שאלה בקשר לטיפול כירופרקטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לטיפול כירופרקטי
    דנה
    22/03/2011

שלום,

1.האם זה תקין שלאחר טיפול כירופרקטי חשתי במשך מס' שעות חולשה בשריר הירך שלי?

2.האם זה תקין שהכירופרקט אמר שאין לו צורך לראות צילום רנטגן - אלא אם כן יש לי איזה גידול חס וחלילה. מה גם שלאחר מכן הסתבר לי אצל כירופרקט שני שהייתי אצלו שנולדתי בלי L5 וחסרה לי גם T12 בצד שמאל של הגוף.

3.האם זה תקין שהוא לא עשה לי בדיקה של הגב אלא רק שאל אותי מה כואב וישר ניגש לטיפול?

4.האם זה תקין שהכאבים שלי במפרק ה SACROILIAC החמירו (מאוד!) לאחר הטיפול (דווקא אצל הכירופרקט השני שכן הסתכל על צילום הרנטגן וכן עשה לי בדיקה של הגב)

5.האם ייתכן ש'מכבי טבעי' מעסיקים כירופרקטורים שלא רשומים באגודה הישראלית? כי בחיפוש לא מצאתי אותם ברשימה למרות שיכולתי לשאול ופשוט שכחתי. מה שכן אמרו לי זה היכן הם למדו - בקנדה.

אני חוששת לחזור לטיפול.

לדעתי אני סובלת מסינדרום הפיריפורמיס וזה מה שגורם לי לכאבים במפרק האגן.
    האם ניתן לרפא את הסינדרום הזה?
    התאמנתי בקראטה ב-8 השנים האחרונות (התחלתי בגיל 27!!! בצעירותי רקדתי בלט אני די גמישה, לפני כשנה וחצי זה הפך מקור לצרות בשבילי - דלקות וכאבים בגידים ושרירים של הרגל והירך אם אני מבצעת יותר מדי מתיחות אולם התקצרות וכאבים אם אני לא מבצעת! מרגישה תקועה בין הפטיש לסדן...)
    במשך שנים נמענתי מהקשתה של הגב לאחור בגלל שגרם לי לכאבי גב תחתון, כמו כן מגיל 14 סובלת מבקע של ספורטאים לא מסוגלת לרוץ יותר ממס' דקות בלי לחטוף כאבי בטן תחתונה.
    הכירופרקט טוען שזה בגלל שרירי ILIOPSOAS קצרים, מה שאני מרגישה שאכן נכון - בעיקר בשל ההימנעות שלי מהקשתה של הגב לאחור... האם ייתכן שהוא צודק?
    חוסר היכולת שלי לרוץ מתסכל אותי שנים.
    ויש לי עקמת קלה בחלק העליון של הגב - כתף ימין נמוכה משמאל (אובחן בשירות הצבאי).

בתודה מראש,
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לטיפול כירופרקטי - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    22/03/2011

דנה שלום,
    את מאוד מנוסה עם גופך, ולצערי גם עם מגוון רמות טיפול כירופרקטיות אשר נעוצות גם ברמות ההכשרה השונות בין ד"ר לכירופרקטיקה רגיל במרפאה כירופרקטית פרטית של קופ"ח מכבי (הם הקימו חברת בת פרטית אשר נותנת כאילו "הנחה בטיפולים" אך משלימים זאת מתשלומי הביטוח המשלים שאת משלמת והכי גרוע, שוכרים כירופרקטים בחוזה אישי עושק (35-40שח / טיפול) ולכן, רמת הבדיקה והטיפול בדרך כלל בהתאם עקב רצון הכירופרקטים לשרוד כלכלית.),
    לבין מרפאה פרטית.

הארגון היציג המקצועי כולל רק כמחצית מהכירופרקטים המורשים בישראל עקב מחלוקות אירגוניות וניהוליות ופילוסופיות ואין חובה על כירופרקט המועסק בשום גוף שהוא להיות חבר האיגוד המקצועי המקומי. דרך אגב, יש גם חברים שאינם "ברשימת האיגוד" כי לא הסכימו לשלם את דמי החברות אשר לטענת כירופרקטים רבים, גבוהים מידי ביחס לאירוגנים מקבילים בארץ.

לגבי מה עשה/לא עשה/ בדק/ לא בדק אינני יכול להיכנס כאן כשופט או בורר כי אינני יודע את הצד שלו וגם אינני רוצה בכך. די בכך שבתחושתך הרגשת כי הגישה/טיפול לא מתאימים לך אישית מנסיונך האישי ודי בכך שאת יכולה, אולי להבין חלק מהמניעים לכאורה שגורמים לכך (בפסקה הראשונה).

לגבי מצבך התפקודי/אנטומי הרי שהגדרת תיאורים אנטומיים לא כל כך סבירים וכדאי שתפני לבדיקה ואבחון מסודר של מי מהכירופרקטים המומחים אשר למדו והוכשרו אקדמית לתחומי מומחיות שונים בכירופרקטיקה עוד מספר שנים לאחר הדוקטורט, ועדיף כאלו שעוסקים בשיקום. כנראה שיש לך שינוי מבני מולד אשר משפיע על תפקוד מפרקי האגן/ירך וחוליות המותנית אך את יודעת למי ניתנה הנבואה.

אשמח לבדוק ולייעץ לך כאמור,

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו