו.

מידת הכאב אינה אחידה, מידת הכאב הולכת וגוברת בהדרגה במהלך שעות היום,
    בבוקר אינני כמעט מרגיש בהם, אך במהלך יום לימודים ככל השעות חולפות הכאבים הולכים ומתחזקים, ככה בסוף כמעט כל יום לימודים הכאבים בצידו הימיני של הצוואר נהיים חזקים למדי.

הדבר המתריד אותי הוא שכאבי הצוואר גורמים לי לבעיות בכתיבה,
    אם אני מנסה לכתוב כאשר הצוואר נמצא בתנוחה/זוית הגורמת לכאב, הצוואר כאילו זז בעצמו לזוית אחרת, וזה נראה כאילו יש לי עיוותים כאלה באיזור הצוואר.
    האם זה נחשב "למצב נורמלי" כאשר יש כאבי צוואר?...

השאלה נסופת היא, לאיזה רופא כדי לפנות להתחלת הטיפול בכאב?
    האם צריך קודם לפנות לרופא המשפחה בקופת החולים שלי כדי שהנ"ל יפנה אותי לרופא המומחה הנכון? או שמה אפשר ישר לפנות לרופא מומחה להתחלת טיפול? ולאיזה רופא מומחה צריך פנות?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי צוואר ובעיות כתיבה

ד``ר עופר ברוך
    25/06/2010

ארתור שלום,
    תודה על הפירוט הממצה והבהיר של בעיות הצוואר והכתיבה שלך.
    כאב צוואר ונטיית ראש לצד כבריחה מהכאב אינם דבר נורמלי ויש לבדןק ולאבחן את מקור הכאב, כלומר מיזו רקמה או רקמות הוא מגיע כגון שריר, גיד, מעטפת מיפרקי צוואר, כרית דיסק בין חולייתית רכה שלוחצת על עצבי כאב, מיפרקי צוואר שמתחככים עקב נטיית הצוואר וכו'.

גילך ועצם היותך סטודנט אשר יושב הרבה ורוכן עם הראש והצוואר מעל חומרי לימוד כמו גם לחץ ומתח נפשי לפני בחינות או הגשת עבודות יכולים לגרום לתפיסת חוליות הצוואר וליצירת כאב, במיוחד הרמז שנתת שהכאב מתגבר לאורך שעות היום כאשר אתה לא במנוחה.

לצורך אלו, הדוקטור אשר גם בודק וגם מטפל בשורש הליקוי בתפקוד שריר-גיד-שלד-עצבים הוא הדוקטור לכירופרקטיקה. ישנם דוקטורים לכירופרקטיקה רגילים וישנם מומחים. במידה ואין שיפור במהלך הטיפול בשילוב טכניקות כירופרקטיות שיקומיות לצוואר, ניתן לפנות לכירופרקטים מומחים לחוות דעת שניה או לרופא המשפחה לקבל תרופות נגד תפיסת שרירים, נגד דלקת ונגד כאב אך אלו צריכים ברוב המקרים לבוא רק אם הגישה הטיפולית הכירופרקטית לא מקדמת אותך.
    אם התרופות לא עוזרות, פונים לזריוקת במרפאת הכאב ואם אלו לא עוזרים, ניתן לשקול דרך פולשנית ניתוחית.
    האם צריך להתחיל עם תרופות או זריקות עם תופעןת לוואי ידועות או עם גישה טבעית, מוכחת אקדמית ומדעית בטוחה ביותר?

אתה הוא זה שצריך להחליט. אם ברצונך לקבל את רשימת הכירופרקטים המורשים באיזור מגוריך אנא ציין זאת כאן ונשלח לך לפי איזור/עיר מגורים,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העזרה ד"ר, כמה שאלות

ארתור
    25/06/2010

ד"ר טובה על התשובה המפורטת.
    אני גר בחיפה, עדיפות לרופאים מטעם קופ"ח כללית בה אני מבוטח.

ברצוני לדעת מה ההבדלים בדרכי הטיפול בין כירופרקטיקה לפיזיותרפיה (מטעם קופ"ח לדוגמה) בכל הקשור לטיפול בכאבי שרירים/רקמות?
    ומה ההבדלים בין רופא כירופרקטיקה מומחה לרופא כירופרקטיק רגיל?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר עופר ברוך
    27/06/2010

ארתור שלום,
    לשאלותיך,
    ההבדל בין כירופרקט רגיל למומחה הן עוד 3 שנות לימודים פוסט-דוקטורט אשר נותנות למומחה כלי בדיקה ואבחון מעמיקים ומורכבים יותר בנוסף למומחיות בשילוב פיענוח ממצאי הדמיה וממצאי הבדיקות הכירופרקטיות לקבוע לך הרכב של מספר טכניקות טיפול ולא רק אחת,
    טיפול מורכב אמור להיות בין 20-ל 30 דקות, טיפול רגיל רק 5 עד 10 דקות,
    טיפול מורכב עוסק בשילוב טכניקות עדינות של נגיעות, טכניקות עמוקות של מתיחת ושחרור שרירים וטכניקות איזון של חוליות וחיישנים ניורולוגיים במיפרקי ורקמות החיבור בחוליות כולל וכאן גם ההבדל, שילוב טכניקות מתיחה חיזוק ושיקום שלך במהלך כל טיפול כולל הנחיות לבית ולעבודה וללימודים,

היחידה לשיכוך כאב ושיקום, הקריה הרפואית רמב"ם, בת גלים חיפה:
    ד"ר שוורץ נעמה, כירופרקטית, זימון לפי קביעת תור מראש - 04-8542633
    ד"ר דנוף משה, כירופרקט

מישור החוף הצפוני, חיפה והקריות:
    ד"ר גולדמן רפי, כירופרקט מומחה במחקר/התמחות רדיולוגיה- יצחק אלחנן 6, חיפה 04-8104646
    ד"ר גולן אורה, כירופרקטית וקינזיולוגית – קיבוץ נחשולים - 04-6290575
    ד"ר וולגרין רונן, כירופרקט - יונתן נתניהו 8, קריית מוצקין - 04-8741441
    ד"ר לוריא ברק, כירופרקט – מרפאת מומחים, ורדיה 12, חיפה – 04-8241002,
    ד"ר מאייר דלית, כירופרקטית - קניון פסגת זכרון, הדגן 2, זיכרון יעקב - 04-6180307
    ד"ר מאייר דלית, כירופרקטית – מרכז בריאות רותם, קיבוץ דליה - 04-9897442
    ד"ר מנדי רונן, כירופרקט – קניון אורות, אור עקיבא - 800-394040
    ד"ר מנקוס ויין, כירופרקט - כפר הים, חדרה - 04-6305151
    ד"ר ראבוי מרטין, כירופרקט – מרכז חורב, חורב 15, הכרמל חיפה - 04-8305235
    ד"ר שגיב שמי, כירופרקט - מרכז מסחרי זיו, הגלבוע 37, חיפה - 04-81221364
    ד"ר שגיב שמי, כירופרקט - מרכז מסחרי השמורה, זיכרון יעקב - 04-6291344
    ד"ר שוורץ נעמה, כירופרקטית - זיוונית 6, מרכז הכרמל, חיפה - 04-8101604
    ד"ר תלחאמי חוסאם, כירופרקט - מרכז מסחרי זיו, גלבוע 37, חיפה - 04-8230023

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו