מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשותמשה10/02/2010
מהן העדשות המומלצות למשקפיים לילדים בני 8 (במיוחד לבנים) שמשתוללים בחצר ומשחקים כדורגל .
הכוונה עדשות בטיחותיות ועמידות בפני שבר.
SPH CLY AXIS
R -1.25 -1.0 105
L -1.25 -1.0 75
זה המרשם מהרופא וברצוני לדעת סוג עדשות מומלצות.
פלסטיק או זכוכית?
סוג מיוחד מומלץ?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות פלסטיק מחוסמות
ד''ר עידי מצר10/02/2010עדשות פלסטיק מחוסם מסוג TRIVEX שמייבאת חברת סגם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 9 שבועותלי10/02/2010
ביתי בת 9 שבועות ועוקבת אחר חפצים מצד לצד . ראייתה די ממוקדת, אך לפעמים מבטה "נתקע" בנקודה מסויימת בצד (לכיון למעלה) וכל ראשה מסובב לכיוון.
אני מנסה לסובב אותה אך מבטה נשאר "תקוע" .
האם זוהי בעיה? באיזה גיל יש לפנות לרופא עיניים לאבחון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוקת בת 9 שבועות
ד''ר עידי מצר10/02/2010ניתן בגיל 3 חודשים להבדק אצל רופא עיניים ילדים לבדוק את מערכת הראיה כולל נושא של תנועות עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיתמר10/02/2010
האם לבעיות ראייה של ילד צריך ללכת לרופא עניים או לאפוטומטריס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בעיות ראיה בילד
ד''ר עידי מצר10/02/2010לרופא עיניים ילדים. לאופטומטריסט אסור על פי חוק האופטומטריה משנת 1991 לטפל בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עינים לתינוקתתמי09/02/2010
שלום וברכה בתי בת חודש וחצי וכשהיתה בת שבועיים נוצר דלקת עיניים בעין ימין ונפיחות ליד האף כמו כדור הלכתי לרפוא ילדים שאיבחן את זה לפי דעות כסימה בשק הדמעות ונתן לי טיפות עיניים של פמיקסיין למשך שבוע הדלקת עברה אבל הנפיחות ליד האף נוצרה וע"י לחיצות היה יוצא לה הפרשות של דמעות בלבד לא דלקתי בשבת האחרונה שקמנו כל העין של הילדה היתה ממש נפוחה וע"י לחיצות יצא לה המון הפרשות מוגלתיות וכבר לאחר ההוצאה ירדה הנפיחות נגשתי לרופא שרשם לי שוב את אותו הטיפות עיניים והביא לי הפניה לרופא עינים ליום המחרת הרופא הסתכל ולחצץ על העין ואמר שזה לא חמור ורשם לי טיפות עיניים חזקות למשך חודש ואמר שאין צורך בלחיצות הוא רשם לי טיפות עיניים שנקראים אופלוס ולפני שבאתי לשים את הטיפות כמבון קראתי את העלון המצורף ששם ציון שהתרופה לא מומלצת לידים ותינוקות והיא אינה הוכחה כבטחותי לתינוקות מתחת לגיל שנה היום העין של הילדה נראת לגמרי רגיל ללא הפרשות ללא נפיחות גם לא הגולה שהיתה נוצרת ליד האף נעלמה השאלה שלי האם כדי לי לתת לה את הטיפות החזקות האלה שע"פ התחושה האימית שלי אני כל כך מפחדת או פשוט זה בסדר או ללכת שוב פעם לרופא עינים אחר לקבל עוד הבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה מולדת בדרכי הדמעות
ד''ר עידי מצר09/02/2010אנא פני בהקדם לרופא עינים ילדים או לרופא עיניים המתמחה בדרכי הדמעות (אוקולופלסטיקה). לפי הסיפור שלך נראה כי הבעיה נעוצה בחסימה מולדת בדרכי הדמעות וצריך לפעול בכיוון פתרון בעיה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום תוך עיני בילד קטןיחיאל צור09/02/2010
בני בן השנתיים נפל אתמול ונתגלה שיש לו דימום תוך עיני, ולכן אושפז. למעשה הרופאים מחכים עד שיספג הדם, ואז יבדקו האם יש נזק נוסף. בינתתים אין כמעט כל טיפו: בביקור רופאים בודקים את העין, ושמים טיפות. הוא כרגע מאושפז במחלקת ילדים.
אנו מאוד חוששים שידבק במחלות אחרות.
השאלה היא: האם עדיף להשאירו שם, או להוציאו מבית חולים ולבא לביקורת פעמיים ביום, עד שיספג הדם.
תודה מראש
יחיאל צור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדימום תוך עיני
ד''ר עידי מצר09/02/2010הטיפול הכי חשוב היא מנוחה מוחלטת בימים הראשונים לדימום על מנת למנוע דימום נוסף שיחמיר משמעותית את הסיכון לנזק עתידי לעין. לכן המלצתי היא להיות סבלניים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקוד ראייה אצל תינוקותרוית09/02/2010
ביתי בת חודשיים ,בטיפת חלב הבחינו שהראייה שלה לא ממוקדת,רציתי לדעת מה ההשלכות של זה והאם הבעיה מסתדרת בשלב מאוחר יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוד ראיה לקוי אצל תנוקת
ד''ר עידי מצר09/02/2010יכול להיות רק עיכוב בהבשלת מערכת הראייה או בעייה במערכת הראיה. אנא פני לרופא עיניים ילדים לבדיקה מלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר מורד ניתוח פזילה במבוגריםכפיר08/02/2010
יכול להתבצע גם למרות יובש עיני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד09/02/2010בהחלט . אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקוד ראיהגלינה08/02/2010
שלום לבתי בת ה9 הומצץ לעבור בדיקת מיקוד ראיה בשל בעיות קריאה . עשיתי בדיקה אצל רופא עיניים שאמרה שהכל בסדר י.ש עוד איזשהו גורם שעושה את הבדיקות האלו או שאיבחון של הרופא מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוד ראייה
ד''ר עידי מצר09/02/2010זה שם כולל לבעיות ראייה מגוונות ורבות. רופא עיניים ילדים הוא הכתובת המתאימה לנושא זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם בעין!!!אירה07/02/2010
שלום
בתי בת ה-10 התעוררה בבוקר עם שטף דם בלבן של העין.אין שיעול ולא קיבלה מכה ,אבל היא אמרה שבלילה כאב לה הראש.לקחתי אותה לרופא לחץ דם תקין ובדיקת עיניים אצל רופא עיניים תקינה.אבל אני מאוד מודאגת,ממה זה יכול להיות האם צריך בירור נוסף?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם בעין
ד''ר עידי מצר09/02/2010הייתי גם בודק תפקודי קרישה וספירת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי ראייה לבת שנה ו 3 חודשיםאמל07/02/2010
שלום רב
לבת שלי יש רוחק ראייה והמליצו לי על משקפי ראייה שהזמנתי באותו רגע שיצאתי מהמרפאה אבל הבת שלי לא רוצה לשים אותם יותר מ 5 דקות אפילו אם משיחים את דעתה נסיתי בכל הדרכים מה לעשות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים
פרופ` יאיר מורד07/02/20101. לבדוק שוב את המשקפיים ואת הילדה אולי יש טעות.
2. אם לא - אולי לתת תיקון קצת נמוך יותר של המספר, שיאפשר לילדה להתרגל מהר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוחק ראיה לילד בן 4.5
בתיה20/11/2011שלום, ברצוני להתייעץ לגבי ילד בן 4.5 באשר לתוצאות בדיקת העיינים. התוצאות הראו רפרקציה עין ימין +3.5 ועין שמאל +2.5. אובחן היפרמטרופיה (רוחק ראייה) בשתי העיניים. האין עדות לעין עצלה או לפזילה. רופא העיניים לא המליץ על משקפי ראייה.למרות כל אלו, נראה כי ישנה השפעה של הראייה על ציור ומוטריקה עדינה.
אשמח לקבל חוות דעת. יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוחק ראיה לילד בן 4.5 - תגובה
פרופ` יאיר מורד20/11/2011הבדל כזה מחייב לדעתי מתן משקפיים.
פני לעוד חוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 3 עם שתי אבחנות שונות
איילת02/01/2015שלום. בני בן שלוש. הייתי אצל שני רופאי עיניים לילדים. הראשון לפני חודשיים שהמליץ על משקפיים עם אבחנה של רפרקציה +2 בשתי העיניים. אתמול הייתי אצל עוד רופאה שאבחנו +4.5 בימין ו+4 בשמטל והמליצה לחכות שנה בלי משקפיםם ולבדוק שוב. שאלתי היא האם המספר יכול לגדול בחודשיים והאם כדאי באמת לחכות עם השקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס ותסנין בקרניתבת 2606/02/2010
אני בת 26 ,
לא סובלת ממחלות בעינים ,מרכיבה עדשות מגע דקות לרחוק יומיומית ולפעמיים משקפיים ....
מאיתמול חשתי מין גןף זר בעין שמאל עם דקירות , דמעות ... הלכתי לרופא משפחה שהפנה אותי למיון בחשד לאבצס בקרנית...
במיון - אובחן אבצס עם תסנין במעגל קוטר 0.95מ"מ בקרנית, ארוכה אינטלרוקנית מעליו ....
תרופות :
ATROPIN 1ֵ פעמיים ביום
Vigamox כל שעה
Erythromycin 3 פעמיים ביום
וכמובן לחזור מחר להם ...
מה זה בכלל אבצס ותבנין בקרנית ? והאם זה הגינוני לשים טיפות כל שעה כולל בלילה ?
תודה והשבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס
פרופ` יאיר מורד06/02/2010מדובר בזיהום חמור של הקרנית. יש לטפל בדיוק כפי שנרשם ולחזור לביקורת מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה אצל תינוקליאור03/02/2010
שלום האם מחייב שלתינוקת שיש פזילה בעין אחת, אשר עברה ניתוח בעין (נשאר עוד טיפה פזילה, התסדר מאד אבל אומרים שאולי תצטרך עוד ניתוח לתקן), האם מחייב שתצטרך משקפיים?
תודה, ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד03/02/2010תלוי בסוג הפזילה ובמספר המשקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלוש וחצי, צריך משקפיים או לא?ענת01/02/2010
שלום,
בני בן שלוש וחצי. לפני חצנה עשינו בדיקת ראיה אצל רופא עם עם טיפות ויצא שיש לו +3.5 וצילינדר של 0.75- בשתי העיניים.
בבדיקה לפני שבוע יצא שיש לו +4 וצילינד 1.15-,סימטרי בשתי העיניים.
הרופא המליץ עלמשקפיים +2.5 וצילינדר 0.75 כדי שישאר מה לתקן.
שני אופומטריסטים שונים טענו שהמספר שלו תקין לגילו וההתערבות יכולה לפגוע בהתפתחות התקינה של העין.
אנחנו בדילמה. הילד מתנהג בהתאם לגילו, הלכנו לבדיקה כי לאחותו הגדולה יש צילינדר גדל בעין אחת (+4)
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים
פרופ` יאיר מורד01/02/2010אני נוטה להסכים עם האופטומטריסטים. לא חושב שמתן משקפיים יפגע, אבל גם לא כל כך יעזור...למעשה אין בהם צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עוברקרי01/02/2010
הי,
בתי בת שנתיים ,בתחילת שבוע שעבר הבחנתי שיש ביין שלה הפרשות ודביקית ,
הרופא נתנה לנו טיפות עיניים , אך זה לא משתפר !
העין אדומה נפוחה (מתחת לעין),מלאה בהפרשות , התחלתי למרוח לה גם סינטומיצין,אך זה לא עוזר ,
האם זה יכול הסתבך למה זה לא עובר , הילדה התלוננת על כאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עינים שלא עוברת
ד''ר עידי מצר01/02/2010תחזרו לרופא בהקדם האפשרי ואל הוא לא זמין אז למיון עיניים, צריך לקחת תרביות, להחליף טיפול אולי, לבדוק שוב את הסיבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות עיניים חוזרות ונשנותשחר01/02/2010
שלום,
לבתי בת השמונה חודשים יש דלקות עיניים חוזרות ונשנות. מתבטא בהפרשות מרובות בצבע צהוב ולעיתים ירוק. היא משפשפת את עיניה בתדירות גבוהה מאוד (יכול להגיע לעשרות פעמים בלילה...).
אנחנו מטפלים בטיפות PHENIMIXIN שעוזרות לתקופה אבל הדלקת כמובן חוזרת.
האם יש קשר בין שפשופי העיניים לדלקות? שמנו לב שכאשר יש נזלת מוגברת הדלקת חריפה ועיקשת יותר. מה הוא הטיפול הנכון?
יש לציין שעקב שפשופי העיניים לקחנו לרופאת עיניים ששללה ממצאים.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות עינים חוזרות בתנוקת
ד''ר עידי מצר01/02/2010הייתי רוצה לשלול חסימה מולדת בדרכי הדמעות, לבצע תרביות מסוגים שונים, לבדוק מרכיב אלרגי. וכן, השפשוף הוא משני לדלקות וקרוב לודאי לא הגורם להם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)