מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
כאבי גב עם הקרנה לרגל - המשך
חן14/06/2011תודה על תשובותיכם המהירות.
הכירופרקט שלי לא נתן לי שום הנחיות לגבי תרגילי מתיחות בבית. כששאלתי אותו לגבי זה הוא ענה שזה יהיה בהמשך...
בעקבות תשובתך אני שוקל להחליף רופא. האם אתה יכול להמליץ לי על כירופרקט שמשלב טכניקות שונות כפי שציינת?
אני גר באיזור ת"א. התקשרתי למס' כירופרקטים באיזור וכולם עובדים בשיטה של הרופא שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב עם הקרנה לרגלרוני14/06/2011
שלום ד"ר,
מזה 9 שבועות אני סובל מכאבים חזקים בגב תחתון עם הקרנה לאורך הרגל עד הברך (ללא הרגשת נמול).
ניסיתי טיפולים שונים: אוסטאופטיה, עיסוי רפואי דרך קופ"ח. ללא שיפור.
כרגע אני נמצא בטיפול אצל כירופרקט (רופא מנוסה) בתדירות של 3 פעמים בשבוע.
כבר קבלתי 8 טיפולים אך אין כל שיפור, וברוב המקרים הטיפול הגביר את הכאב ונרגע רק לאחר כיממה.
הטיפול נמשך כ-5 דקות שבמהלכן הוא עושה לגב תנועות ומתיחות על מיטה מיוחדת (לא חשמלית) ובסופו של הטיפול נעשית פעולת לחץ על החוליות לשחרור "גז" (לפי ההסבר שקבלתי ממנו).
להלן תוצאות בדיקת CT שעשיתי:
שחזורים מולטי פלנריים: יישור לורדוזיס מותני
סריקה L4-L5: בלט דיסק היקפי, בחלקו האחורי לוחץ על השק
מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית והנקבים הבינחולייתיים.
סריקה L5-S1: אין עדות לבלט דיסק. זיז לטרלי משמאל נוגע בשורש העצב.
מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית
האורטופדים שאליהם פניתי אמרו לי שהמצב עפ"י ה-CT לא מצריך שום טיפול והמליצו לקחת משככי כאבים...
המצב נמשך כבר יותר מחודשיים. אני כמעט ולא מתפקד. הכאב מתגבר בעמידה ובהליכה.
אני מיואש ולא יודע מה לעשות.
האם כדאי להמשיך בטיפול הכירופרקטי? האם לנסות טיפול אחר, ואם כן איזה?
תודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב עם הקרנה לרגל - תגובה
ד''ר מיכאל שוורץ (D.C)14/06/2011שלום רוני. יתכן והכאבים בגב וברגל נובעים מבעיית הדיסק L4-L5 ו/או בעייה מכאנית בגב המשליחה לרגל. לגבי המצב שאין שיפור לאחר 8 טיפולים הייתי מתייעץ עם הכירופרקט לגבי המשך הטיפול ומה הוא חושב שצריך לעשות . לגבי כאבים לאחר טיפול- דבר נפוץ הקורה לאחר נגיעות במקום הבעייתי ועובר בדרך כלל אחרי 24 שעות.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב עם הקרנה לרגל
חן14/06/2011הכירופרקט שלי אומר שהוא אופטימי וחושב שזה עניין של זמן... צריך להתאזר בסבלנות.
מנסיונך בתחום ובהתאם לממצאים של ה-CT שלי (ראה הודעתי הקודמת)- האם אתה ממליץ להמשיך?
האם לאחר 8 טיפולים לא צריך להיות שיפור כלשהו?
תודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב עם הקרנה לרגל - תגובה
ד``ר עופר ברוך14/06/2011רוני שלום רב,
אנחנו יכולים להבין את סבלך, ואתה באמת נוגע בנקודות רגישות ובאבחנות חדות של מצבך.
גישה אופטימית לתחום בריאות הגוף בכלל ולתחום ההתמודדות עם כאב או מכאוב בפרט חשובה מאוד, אך אין לבנות עליה תוכנית טיפול כירופרקטית, כי אם לבדוק כל כמה טיפולים את מצבך, את האבחונים שגורמים לך את הבעיה, ולשלב טכניקות טיפול שונות, כאשר בכל פעם בודקים את יעילות תוצאת הטיפול, גם בתשאולך לגבי הכאב והפעילויות יומיום וגם בקשר למבנה האגן, יישור ושחרור הרגליים והירכיים וכן בדיקת כח שרירים בירכיים וברגליים, שזהו מדד פיזיולוגי לשיפור.
בנוסף, אנחנו מניחים כי הכירופרקט שלך מראה ומלמד אותך תרגילי מתיחה וחיזוק לבית, הרגלי יציבה נכונה בנהיגה, בבית, בעבודה, מדגיש ומפקח על אופי יישום ההמלצות למניעה מפעילויות או תנועות מזיקות וכן חושב איך אולי לקצר את סבלך על ידי שילוב בעלי מקצוע רפואיים נוספים כגון רופא כאב, רופא לדיקור סיני, וכו'.
לפי התיאור של ה CT שלך, אזי משתמע ממנו כי תיתכן אצלך גם גמישות יתר ברקמות הגוף ולכן כרית הדיסק רכה והיקפית לאחור, ולכן גם אתה מוגבל מכאב כאשר אתה מעמיס את הגב בעמידה. במקביל, מסתמנת אפשרות של היצרות תעלה (הולך ביחד עם פחיסת השקע המותני הנורמאלי - לורדוזיס שציינתה) אשר עוד יותר גורמת לחיכוך סיבי חוט השדרה ולכאבים.
לאור כל אלו, היית אמור להרגיש שיפור אם תמהיל טכניקות הטיפול בך ביחד עם התרגילים וההמלצות היו מיושמים במקרה שלך, אך נראה כי זה לא המצב.
כפי שדר שוורץ הציע, פנה אליו ושאל אותו אם יש לו טכניקות נוספות לשלב, ואם לא, אנא פנה לאחד מהכירופרקטים המומחים אשר אינם עוסקים ב 5 דקות טיפול אלא משלבים מגוון טכניקות ובדרך כלל, טיפול אצלהם הוא בין 20-30 דקות,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב - המשך
חן14/06/2011תודה על תשובותיכם המהירות.
הכירופרקט שלי לא נתן לי שום הנחיות לגבי תרגילי מתיחות בבית. כששאלתי אותו לגבי זה הוא ענה שזה יהיה בהמשך...
בעקבות תשובתך אני שוקל להחליף רופא. האם אתה יכול להמליץ לי על כירופרקט שמשלב טכניקות שונות כפי שציינת?
אני גר באיזור ת"א. התקשרתי למס' כירופרקטים באיזור וכולם עובדים בשיטה של הרופא שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב - המשך - תגובה
ד``ר עופר ברוך16/06/2011רוני שלום,
אשחמ לבדוק אותך אישית , לאבחן ולטפל בך שיקומית במרפאתי 03-6091519 בימי ב' וה' במגדל ויצמן ק-18,
חשוב מאוד שתחווה הצלחה והתקדמות, ולכן חשוב לשלב כמה שיותר טכניקות וגישות כי טובת המטופל עומדת לפני שיקולים פילוסופיים או כלכליים אחרים,
להשתמע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)