פענוח CT לאחר התייעצות עם אורטופד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח CT לאחר התייעצות עם אורטופד
    אור גבע
    28/08/2010

רקע כללי
    אני בן 30 סובל כ 5-6 שנים מבעיות גב
    לבדיקת ה CT החדשה צירפתי CT קודם משנת 2006
    את ה CT הנ"ל ביצעתי לאחר התקף נוסף, וביקור אצל הרופא.
    אני מקבל התקפים בין פעמיים לארבע בשנה לפעמים הם קלים ועוברים אחרי שבוע ולפעמים קשים מאוד שאני מגיע למצב שאני מושבת לחודש עד חודשיים ואפילו הגעתי לאשפוז פעם אחת.
    אני כבר ממש מיואש.
    הרופא אמר אחרי שראה תוצאות אלה שאני צריך להחליט או לסבול את ההתקפים האלה או לעשות ניתוח,אין פתרון אחר, כמובן שהזכרתי כירופרקט הוא שלל את העניין (ברור הרי הם פוגעים להם בפרנסה...)
    בעבר טופלתי בהתקף הראשון ע"י כירופרקט שמאוד הקל לי על הכאב ועזר לי לחזור לתפקוד יחסית מהר.
    בהתקף אחר הכירופרקט שלי היה בהשתלמות בחו"ל והלכתי לאחר שפשוט הביא אותי לאשפוז.
    הוא היה מאוד אגרסיבי בטיפול וכנראה לא פיענח נכון את ה CT שהבאתי לו והמצב החמיר עד שהגעתי לאשפוז של שבועיים בבית חולים ושיקום ארוך של 4 חודשים.
    מאז יש לי טראומה מכירופרקטים, אני ממש לא יודע מה לעשות
    אשמח לדעת אחרי פענוח CT זה מה טיפול המומלץ לדעתכם.

טכניקה: עמוד שדרה מותני 64 פרוסות מגובה L1 עד S1

ממצאים:
    שחזורים מולטי פלנריים: ישור לורדוזיס פיזיולוי שינויים דיסקוגניים עם היצרות מרווחים בינחולייתיים L5 L4 L5 S1 זיזים גרמיים אחוריים נלווים.
    תעלה גרמית נראת צרה באופן דיפוזי שינויים ניוונים SIJ הנמכה קלה של גובה החוליה L1 באספקט קדמי

סריקה L1-L2 אין עדות לבלט דיסק שינויים ניוונים קלים בפרקים הפצטלים הסתיידויות בליגמנטים הצהובים
    סריקה L3-L2 אין עדות לבלט דיסק שינויים ניוונים קלים בפרקים הפצטלים הסתיידויות בליגמנטים הצהובים
    סריקה L4-L3 בלט דיסק היקפי עם לחץ קל על השק שינויים ניוונים קלים בפרקים הפצטלים הסתיידויות בליגמנטים הצהובים
    סריקה L4-L5 בלט דיסק אחורי עם לחץ על השק היצרות פורמינלית דו"צ שינויים ניוונים קלים בפרקים הפצטלים הסתיידויות בליגמנטים הצהובים
    סריקה L5-S1 זיז גרמי אחורי גורם להיצרות התעלה היצרות פורמינלית דו"צ מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית והנקבים הבינחולייתיים

בהדגמה מוגבלת של אברי האגן והבן העליונה המודגמים בסריקה אין רואים ממצא חריג במגבלות העדר הזרקת יוד.

סיכום:
    בדיקה מוגבלת עקב ארטיפקטים (עודף משקל)
    שינויים ניוונים עקב בחוליות ובמפרקים הפצטלים במתואר
    היצרות פורמינלית ב L5-L4 בולטת יותר בהשוואה לבדיקה קודמת

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי גב על רקע היצרות תעלה ודיסקים

ד``ר עופר ברוך
    29/08/2010

אור שלום,
    לפי תיאוריך, אנו יכולים להניח כי יש לך מבנה גנטי שונה מהרגיל של חוליות עמוד השדרה התחתון המתבטא בפחיסת הקיעור הלורדוטי המותני (מה שהם קראו פיזיולוגי), היצרות תעלה מלידה בחוליות L4-5-S1 וכנראה גם שינוי מולד בזויות מיפרקי החוליות הללו הנקרא טרופיזם.
    מבנה זה דורש התייחסות מיוחדת בבחירת הטכניקות טיפול הכירופרקטיות האמורות להיתחשב בזויות המיוחדות של מיפרקיך, מצב ההיצרות ורמת הניוון הקיימות וכן הרגלי פעולותיך בעובדתך ובחיי משפחתך.
    הטיפול הכירופרקטי כאמור צריך לכלול מגוון טכניקות החל משחרור שרירים, מתיחות מיוחדות על מיטת טיפול כירופרקטית מיוחדת, ביצוע תרגילי מתיחה עצמיים ובוודאי חיזוק ושיקום לא בלקיחת דף הסבר הביתה, אם כי בעיקר על מיטת הכירופרקטור לאחר ביצוע הטכניקות טיפול ובהכוונתו.
    בקיצור, הטיפול איננו אמור לגרום לך להיות פאסיבי בטיפול אלא דווקא גם אקטיבי כולל יישום התירגולים בבית ובעבודה כמניעה ובוודאי גם שיפור יציבתך בשינה, בנהיגה ובעבודה על ידי התאמת אופן עבודתך בישיבה או עמידה לאבחנות שנמצאו בבדיקתך הראשונה אצל הכירופרקט.
    נוכל רק להמליץ כי תיבחר כירופרקט שיקומי המשלב דרכי טיפול אלו. אם תרצה, נוכל לשלוח לך רשימה כלךלית של כירופרקטים רגילים ומומחים לאיזור/עיר מגוריך,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו