סובל מלחץ בראש בזמן פעילות גופנית.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובל מלחץ בראש בזמן פעילות גופנית.
    אור
    05/08/2010

שלום, אני בן 17 ואני שוקל 76-77.
    אני סובל מלחץ בראש, בזמן פעילות גופנית. יש לציין כי סבלתי מכאבי ראש במשך הרבה זמן ולא הלכתי לרופא. הלחץ בראש מתגבר כשאני מתכופף, רץ וכו'. לפעמים גם זה דפיקות חזקות בראש - לחץ עם דפיקות במהירות הדופק שלי. זה מאוד מפריע לי בפעילות גופנית כי אני ישר נהיה אדום וגם לפעמים מתחיל לכאוב לי הראש והלחץ הזה גם סוג של כאב. אני אדם שלא עושה הרבה כושר מכיוון שאני הרבה על המחשב, אבל אני גם לא רוצה להתחיל לעשות בגלל זה. קשה לי מאוד לעשות פעילות גופנית. אני לא יודע אם זה קשור, אבל לפעמים יש לי דימומים מהאף - היום למשל קמתי בבוקר עם דימום מהאף בנחיר השמאלי. שהייתי קטן והייתי עושה המון פעילות גופנית, הדימום מהאף היה כמעט כל יום. אני לא יודע אם זה היה קשור להתייבשות כי הייתי משחק כדורגל בשמש. אני חושב שהלחץ בראש התחיל בשנים האחרונות, אני לא בדיוק יודע מתי כי כמו שציינתי אני כרגע לא בנאדם שעושה הרבה פעילות גופנית. הייתי שמח לקבל ייעוץ האם אני צריך ללכת לרופא או לא, והאם יש למישהו מושג אם זה התפתחות של איזה מחלה או משהו בסגנון? יש לציין שאני לא חולה ואני לא צורך שום כדורים.
    תודה רבה,
    אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לחץ בראש בזמן פעילות גופנית וכאב

ד``ר עופר ברוך
    05/08/2010

אור שלום,
    תודה על הפניה והכנות בתיאורייך.
    הנך מעלה שאלות חשובות ובוגרות מאוד אך מכיוון שהנך נחשב עדיין כקטין, עליך ליידע את הוריך לגבי תחושותיך והרגשתך כי הם עדיין אחראים עליך.
    תיאורי הלחץ בראש והכאבים והפעימות יכולים להתאים לבעיות גמישות יתר כללית המשפיעה גם על כלי הדם, והופעת דימום מהאף ללא חבטה או נזק מכאני לאף, יכולה לאשש את הכיוון שהכאבים והלחץ נגרמים מרקמות כלי הדם בכניסה לגולגולת וכן אולי אף במוח.
    לכן ובראש ובראשונה, יש להימנע מתנועות רכינה וכפיפה לפנים כמו גם מאימון גופני אשר גורם לך להעלות דופק מעל הליכה רגילה עד שתיבדק על ידי נוירולוג מומחה. תפקידו יהיה לבדוק לך את התגובות הרפלקסיות של פעילויות המוח השונות וכן את דפקי ורידי הדם, למדוד לך לחץ דם מספר פעמים כולל גם במאמץ לאחר ריצה קצרה ו/או רכינת הראש לפנים, בקיצור, לבדוק אם אין השפעה תוך גולגלתית.
    השלב הבא באבחון יהיה להפנות אותך לביצוע בדיקה של כלי הדם בראש ובצוואר הנקראת אנג'יו-גרפיה והיא מבוצעת בבית חולים כאשר מזריקים לך חומר ניגוד למחזור הדם ומבצעים צילום רנטגן אשר מראה את מיפוי כלי הדם ומצבם.
    אך כל אלו הן בתיאוריה ועליך כאמור לפנות להורים ויחד עימם לגשת לבדיקת הנוירולוג ומשם להמשיך עד למציאת האבחנה/ות הסופיות.
    יתכן גם שיש בעיית מבנה ותפקוד בחוליות הצוואריות אשר תורמת לכל אלו, וכדאי גם לגשת בשלב מאוחר יותר לבדיקת כירופרקט וטיפולו אך קודם כל...להורים ולנוירולוג!!!
    בהצלחה ונא להימנע כרגע ממצבים אשר גורמים לך את תלונותיך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו