סחרחורת אחרי טיפול כירופרקטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סחרחורת אחרי טיפול כירופרקטי
    הילה
    11/03/2011

אני בת 32 ועברתי 2 תאונות דרכים בהן רכב אחר נכנס מאחור ברכב שלי. מאז התאונות אני סובלת מכאבים בצוואר ובגב אבל לא מצאו לי בעיה בצילום רנטגן. הכאבים לרוב נסבלים.
    עברתי אתמול טיפול כירופרקטי שבמהלכו המטפלת "שיחררה" לי את הצוואר ע"י סיבוב מהיר לכל צד ( neck adjustment) - אני גרה בארה"ב.
    שעתיים אחרי הטיפול, התכופפתי קצת כדי לקחת משהו מתיק שהיה על הרצפה ופתאום הרגשתי סחרחורת כמו ורטיגו וקצת בחילה אח"כ. כששכבתי היה בסדר וכשקמתי שוב לא הרגשתי טוב. בחיפוש באינטרנט ראיתי שיכול להגרם נזק מ"שחרור" כזה של הצוואר כמו נזק נוירולוגי ושבץ. דיברתי היום עם המטפלת והיא אמרה שהיא לא הייתה צריכה להפעיל הרבה כח והצוואר "השתחרר" די בקלות ככה שלא נראה לה הגיוני שנגרם לי נזק. היא העלתה השערה שאולי זה השפיע על האוזן הפנימית או שהצוואר צריך שחרור נוסף. אבל אני מפחדת שייגעו לי בצוואר עכשיו...
    היום נראה לי שאני מרגישה יותר טוב אבל עדיין לא עצמי, אני מרגישה כאילו ניערו אותי...
    מה לעשות? האם כן יכול להיות שנגרם לי נזק נוירולוגי? אני בלחץ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סחרחורת אחרי טיפול כירופרקטי - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    12/03/2011

הילה שלום,
    פגיעות צוואר או עצב לאחר טיפול איזון חוליות צוואריות כירופרקטי, נדירות למדיי ולפי הסטטיסטיקה קורות ללא סיבה ידועה בתדירות של פגיעה אחת לכל 5 מליון טיפולים לצוואר שלך.
    הסיכוי ההיסתברותי שזה יקרה לך קיים אך הוא אפסי ובהרבה פחות מזה שתזכי בלוטו האמריקאי או הישראלי!
    אם את חוששת מנזק נוירולוגי שהתפתח לך, עלייך לחזור לכירופרקטית ולבקש שתבדוק עבורך את רפלקסי עצבי הגולגולת ו/או המוח כגון רפלקסי שווי המשקל, תנועות הידיים, הלשון, שרירי הפנים, עצבי גלגלי העיניים וכו'.
    זאת היא בדיקה נוירולוגית פשוטה ומקיפה מספיק לוודא ששום מרכז הפעלה במוח לא נפגע כך שזה יוכל בהחלט להרגיע אותך.
    אם אינך מסופקת, את יכולה לפנות לבדיקת נוירולוג אשר יבצע את אותן בדיקות או אף יפנה אותך אם יעלה חשש או ממצא בבדיקות אלו להדמיית CT ראש או MRI אך לפי תיאורך עד כה, אין כך המצב.
    העובדה שהסימפטום מופיע ברכינה לפנים יכולה בהחלט להתקשר עם בעיה תיפקודית של חיישני שיווי המשקל באוזן התיכונה אשר נתקעו מכאנית לכיוון מסויים ואינם זזים נכון כאשר את מכופפת את צווארך.
    לכך יש טיפול מיוחד לתחום שיווי המשקל הווסטיבולארי שחלק מהכירופרקטים שעברו התמחות בכירופרקטיקה נוירולוגיתיידעו לבצע או על ידי פיסיוטרפיסטים מיוחדים לכך.
    אם אינך בטוחה בכירופרקטית המטפלת או אם כדאי להמשיך (לפי תיאורך ומצב פגיעותייך קרוב לוודאי שצריך כן) אנא חפשי כירופרקט מומחה לחוות דעת שניה באיגוד לכירופרקטים מומחים כגון Diplomate American Board Chiropractic Nuerology,
    או בתחום הכירופרקטי האורטופדי,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במידה ומדובר בחיישני התנועהה

הילה
    12/03/2011

האם זה יכול לעבור לבד? אני מפחדת שייגעו לי בצוואר...
    היום אני מרגישה כאילו יש לי מחלת ים גם כשאני לא זזה.
    תודה על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במידה ומדובר בחיישני התנועהה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    13/03/2011

הילה שלום,
    שאלה מצויינת.
    הסימפטום של "תחושת שיוט" נוגע בדיוק לתופעת נעילת החיישנים שדיברנו עליה קודם.
    הצרה היא, שאם החיישנים נשארים תקועים זמן ממושך, נוצרים גבישי קריסטלים בתוך תעלות שיווי המשקל באיזור החיישנים התפוס, והסמפטום יכול להשתחרר זמנית ולחזור ללא הודעה מוקדמת, ולכן, כפי שציינתי, יש לטפל בו פיסיוטרפית או על ידי כירופרקט מומחה היודע את הטכניקות הללו,
    הסיבה היחידה שעלייך לפחד בנושא הצווארי היא אם את מרגישה ירידה בתחושות הפנים, הלשון, הראייה או כבדות ראש גדולה. אם זה קורה, יש לבצע MRI כאמור לאבחון המדוייק.
    בכל מקרה, אל תפחדי לטפל אצל כירופרקט או פיסיוטרפיסט מתאים!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו