כאבי ברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים
    רות גורמן
    30/12/2007

אני אשה בת 68.
    אחרי לחצים מילדיי הבוגרים "לקחת את עצמי בידיים" נתנו לי במתנה מינוי לשנה בחדר כושר.
    לאחר קבלת אישור מרופא ספורט להתאמן בחדר כושר, התחלתי להתאמן לפני כחודש ימים במכשירים בצורה מאד קלה - הליכון עד לחצי שעה בלבד במהירות איטית ביותר ובאופניים למעט זמן - עד 10 דקות בלבד, בצורה הכי קלה.
    בנוסף השתתפתי ב"התעמלות לנשים" 2 פעמים בשבוע אשר היה מיועד לנשים מבוגרות.

(אני סובלת כרונית מכאבים בכתפים שנעזרים מתרגילים והאמנתי שזה יעזור).

לצערי לאחרי כשבועיים, הברכיים שלי שבדרך כלל לא כואבות או מפריעות לי, התחילו לכאוב. לא ידעתי עם זה מההתעמלות, ההליכון, או האופניים, אך המשכתי להתאמן אחרי שהכאבים עברו כעבור יומיים-שלושה. בכל זאת, כל פעם אחרי שהתאמנתי הברכיים מאד כאבו לי - כאלו שה"ברגים בתוכן השתחררו".
    הפסקתי להתאמן, אך כל מאמץ קטן, אפילו בבית, מחזיר את הכאבים. התחלתי לעשות תרגילים שלימדו אותי בפיזיותרפיה לאחר ששברתי פיכת ברך ימינית לפני כ-18 שנה. (הכאבים היום בשני הברכיים - לפעמים באחת מהם יותר מבשני פחות) זה קצת עזר. התחלתי להשתמש בתחבושות האלסטיות שהיו לי מאז השבירה, והן נותנות לי קצת תמיכה ופחות כאבים.
    שאלותיי - האם יש סיכויי שזה יעבור לבד?
    האם כירופרקטיקה יכולה לעזור, או האם אלי לבקר לפני כן אצל אורטופד?
    אודה לכם מאד בעבור תשובתכם וכל מידע או עיצה שאתם יכולים לתת לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים לאחר אימון וכירופרקטיק

ד``ר עופר ברוך
    30/12/2007

רות שלום,
    המקרה שהינך מתארת נפוץ מאוד האוכלוסייה המגיעה לטיפול במרפאות הכירופרקטיות.
    לפי ההסטוריה שנתת, הרי יתכנו מספר אבחנות אפשריות כגון פגיעות סחוסי הברכיים/מיניסקוסים, היחלשות רצועות הברך התומכות או הצולבות, היווצרות זיזים ניווניים בחיבורי הברכיים או בפיקות או סתם שרירים תפוסים ורצועות חלשות.
    כל אלו נגרמו קרוב לוודאי עקב הטראומה שעברת לפני 18 שנה, כאשר נחבטת עם ברך ימין ושברת את הפיקה. המכה שפיקת הברך ספגה והצליעה והשיקום אז גרמו להוצאת האגן מאיזון ישר, גרמו לך ללכת עם רגל אחת קצרה מדומה ולשחיקה מתמשכת של הברכיים, מפרקי הירך, האגן וחוליות הגב התחתון.
    ייצוב הברכיים עם תחבושות אלאסטיות ותרגילי חיזוק במצב זה לא יפתרו את בעייתך כי אם יקלו עליה במקצת מכיוון שהנך ממשיכה ללכת לא ישר, ומבלי שאת מודעת לכך.

האורטופד, אם תבחרי להתחיל בו יבדוק את ברכייך, יבקשך לבצע צילומי ברכיים בלבד (עקב התמקדותו בברכייך), ירשום לך מרשמי תרופות נוגדות דלקת וכאב (עם תופעות לוואי), יפנה אותך לפיזיוטרפיה לחיזוק, חשמל וחימום הברכיים או יציע לך סד תומך ברך, זריקה או פעולה פולשנית מורכבת יותר.
    הפתרון המקביל, האפשרי הוא הד"ר לכירופרקטיקה.
    הד"ר לכירופרקטיקה המתמחה בפגיעות ספורט ושיקום יבדוק לא רק את ברכייך אלא את כל שרשרת התנועה שלך מכף הרגל, הברך, הירכיים האגן והגב. הוא או היא יבדקו בוודאי את תפקוד הרגליים, את אורכן ביחס לאגן ואת תפקוד חוליות הגב. הוא בוודאי ימליץ על צילומי רנגטן של הברכיים אך גם של האגן, פרקי הירכיים ועמוד השדרה התחתון. הוא יבצע מתיחות, איזון ידני של האגן, שרירים תומכים וכן איזון משטחי הברכיים והפיקות במקביל לשימוש בתרגילי החיזוק, החום, הקור אם צריך וכן תוספי תזונה נוגדי דלקת וכאב אשר הם ללא תופעות לוואי. הוא גם ישקול איתך התאמת מדרסים פונקציונליים במידת הצורך או סד תומך לברך.
    חשוב לזכור כי שרירי הגוף מופעלים על ידי חיישנים ניורולוגיים בגפיים, באגן ובעמוד השדרה. אם הנך וקרוב לוודאי שכך הוא הולכת לא ישר עם האגן מבלי לשים לב, את תורמת למעשה להמשך השחיקה והדלקת.
    עלייך לבחור באיזו דרך להתחיל. אני ממליץ לך להתחיל באפשרות הכירופרקטית אשר תתן לך ערך מוסף יותר גבוה בתפקוד הנכון של הברכיים, האגן והגוף ויכולת להתאמן יותר לאורך זמן וללא פגיעות ניווניות מתמשכות.

בברכה ולבריאות,

ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו