טיפול כירופרקטי לעקמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול כירופרקטי לעקמת
    נדב
    31/08/2010

שלום, אובחנה אלצי עקמת של 14 מעלות בגיל 17 כיום אני בן 20 ועדיין עם 14 מעלות. בנוסף בבגיל 16 שברתי את עצם הבריח בצד שמאל ומאז יש לי אסימטריה בין שני הצדדים מכיוון שהעצם בתאחתה עם קיצור של 2.5 ס"מ ולכן הדבר יוצר לי גאבי גב תחתוןןןןן ואסימיטריה בין צד ימין לשמאל.
    בעבר הלכתי לטיפול כירופרקטי אצל ד"ר רונן רפאל שהיה מאוד מרגיע ומקל..
    אני חושב שזה היה קצת פחות מ-10 טיפולים.
    כיום, יש לי כאבי גב תחתון בחוליות וחשבתי לנסות את הטיפול הכירופרקטי שוב.
    היום הייתי אצל ד"ר יצחק בכר ואורך הטיפול היה בערך 4 דקות, שבו הוא עשה לי מין מניפולציה כשאני נשען על צד שמאל ואז על צד ימין.. בערך באזור האגן.
    אני זוכר כשהייתי אצל ד"ר רונן רפאל, הטיפול ערך יותר זמן והוא טיפל לי גם בצוואר ובשאר מקומות ובכלל אחרי הטיפול אצל ד"ר רונן רפאל הייתי לי מין קלילות כזאת של הגוף, היום, אחרי הטיפול אצל ד"ר יצחק בכר היה לי שריפה מאזור הגב התחתון שעבר לאחר מספר שעות, אך לא הרגשתי את אותו אפקט שהרגשתי אצל רונן מהפעם הקודמת.
    בנוסף הרגשתי שהוא היה איתי נורא אגרסיבי ופחות עדין מרונן.
    האם ככה זה אמור להיות? האם יש כירופרקטורים יותר טובים ושיתאימו לי מאזור המרכז? אני באמת בבעיה ומחפש מענה לביות הגופניות שלי שצצו בשלוש שנים האחרונות שלו היו בעבר.
    אני הייתי נוהג לעשות המון ספורט לפני הפציעה ללא קל בעיה בגב..
    אשמח לתשובה, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול כירופרקטי לעקמת

הוספת תגובה

• טיפול כירופרקטי לעקמת

ד``ר עופר ברוך
    01/09/2010

נדב שלום,
    תודה על הפירוט ושיתופינו בתחושותיך, הרגשתך ולבטיך,
    אכן נכון כי בעיה מכאנית מיבנית בגב העליון כדוגמאת האיחוי הלא תקין של השבר בעצם הבריח יכולה לגרום למתיחת/משיכת חגורת הכתפיים לצד מסויים, ועל ידי כך לתרום להפרעה מיכאנית ותפקוד הגב התחתון,..... אך לא רק היא.
    יתכנו נפילות בעבר, ספורט אתגרי או הרגלי יציבה אשר גרמו לך ללכת עם אגן נוטה לצד מסויים ואז גם לעקמת. תיתכן האפשרות כי יש לך גם שינוי מיבני מולד בעצם האגן ו/או החוליה המותנית האחרונה L5 אשר התנועה בינהן היא לא כמו תנועה נורמלית של מפרק רגיל, וכן יתכן לחץ מיכאני של אותה חוליה או כרית הדיסק הסחוסית אשר גורמים לכאבים או לתחושת השריפה.
    ההבדל בתחושותיך והרגשתך בין הטיפולים יכול לנבוע ממיגוון גורמים כגון הנסיון הראשון ולאחריו ההשוואה בציפיה לקבל את אותו טיפול על ידי מטפל אחר, יתכן גם וקרו שינויים ביציבתך בין הגעתך לד"ר בכר וכך מצבך החמיר מחדש וד"ר בכר כרגע מתחיל לתקן את הליקויים.
    עליך לפנות ראשית לד"ר בכר בצורה מנומסת ומכובדת ולשאול אותו מה האבחנות שהוא מצא ומהן דרכי הטיפול שהוא ממליץ עליהן.
    במקצוע הכירופרקטיקה ישנן למעלה מ 20 טכניקות טיפול שונות, חלקן עדינות להרפיה ושחרור שרירים כגון אלו שקיבלתה מד"ר רפאל לפי תיאוריך וחלקן עמוקות יותר לאיזון המיפרקים והתנועה העמוקה כולל חיישני המיפרקים העמוקים של החוליות והאגן. קיימות גם טכניקות מתיחה כירופרקטיות מיוחדות, טכנקיות יישור אגן, טכניקות מתיחת שרירים וכן גם טכניקות חיזוק, שיקום ומניעה.
    אנא היוועץ קודם עם ד"ר בכר ואם הנך חפץ, תמיד תוכל לגשת לחוות דעת שניה של כירופרקטים מומחים וישנם כמה כאלו באיזור תל אביב. אם תרצה נוכל לשלוח לך את הרשימה הכללית של הכירופרקטים הרגילים והמומחים הקרובים לאיזור / עיר מגוריך,
    אל תוותר עד שתמצא פתרון כירופרקטי שיקומי לאבחנותיך, זאת חובתך לגופך ובריאותך כי אתה עדיין צעיר והשלד שלך עדיין סופג סידן ומתחזק עד לגילאי ה 25,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בקשר לעקמת

נדב
    01/09/2010

תודה רבה על התגובה הארוכה והעמוקה.
    מה שמתסכל אותי כל כך זה שבעבר הייתי ספורטאי מצטיין, לא הפריע לי בחיים הגב, לא חשבתי על זה בכלל, לא ראיתי סוג של דפורציה או אי-סימטריה מסויימת והדבר הכלל לא הגיע לי למודעות.
    אני זוכר בכל אופן איך בזמן האיחוי של העצם כל התקופה הזאת הלכתי עם נטייה לצד שפגוע, ממש הלכתי באלכסון בגלל הכאב והמנח הלא תקין שזה גרם לי..
    גם אם העקמת כנראה מגיל יותר צעיר, אני בטוח שרוב הבעיות שלי נובעות קודם כל מהכתף הפגועה שהיא יוצר קצרה ובזווית שונה..
    אני מרגיש שאחרי כל פעילות מתקנת, אם זה כירופרקט או שחייה, פילאטיס הגוף שלי מגיע לאיזון מסויים ותחושה של סימטריה מסויימת ואז כשהזמן חולף אם זה שעה שעתיים לפעמים יותר לפעמים פחות תלוי באינטנסיביות ובהצלחה של הפעילות המתקנת, הכתף הקצרה יותר מתחילה למשוך את הגוף מהסימטריה ומהאיזון אם זה בהליכה אז אני מרגיש ורואה שכתף שמאל לא מקבילה לגוף כמו כתף ימין, היא הולכת יותר קדימה ולמטה ולכן גם יד שמאל אינה מקבילה לגוף והמנח של אותה יד הולך קצת קדימה ביחס לצד ימין מה שגרום לכל הפעולות היומיומיות, הסימטריות להיות מעיקות ולא טבעיות..
    גם אם אני סתם יושב והכתפיים והידיים במצב סטטי ופאסיבי אז אני מרגיש את ההשפעה של הכתף שמושכת לי את עמוד השדרה, השכמות קדימה.
    מה אני צריך לעשות בשביל להתבר על זה? איך היציבה שלי יכולה להשתנות כשהעצם עצמה היא זאת שמוציאה אותי כל הזמן מאיזון? יש לי יציבה מצויינת מהפרופיל של צד ימין(הצד הטוב)
    אך היציבה מהפרופיל של צד שמאל אינה טובה עם מעט נטייה קדימה של הצוואר, הכתף והיד מה שאינו תקין ואני מרגיש שאינו בר שינוי?
    אני לא מתכוון לוותר, אני מחפש אחרי כל הפתרונות האפשריים, אני מאמין שכל זה לא היה נגרם אילו היו מנתחים אותי כשהשבר היה טרי..
    אבל זה בעבר השאלה מה אני צריך לעשות עכשיו, כואב לי שאני מתקופף, אני לא מסוגל כבר לשבלת על כסא יותר מ-10 דקות, אחרי 10 דקות כבר הגב מתחיל לכאוב..
    כשאני עושה ספורט אם זה שחייה, חדר כושר אני מרגיש שהתנועה אינה סימטרית בין שני הצדדים מה שגורם לזה שאני מרגיש הרבה יותר גירוי מהשריר בצד ימין ובצד שמאל לעומת זאת כמעט וכלום מה שגורם לזה שצד ימין יהיה מפותח הרבה יותר... איך אני יכול לעבוד על איזון שרירים כאשר השלד והבסיס שלי אינם מאפשרים לי זאת? הכירופרקטים מטפלים בשורש הבעיה אולי שורש הבעיה שלי זה העצם ואני פשוט צריך ניתוח שיתקן את העצם מהבחיה האנטומית?
    אני באמת לא יודע מה לעשות ואני כבר מתקשה למצוא פתרונות..
    אני ממצטער שאני ככה חופר ואני יודע שכתבתי הרבה אבל אני פשוט מרגיש הבן 20 הכי זקן שיש ...
    תודה רבה על תשומת הלב ויום טוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

ד``ר עופר ברוך
    02/09/2010

נדב שלום,
    כל הכבוד על ההבחנה העצמית וניתוח מה שקורה עימך.
    למרות זאת, אל ייאוש והייתי מציע לפנות לחוות דעת שניה.
    יתכנו כרגע שתי בעיות עיקריות כאמור: מכלול הכתף השמאלית עם חגורת הכתפיים וכן ובוודאי הגב התחתון ומכלול האגן.
    לגבי ייעוץ כירורגי, פרופ' מוזס מנהל יחידת כתף ביה"ח איכילוב או סגנו ד"ר עופר רק.
    במרבית מקרי האיחוי הלא תקין, כלל המנתחים לא מוכן לנתח בריחים עקב ממצאי מחקרים שמראים לדבריהם כי הצלחות ניתוחים אלו לרוב נכשלות.
    במידה ואין התקדמות עם דר בכר, אשמח לעזור אישית על מנת לאבחן את מכלול הבעיות, אינך הראשון הפונה אליי עם בעיות שלד לאחר שבר בריח שהתאחה בצורה לקוייה. אצלי הטיפולים בכל מקרה אינם של מספר דקות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נדב
    02/09/2010

פניתי אל ד"ר מוזס בעבר והוא אינו מוכן לנתח..
    כנראה שחוסר העניין של ההורים שלי בשבר כשהוא היה עוד בשבלב האיחוי היה מועט, יכולנו למנוע את כל זה..
    בכל מקרה, אני הולך לחוות דעת שנייה של כירופרקט.. האם אתה מקבל דרך קופת חולים כלשהי או רק פרטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר עופר ברוך
    02/09/2010

נדב שלום,
    מקצוע הכירופרקטיקה איננו נכלל בסל הבריאות ולכן לא מכוסה על ידי קופות החולים. אלו זיהו פוטנציאל כלכלי ושוכרות כירופרקטים אשר מסכימים לעבוד בחוזה אישי עושק ומקבלים על טיפול בך רק 30 שח ולכן איכות וזמן הטיפול בדרך כלל בהתאם. מרפאותי מקבלות באופן פרטי וישנם ביטוחים רפואיים פרטיים המכסים עד 80% את מקצוע הכירופרקטיקה, אפילו יותר מקופת החולים. ממליץ כי המשך התקשורת צריך להיות בטלפון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת בגב

ספיר
    13/08/2013

שלום
    קוראים לי ספיר ואני בת 14 יש לי עקמת בעמוד שידרה והשתמשתי במחוך במשך שנה הייתי שמה אותו גם ביום וגם בלילה עכשיו כבר חצי שנה אני שמה את המחוך רק בלילות
    יש לי כאבי גב ואי סימטריות בגב
    האם יש דרך כלשהי שלא יהיו יותר כאבים ויהיה סימטריה בגב ואם אפשר שעמוד שדרה תתיישר
    היה לי 45 מעלות של עקמת ועכשיו 40 מעלות של עקמת ואני עדיין בתהליכי צמיחה
    אשמח עם תענה לשאלתי בתודה ספיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת בגב - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    13/08/2013

ספיר שלום,
    הירידה של 5 המעלות יכולה להיות מוכפלת ואף משולשת על ידי שילוב טיפול כירופרקטי לאיזון האגן, החוליות והשרירים.
    המחוך עושה בעיקר עבודה פאסיבית אך עיקר העבודה והטיפול איתך צריך להתרכז ביישור ומתיחה דינאמית/פעילה על ידי ידיו של הדר לכירופרקטיקה ובמקביל, ישנם תרגילי התעמלות מיוחדים לפי שיטת שרוטס הגרמנית שיש מגוון פיזיוטרפיסטים שעובדים איתה

אנא פני להורייך, התייעצי וענייני אותם בתשובות שלנו לנושא העקמת והטיפול בה, הם אלו שצריכים להחליט ולאשר לך את הטיפולים עקב גילך,
    להיות פאסיבית רק עם המחוך זה לעשות 50% המטיפול בלבד.
    אשמח לבדוק ולטפל בך באם תרצו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו