מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחרונה אני סובל מכאבים בגב תחתוןאביב25/12/2010
שלום וברכה
אני עוסק בספורט שנים ולא סבלתי משום כאבים בגב (אני עדיין עוסק בספורט).
לפני כחצי שנה עברתי לקטנוע ולאחרונה (בחודשיים האחרונים) אני סובל מכאבים בגב תחתון.
כשאני באותה פוזיציית ישיבה ללא משענת (גם לא על הקטנוע) למשך יותר מכמה דקות, אני פשוט לא מסוגל, כואב לי ואני צריך להישען על משהו כדי להפיג את הכאב.
כשאר ישנה משענת, אין בעייה ואני לא סובל מכאבים.
הבנתי פשוט שאני חייב לעשות משהו כדי להפסיק את הכאב ולמנוע הידרדרות בעתיד הקרוב והרחוק :-).
אני רוצה למצוא פיתרון כי אני ממש לא רוצה לוותר על הקטנוע.
האם מומלץ להתקין משענת על הקטנוע?
כשיש משענת אני לא סובל מכאבים אבל תנוחת הישיבה לא נראית לי תקינה, הגב שלי די קמור. אז אולי להימנע ממשענת ולמצוא בהכרח פיתרון אחר?
אודה לתשובתך,
תודה
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחרונה אני סובל מכאבים בגב תחתון - תגובה
ד``ר עופר ברוך26/12/2010אביב שלום,
כדאי ל"תקוף " את הבעיה משתי זויתות שונות אשר למעשה משלימות אחת את השניה לאורך זמן:
האחת, שיפור הארגונומיה - או תורת השימוש שאתה עושה עם גופך אם זה בעמדת העבודה שלך או "עמדת הנהיגה" שלך והאופציות הן כאמור משענת ארגונומית תיקנית אשר נותנת תמיכה לשקע הגב התחתון,
או...
לבישת חגורת גב אלאסטית עם חיזוקים אחוריים אשר גם הם תומכים את השדרה בעת הרכיבה על הקטנוע שהיא קצת בכפיפה אך גם עם זעזועים של הקטנוע מהכביש הישראלי. ככל שהקטנוע כבד יותר, כך קטנים הזעזועים. ניתן גם להרגיל את הגב לישיבה בפוזיציית קיעור לאחור וזקיפת חגורת הכתפיים, אשר תיתן לך תמיכה נכונה, או גם עומסי יתר על שרירי הגב התחתון האחוריים.
אם הנך ספורטאי, ולא ציינתה באיזה סוג הינך עוסק, אזי אמורים להיות לך שרירי גב/בטן מיוצבים וטובים לתמיכה הזאת.
במקביל ולא כתחליף לנאמר כאן, ניתן ורצוי מאוד לתקוף את הבעיה גם מכיוון האבחון הנכון של גורמי הכאב ומקורם וזהו תפקידו המרכזי של הד"ר לכירופרקטיקה.
לפי האבחון, יוצעו לך דרכי טיפול מיוחדות ידניות ו/או ממוכשרות אשר יחזירו לגבך את המבנה הישר, המשוחרר ומלא טונוס השרירים אשר יקלו עליך את הרכיבות על הקטנוע.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)