מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
קיפוסיס
אליק13/03/2011מבחינתי אין כל כך משמעות לאיזור... יש יותר משמעות לרמת הכירופרקטור.
אני אשמח לקבל את המלצתך לגבי כירופרקטור שאתה מעריך ביותר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפוסיסאליק12/03/2011
שלום ד"ר!!
אני היום בן 26 ובזמנו הובחנה אצלי קיפוסיס (47 מעלות).
אני רוצה לציין שלא נולדתי עם שום בעיות שלד כלל והגב שלי היה ישר עד גיל ההתבגרות שם התחילה להופיע התופעה. (השינוי במבנה השלד חל מגורמים סביבתיים שבמסגרת עבודתך אתה מבין לחלוטין על מה אני מדבר).
בעבר היו לי כאבי גב והיום איני סובל מהם יותר אבל מה שמאוד מפריע לי הוא מראה הגב ופעמים רבות אני חש מבוכה להוריד את החולצה.(לא שהמקרה שלי קשה במיוחד)
לאחרונה נחשפתי לשיטת טיפול בשם "רולפינג" והתחלתי לחקור את הנושא.
מדובר באינטגרצייה מבנית. לאחר בדיקה הבנתי שבעזרת שיטה זאת הרופאים יכולים ליישר את השלד ולהחזירו לנורמה.
שאלתי היא האם אכן מדובר במשהו שמוכיח את עצמו(אם שמעת אולי על מקרים), או שאין שום דרך לתקן קיפוסיס?
כל טיפול "רולפינג" עולה בממוצע כ 400 ש"ח ונפרש לפחות ל 10 טיפולים. אני לא ממש יודע אם השקעה כזאת כדאית. מהי חוות דעתך בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפוסיס - תגובה
ד``ר עופר ברוך13/03/2011אליק שלום,
שאלות מצויינות.
אך לפני התשובה וקבלת הבטחות מכל מיני גורמי טיפול, יש לאבחן את מקור הקייפוזיס העליון.
בעגה המקצועית זה נקרא קייפו-סקוליוזיס והוא נגרם או מסיבה גנטית מהמשפחה, או שחוליה התפתחה אצלך לא במורת חרוט שווה גובה כי אם מן חרוט בצורת טרפז שקדמת החוליה או החרוט נמוכה בהרבה מהחלק האחורי שלו, וכך, כמו האבנים המיוחדות המרכיבות קשותת בכניסות או חלונות בבניין, כך גם מתנהג עמוד השדרה שלך.
לכן, צריך לבצע צילומי רנטגן של הגב העליון ולבצע איבחון מדוייק של הגורמים.
הטיפול ברולפינג לבדו איננו יעיל ומחייב ד"ר לכירופרקטיקה (רצוי כזה שעוסק בשיקום ובתרגילים במרפאתו בכל טיפול) כמרכז הטיפול, ביצוע תרגילי מתיחחה וחיזוק מיוחדים ובמקרים נדירים אף שימוש בחגורת כתפיים המיישרת את הקימור הזה באופן פאסיבי במשך שעות העבודה או הלימודים,
אנא, פנה לרופא המשפחה לבצע צילומים כנדרש וקח אותם להשלמת האבחון לכירופרקט שיקומי. דרך אגב, זה יעלה לך גם הרבה פחות ממה שהציעו לך קודם!
אם תרצה, נוכל לשלוח לך כאן את רשימת כלל הכירופרקטים הרגילים והמומחים לבחירתך אך עליך לבקש זאת כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיפוסיס
אליק13/03/2011שלום ד"ר!!
ראשית, אני מודה לך על התשובות. יש לי עוד כמה שאלות:
האם אחרי שאני אעשה את הצילום אפשר לדעת בוודאות על הגורמים לקיפוסיס שלי ובהתאם למקד את עבודת השיקום הרצוייה?
האם ידוע לך על מקרים של קיפוסיס שטופלו כך שעמוד השדרה התיישר?
אשמח לקבל את רשימת הכירופרקטורים המומחים.
שוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיפוסיס - תגובה
ד``ר עופר ברוך13/03/2011לגבי השאלה הראשונה התשובה היא כן,
לגבי השניה,
תלוי באיזו רמה של מעלות ומהו האבחון של גורם הקייפו-סקוליוזיס שלך,
לגבי הרשימה, אנא שלח לאיזה איזור או עיר הקרובים אליך אתה מעוניין לקבל רשימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)