כאב גב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב גב
    גיא כרמל
    16/12/2010

שלוום , לפני כחודש הרמתי משא כבד של כ40 ק"ג אך לא בצורה נכונה, מאז אני חווה כאבי גב לפעמים בגב התחתון ולפעמים בעליון, יש לציין כי הכאבים לא משתקים אך בהחלט מורגשים. כמו כן לאחר שהרמתי את המשא מהרצפה הלכתי איתו רק כמה מטרים ואז ישר הורדתי אחרי שהרגשתי בכאב , יש לציין כי אני חייל קרבי ואני הרמתי משאות כבדים במהלך כל השירות אך במקרה הפסציפי הזה הרמתי את התיק המדובר לא בצורה נכונה ועם יד אחת מהרצפה ואז על הגב. לא חוויתי כאבי גב בכלל מהלך כל השירות והשאלה שלי היא האם יש סיכוי כי הכאב שאני חווה נגרם מבלט או פריצת דיסק ? האם יש סיכוי כי רק מהרמת המשא הספציפי הזה נגרם לי נזק בלתי הפיך? או שיש סיכוי שזהו שריר תפוס או משהו בסגנון? ומה עלי לעשות בשביל להפסיק את הכאב? יש לציין כי הכאבים אותם אני חווה הם בעיקר באזור עמוד השדרה והשכמות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב גב

הוספת תגובה

• כאב גב - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    19/12/2010

גיא שלום,
    לשאלותיך, קשה מאוד לדעת אם נגרם לך נזק בלתי הפיך ללא ביצוע בדיקות פיזיות, בדיקות הדמייה ובדיקות הולכה חשמלית של עצבי הגב והצוואר ובכלל לא בטוח שזהו מצבך, אז כדאי לשמור קודם כל על אופטימיות,
    גם ההיסטוריה שלך בצבא עם הרמת המשאות, אין בה כדבר המבטיח גב בריא לאחר הצבא, וכל עומסים שכולנו מעמיסים על הגב, גם אם "בצורה נכונה", עדיין מפעילים עומסי יתר על עמוד השדרה כריות הדיסק והשרירים.
    לפי התיאור שלך, למרות שהכאב הינו בגב ואיננו מקרין עדיין לידיים או לעכוזים או לרגליים, אין בו להקל ראש ולהניח כי אין פגיעה בכריות הדיסק.
    לבירור מעמיק יותר, יש להגיע לבדיקה מסודרת אשר בה יקחו לך היסטוריה רפואית ותעסוקתית מסודרת, כולל שנות הבגרות ועיסוקים בסוגי ספורט שונים,
    לאחר כך, יבדקו את יציבתך, מנח האגן וחוליות הצוואר, הגב העליון והתחתון וכן עצם העצה והאגן, יבדקו את כח שריריך הפיזיולוגי והרפלקסים העצביים אשר מושפעים ישירות ממצב כריות הדיסק והעצבים היוצאים מהגב.
    במידה ויתגלו סימנים נוספים, תופנה לבדיקות רנטגן או הדמייה,
    לסיכום,
    זהו מה שצפוי לך בביקור הראשון אצל ד"ר לכירופרקטיקה כאשר בהמשך לסיום הבדיקה, יותאמו לך טכניקות טיפול ידניות וכן תרגילי מתיחה ושיקום אשר קרוב לוודאי יקלו על כאביך, ובטוח ישפרו את יציבתך ותחושותיך,
    הבדיקות אצל רופא המשפחה או האורטופד יכולות להתבצע גם כן אך הן בדרך כלל פחות יסודיות ואינן גורמות ליישור החוליות, האגן ושיפור פעולת השרירים והעצבים.
    אם תרצה, נוכל לשלוח לך את רשימת כלל הכירופרקטים הרגילים והמומחים לאיזור או עיר מגוריך,

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו