מפרקים בישבן "מתסתובבים"?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפרקים בישבן "מתסתובבים"?
    נועה
    14/02/2011

שלום בישיבה ובשכיבה על הצד אני מרגישה שעצמות מפרקי הישבן מסתובבים ויש לי גם כאבים כשאני יושבת בעצמות הישיבה. האם כירופרקט יכול לעזור לי ובמידה שכן אשמח לדעת איך... האם אני צריכה צילום כלשהוא? עשיתי צילום רנטגן למפרקי הירך והאגן שיצא תקין ומיפוי עצמות תקין לא עברתי לידה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפרקים בישבן "מתסתובבים"?

הוספת תגובה

• מפרקים בישבן "מתסתובבים"? - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    14/02/2011

נועה שלום,
    התיאור שלך עשוי מאוד להתאים לסנדרום מפרק האגן או בשמו הלאטיני סנדרום הסאקרו-איליאק. אם מעורבים בו שני המיפרקים, כלומר שני צידי האגן, אזי כנראה יש לך גם גמישות יתר של הרקמות הרכות המרכיבות את מעטפות המיפרקים, את הגידים ואת השרירים.
    מכל אלו יש כמובן לבדוק ולאבחן נכונה האם יש גם מעורבות של כרית הסחוס הבין-חולייתית בין החוליה האחרונה לעצם העצה.
    יש גם לבדוק את יציבתך, מנח האגן ומצב ואורך הרגליים, הברכיים, כפות הרגליים, שרירי האגן והירכיים אשר כולם, משפיעים על תפקוד מפרקי האגן.
    אם אכן אבחנות אלו נכונות, עלייך לפנות לטיפול מתקן ומשקם הכולל בתוכו מגוון טכניקות איזון, ומתיחה כירופרקטיות אשר בצמוד ובמקביל להן, מבוצעים תרגילי מתיחה וחיזוק ושיקום מבנה האגן, הירכיים והבטן התחתונה המובצעים לרוב במרפאות הכירופרקטים המומחים או בשילוב מכוני פילאטיס או יוגה.
    עצם הפיענוח הרפואי ש"הצילום תקין" איננה אומרת כלום תיפקודית, לבד מזה שהרדיולוג לא אבחן בהם סרטן, שבר כלשהו או דלקת חריפה המהווים סכנת חיים.

הד"ר לכירופרקטיקה מוכשר ויודע לאבחן את אלו גם כן אך בנוסף, גם את המבנה הנורמאלי והלא נורמלי של עצמות האגן והגב וכן לקשר בין אבחונים אלו לתפקוד ולתלונת המטופלת, ולכן, עצתנו היא לפנות לד"ר לכירופרקטיקה המומחה גם בשיקום וישנם מגוון כאלו בישראל.
    אם תרצי, ניתן לקבל את רשימת כלל הכירופרקטים הרגילים ואת זאת של המומחים הקרובה למקום/עיר מגורייך לבחירתך, אך עלייך לבקש זאת בפירוש ולציין את האיזור/עיר הנדרש,
    אנא פני כאמור לבדיקה וטיפול משקם מתאים. פיזיוטרפיה או פילאטיס לבדם לא יעשו את העבודה המושלמת, אלא קודם הגורם הכירופרקטי ואז השיקום.
    כשאת בוחרת כירופרקט שיבדוק ויטפל בך עלייך להזהר מהצעות טיפוליות המבקשות ממך תשלום מראש עבור עשרות טיפולים, כי שיטה שיווקית קלוקלת זאת קיימת לצערנו בחלק מהמרפאות הכירופרקטיות בישראל,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה החזרת לי את האופטימיות לחי

נועה
    14/02/2011

לחיים

ד"ר שאלה נוספת האם מרפאת "החלפת מפרקים" לא תוכל לעזור?

אני מרגישה את סיבוב המפרק בצד ימין יותר של הישבן וגם בצד שמאל אני מרגישה גם את מפרק הירך ברכיים וקרסול. בהליכה הרגליים כאילו "נכנסות" לתוך הרצפה מן אי יציבות בדיוק כמו שתארת כשניסיתי להסביר את זה לרופאים לא האמינו לי
    וחשבתי שאני כבר משתגעת :(

האם אתה עובד בשיתוף הכללית או בתי חולים?
    ואם לא אשמח לקבל רשימת אורטופדים שיקומים בפתח תקווה, קריית אונו, גני תקווה
    או בני ברק ת"א אני בטוחה שיש לי בעיה רצינית שאני סוחבת מספר חודשים תודה רבה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה החזרת לי את האופטימיות לחי - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    14/02/2011

נועה שלום,
    לצערי מקצוע הכירופרקטיקה איננו נכלל בסל הבריאות ולכן משלמים עבורו באופן פרטי עם אפשרות לקבלת החזרים מחברות הביטוח הרפואיות.
    המרפאות בקופח כללית בדרך כלל יציעו שירותי כירופרקט רגיל של מס' דקות לטיפול וזה לא מה שאת צריכה.
    ניתן להגיע למרפאות הכאב באיכילוב או בתל השומר ושם מועסקים כירופרקטים שיקומיים, אך גם שם, הם לעיתים עמוסי תורים ודלי אמצעים מקצועיים יחסית למרפאות הפרטיות.
    אל תחשבי כרגע על מרפאות או הצעות להחלפות מפרקים כי זה לא למצבך (קרוב לוודאי!) ובעיקר לא לגילך.
    מצורפת הרשימה המבוקשת לבחירתך:
    איזור תל אביב-יפו, רמת גן, גבעתיים, בני ברק וגבעת שמואל:

כירופרקטורים במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי-איכילוב, וייצמן 6, תל אביב:
    ד"ר ברוך עופר, כירופרקט מומחה אורטו/שיקום – היחידה לשיכוך כאב ושיקום – 03-6974716
    ד"ר מירית אסייג, כירופרקטית – המחלקה הנוירולוגית, היחידה לכאבי ראש – 03-6974
    כירופרקטורים ביחידת השיקום, המרכז הרפואי ע"ש שיבא, תל השומר:
    ד"ר דייגו מרקיאר, כירופרקט
    כירופרקטורים במרפאות הפרטיות:
    ד"ר איבורה קאידי, כירופרקט – שדרות בן גוריון 46, רמת גן – 03-5757199
    ד"ר איצקוביץ לילה, כירופרקטית – יגור 20, תל אביב – 03-7398974,
    ד"ר אליוט גרג, כירופרקט – א צ גרינברג 25, תל אביב – 050-9073377,
    ד"ר אסייג מירית, כירופרקטית – בית הרופאים, שפרינצק 3, תל אביב – 077-7930010
    ד"ר בכר יצחק, כירופרקט – קאונטריקלאב ג, פיינשטיין 18, תל אביב – 03-6430372,
    ד"ר ברוך עופר, כירופרקט מומחה אורטו/שיקום- מגדל וייצמן, וייצמן 14, תל אביב – 03-6091519,
    ד"ר געש יובל, כירופרקט – וייסבורג 17, צהלה, תל אביב – 03-6470119,
    ד"ר גרינבלט דוד, כירופרקט – בית הרופאים, שפרינצק 3, תל אביב – 077-7930010
    ד"ר דקל כרמל, כירופרקטית – קדם 169, יפו – 054-4495807,
    ד"ר דרימר יצחק, כירופרקט - בית הרופאים, שפרינצק 3, תל אביב – 077-7930010,
    ד"ר כהן צחי, כירופרקט – יד שלום 18, רמת גן – 03-6787685,
    ד"ר מנדי רונן, כירופרקט – שילה 4, תל אביב – 800-394040,
    ד"ר עודד מץ, כירופרקט - ריינס 18, תל אביב -
    ד"ר נוימן פנחס, כירופרקט מומחה בטרמוגרפיה, בית הרופאים, ריינס 18, תל אביב-
    ד"ר נייס דוד, כירופרקט – ארבע ארצות 6, תל אביב – 03-5227270,
    ד"ר סילוורה ליאור, כירופרקט – קהילת סלוניקי 9, נאות אפקה תל אביב – 03-6486379,
    ד"ר פלטנר אורלי, כירופרקטית ללא אישור CCE - אורנים 6, גבעת שמואל – 03-5324702,
    ד"ר פרטר רפי, כירופרקט – בראזני 4, רמת אביב ג, תל אביב – 03-6414188,
    ד"ר קנין שחר, כירופרקט מומחה במחקר-קניון רמת אביב, ברודצקי 63, תל אביב-03-6405240 ,
    ד"ר קרן דניאל, כירופרקט – קניון רמת אביב, ברודצקי 63, תל אביב – 03-6968344,
    ד"ר שוורץ מיכאל, כירופרקט – שפירא 43, פתח תקווה – 03-9041185,
    ד"ר שור חגי, כירופרקט – הרמן שפירא 9, תל אביב – 03-5250027,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות

נועה
    14/02/2011

תודה רבה על התגובה רק לא הבנתי אם אורטופד שיקומי זה בעצם כירופרקט ??
    האם בסנדרום הזה יש מן "תזוזות" באזור מותן ומתחת למותן בנוסף למה שתארתי?
    תודה על הרשימה אני לא יודעת איזה מהרופאים מתאים למצבי??
    ד"ר האם אתה נמצא באיכילוב במרפאת כאב וזה קשור לכירופרקטיקה?
    האם ד"ר מרייקאר בתל השומר יוכל לעזור לי לפי מה שתארתי?

סליחה על אורך ההודעה אני נואשת לחזור למצב טוב יותר כי כרגע זה בלתי נסבל תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    14/02/2011

נועה שלום,
    ד"ר לכירופרקטיקה הוא מסלול לימודים והכשרה מקביל למסלולו של הד"ר לרפואה ולאורטופד רק שבמקום התרופות והזריקות והניתוחים שהם כלי הטיפול של הרופא והאורטופד, הכירופרקט השיקומי עובד עם ידיו ומיכשור עזר ותרגילים ואמצעים נוספים על גבי מיטת טיפול כירופרקטית מיוחדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו