כאבי גב ובטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב ובטן
    ליאו
    20/03/2011

שלום!
    אני כחצי שנה לאחר לידה(ללא משככי כאבים) אשר במהלכה עברתי תאונת דרכים.כחודש לאחר הלידה החלו לי התכווצויות חזקות בגב העליון(באזור השכמות)ובמקביל התכווצויות חזקות ברום הבטן עד לרמה שלא יכולתי לנשום.עברתי טיפולי פיזיותרפיה שהחלו לעזור אך לאחרונה הכאב חזר(בדרך כלל כל "התקף" כזה מתחיל פנות בוקר ואז אינני מסוגלת לחזור לישון מרוב הכאבים).הייתי אצל אורתופד שטען כי מדובר בכאבים מההריון.והרופאה הורתה לי לקחת מוסקול פעמיים ביום.יש לציין שלמעט ההתקפים הכאב אינו חזק בצורה בלתי נסבלת אך בהחלט מפריע לתפקוד היומיומי.
    אני מבצעת תרגילים מרובים מספר פעמים ביום ומקפידה מאוד על יציבה נכונה.
    מה אפשר לעשות נגד ההתכווצויות הללו?
    האם לתאונה יש קשר?

בתודה מראש.
    ליאו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב ובטן

הוספת תגובה

• כאבי גב ובטן - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    20/03/2011

ליאו שלום,
    כנראה יש קשר למבנה הגב והאגן אשר השתנו לך במהלך ההריון כולל הפשרת ההורמון המיוחד לריכוך הרקמות הרכות לפתיחת האגן והנרתיק בלידה ועכשיו, כאשר את מניקה, ההורמון שממריץ את יצירת החלב בהנקה, גם ממריץ עדיין את ההורמון של הגמישות (רילאקסין).
    בנוסף לאלו, עם הזעזוע של עמוד השדרה והפגיעה של צליפת השוט בתאונה, הושפעו לא רק שרירי הגב, מותנית כי גם שרירי השכמות והצוואר.
    יש לפנות בהקדם לבדיקה וטיפול כירופרקטי כי כרגע, רק דרך הגישה הפיזיוטרפית, את מקבלת רק 40 אחוז מהרכב הטיפול לאבחנות האפשריות של מצבך,
    הטיפול הכירופרקטי בטכניקות שונות לכלל איזורי השדרה יזרזו את חזרת גופך ומנח חוליותייך למצב לפני ההריון ואז מתח השרירים (שהרופאה שלך מנסה לטפל במוסקול- לא טוב להנקה) יתאזן ותשתפרי מהר , בטוח, ובעיקר הכי חשוב, טבעי!
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב עליון

ליאו
    21/03/2011

תודה על תשובתך המהירה..

האם בעקבות לידה יש גם כאבים בגב העליון? (בגב התחתון למעט ממש לאחר התאונה לא היו לי כאבים כלל, גם במהלך ההריון וגם לאחר הלידה).

אני לא מניקה כבר(בין השאר בגלל שלא יכולתי בגלל הכאבים)אך ללא ספק אני מעדיפה טיפול שהוא ללא משככי כאבים.

תודה,
    ליאו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב עליון - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    21/03/2011

כן, יתכן כי קשור לבעיה צווארית מהתאונה אך כאמור כפי שכבר הסברתי קודם, יש לגשת להיבדק, לקבל אבחון כירופרקטי מדוייק ולטפל בהתאם כולל חיזוק ושיקום,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו