מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק וחזרה לספורט תחרותי.גיל05/03/2011
שלום רב,
אני בן 17.5 ועוסק בג'ודו כספורט תחרותי.
לפני כחצי שנה עקב אימון בחדר כושר נפצעתי בעת ביצוע תרגיל "סקווט" ובבדיקת סיטי נמצא: "זיזים אחוריים בשולי גופי החוליות מלווים בקע אחורי- מרכזי גדול של הדיסקית המוחק את השומן האפידוראלי הקדמי ולוחץ על השק הדוראלי ועל שורשי העצבים, יותר מימין. הדיסק הבוקע משתרע אל שולי הנקב הבינחולייתי הימיני."
בשבועיים הראשונים לא יכולתי לבצע כל פעילות והייתי מרותק למיטה, לאחר מכן נחתי ללא פעילות גופנית כשלושה חודשים ומזה כחודשיים חזרתי לתפקוד חלקי בספורט.
כיום אני חווה כאבים בגב התחתון עם הקרנה אחורית לרגל ימין עד הברך, הכאבים אינם אחידים והם בדרגות שונות, לרוב במינון נמוך. הפציעה כמעט ואינה מפריעה לי בהתנהלותי השוטפת בחיי היום יום, אך באשר לעיסוקי הספורטיבי הכאב בגב, ההקרנה לרגל וכן מגבלת התנועה שנוצרה (חוסר תנועתיות וגמישות כבעבר) מאוד מפריעים. אני מטופל אצל כירופרקט, עד כה עברתי 14 טיפולים שעזרו לי להגיע למצבי הנוכחי, אך לאחרונה נדמה לי שהמצב סטטי.
שאלותי:
1.האם מחלימים ממצבי?
2.האם ידוע על מקרים שבהם ספורטאים עם פריצות דיסק חזרו לתפקוד מלא בספורט תחרותי.
3.אני לאחר 14 טיפולים כירופרקטיים ומרגיש תקוע, האם יש המלצות לכירופרקטים מומחים, עם דגש על התמחות בספורטאים, או סוג אחר של טיפול שיוכל לעזור לי.
4.האם ישנה משמעות למשך הזמן שחלף מהפציעה ועד להחלמה? (בינתיים עברה כחצי שנה).
5. האם חיזוק שיריר הגב והבטן בחדר הכושר יכולים להועיל לתהליך ההחלמה?
אני מרגיש מתוסכל ותקוע, אשמח לעצת עידוד .
תודה מראש, גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק וחזרה לספורט תחרותי. - תגובה
ד``ר עופר ברוך07/03/2011גיל שלום,
אתה שואל הרבה שאלות טובות ואנסה להשיב עליהן לפי הסדר:
1. כרית דיסק שהתרככה, תתחזק עם החודשים שעוברים טיפולי כירופרקטיקה, בהנחה שאכן הכירופרקט שלך מוציא אותך ישר באגן, בעצם העצה ובחוליות L4, L5 ויתר המותנית, כולל ישור ושחרור הגב העליון והצוואר.
אם הגב העליון והצוואר לא ישרים ומשוחררים, הם ישפיעו על העומס ב L5,
הרקמה של הדיסק שמתחזקת, תמיד תהיה קצת מצולקת ופחות חזקה מזו שנולדתה איתה, ולכן, ביצוע סוגי ספורט ואימון תלויים בניתוח מקצועי של מבנה החוליות ועמוד השדרה שלך, על מנת לזהות בהם גורמי סיכון לספורט או יציבה מסויימת- אם ישנם כאלו.
הגורם המקצועי לקביעה זאת הם כירופרקטי ספורט או כירופרקטי שיקום/אורטופדיה.
2. ישנן מגוון עדויות מחקריות של ספורטאים מקצועיים שחזרו לעסוק בספורט שלהם או עברו לספורט אחר ובמיוחד כאלו שטופלו וממשיכים לקבל טיפול כירופרקטי משקם מונע שהוא לא טיפול של 5-10 דקות!!!!
3. לגבי המלצות של כירופרקטים מומחים תוכל לקבל רשימה איזורית לפי מיקום מגוריך או שתיצור עימי קשר טלפוני לפרטים אלו ואחזור אליך,
4. הזמן שחלף, יצר תהליך הצטלקות רקמות רכות במקום התרככות הדיסק אך עדיין, בגילך הצעיר מאוד, ניתן לשקם ולשפר למרות 6 החודשים מכיוון שעדיין לא סיימתה את תהליך הגדילה שלך אשר אמור להסתיים בסביבות גיל ה 20 ואת תהליך הכנסת הסידן לשלד שלך בסביבות גיל 25,
5. חיזוק שרירי הגב והבטן, צריך לבוא רק לאחר שכירופרקט מומחה מוודא כי הנך ישר, שרירי הגב, הירכיים והבטן אינם מקוצרים ואתה בפיקוח מקצועי מתאים,
בהצלחה ואל יאוש, המשך ךלחפש את הכירופרקט המתאים לך, במידה ואין לכירופרקט העכשווי טכניקות או גישה אחרת לשפר אותך, והכי חשוב, הקפד על מניעה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מכל הלב
גיל07/03/2011תודה רבה על התשובה המקיפה שהחזירה לי את האופטימיות. אשמח לקבל רשימת הכירופרקטים המומחים שיכולים לסייע לי באיזור ת"א והסביבה.תודה, גיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מכל הלב - תגובה
ד``ר עופר ברוך07/03/2011לבקשתך, בהצלחה!
כירופרקטורים במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי-איכילוב, וייצמן 6, תל אביב:
ד"ר ברוך עופר, כירופרקט מומחה אורטו/שיקום – היחידה לשיכוך כאב ושיקום – 03-6974716
ד"ר מירית אסייג, כירופרקטית – המחלקה הנוירולוגית, היחידה לכאבי ראש – 03-6974
כירופרקטורים ביחידת השיקום, המרכז הרפואי ע"ש שיבא, תל השומר:
ד"ר דייגו מרקיאר, כירופרקט
כירופרקטורים במרפאות הפרטיות:
ד"ר איבורה קאידי, כירופרקט – שדרות בן גוריון 46, רמת גן – 03-5757199
ד"ר איצקוביץ לילה, כירופרקטית – יגור 20, תל אביב – 03-7398974,
ד"ר אליוט גרג, כירופרקט – א צ גרינברג 25, תל אביב – 050-9073377,
ד"ר אסייג מירית, כירופרקטית – בית הרופאים, שפרינצק 3, תל אביב – 077-7930010
ד"ר בכר יצחק, כירופרקט – קאונטריקלאב ג, פיינשטיין 18, תל אביב – 03-6430372,
ד"ר ברוך עופר, כירופרקט מומחה אורטו/שיקום- מגדל וייצמן, וייצמן 14, תל אביב – 03-6091519,
ד"ר געש יובל, כירופרקט – וייסבורג 17, צהלה, תל אביב – 03-6470119,
ד"ר גרינבלט דוד, כירופרקט – בית הרופאים, שפרינצק 3, תל אביב – 077-7930010
ד"ר דקל כרמל, כירופרקטית – קדם 169, יפו – 054-4495807,
ד"ר דרימר יצחק, כירופרקט - בית הרופאים, שפרינצק 3, תל אביב – 077-7930010,
ד"ר כהן צחי, כירופרקט – יד שלום 18, רמת גן – 03-6787685,
ד"ר מנדי רונן, כירופרקט – שילה 4, תל אביב – 800-394040,
ד"ר עודד מץ, כירופרקט - ריינס 18, תל אביב -
ד"ר נוימן פנחס, כירופרקט מומחה בטרמוגרפיה, בית הרופאים, ריינס 18, תל אביב-
ד"ר נייס דוד, כירופרקט – ארבע ארצות 6, תל אביב – 03-5227270,
ד"ר סילוורה ליאור, כירופרקט – קהילת סלוניקי 9, נאות אפקה תל אביב – 03-6486379,
ד"ר פלטנר אורלי, כירופרקטית ללא אישור CCE - אורנים 6, גבעת שמואל – 03-5324702,
ד"ר פרטר רפי, כירופרקט – בראזני 4, רמת אביב ג, תל אביב – 03-6414188,
ד"ר קנין שחר, כירופרקט מומחה במחקר-קניון רמת אביב, ברודצקי 63, תל אביב-03-6405240 ,
ד"ר קרן דניאל, כירופרקט – קניון רמת אביב, ברודצקי 63, תל אביב – 03-6968344,
ד"ר שוורץ מיכאל, כירופרקט – שפירא 43, פתח תקווה – 03-9041185,
ד"ר שור חגי, כירופרקט – הרמן שפירא 9, תל אביב – 03-5250027,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)