מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילינדר 3 לבת שנהקרן אור03/11/2009
שלום,
בבדיקת עיניים שגרתית בגיל שנה נמצא לביתי צילינדר 3 בעיניים. נאמר לי שאם זה לא יקטן עד גיל שנה וחצי , יש צורך במשקפיים. שאלתי היא מה הסיכוי שזה יקטן ומה צריך לעשות?
כמו כן , היא סובלת מאז שנולדה מדלקות חוזרות ודמעת. רופא העיניים מתעקש שאין לה חסימה בדרכי הדמעות אבל היא עדיין דומעת בעין אחת. מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה
פרופ` יאיר מורד04/11/2009שלום רב
לשאלותיך:
שאלתי היא מה הסיכוי שזה יקטן ומה צריך לעשות?
יש סיכוי של 30-40% שזה יקטן. אין מה לעשות פרט ללהתפלל...
כמו כן , היא סובלת מאז שנולדה מדלקות חוזרות ודמעת. רופא העיניים מתעקש שאין לה חסימה בדרכי הדמעות אבל היא עדיין דומעת בעין אחת. מה עליי לעשות?
לפי הסיפור שלך היא בהחלט סובלת מחסימה בדרכי הדמעות. פני לרופא עיניים לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק דמעות חסם אודה על תשובה בהקדםאמאלה02/11/2009
שלום,
לקטן שלי בן 3 חודשים + ,י ש שק דמעות חסום.
היינו אצל מומחית עיניים לוודא שזה אכן זה.
היא המליצה על לחיצה שהיא תבצע.
ביקשתי לחשוב על כך ורציתי לשמוע את חוות דעתך בנדון.
ידוע לי כי הלחיצה עוזרת ב 50% מהמקרים.
האם כדאי בכלל לבצע אותה? האם זה יכול לגרום נזק מעבר לקיים?
אודה מאוד תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיצה
פרופ` יאיר מורד02/11/2009הלחיצה היא פרוצדורה מאוד פשוטה וכנראה חסרת סיכונים, כך שנראה לי שהיתי מסכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחק ראיהענת02/11/2009
אתמול ביקרתי עם בני בן השנתיים אצל רופאת עיניים והיא אמרה שיש לו רוחק ראיה עם מספר 5.
הרופאה אמרה שעדיין מוקדם להרכיב משקפיים. רציתי לשאול :
1. מהו רוחק ראיה?
2. האם בודאות בני יצטרך להרכיב משקפיים?
3. האם משתפר עם הזמן?
4. האם יש לכך השלכות לגבי התפקוד היומיומי (קראתי שלילדים עם רוחק ראיה קשה להתרכז בקריאה)
5. למה לחכות עם המשקפיים?
אציין כי אינני רואה שום בעיה ביום יום ואין הטיית ראש או פזילה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחק ראיה
ד''ר עידי מצר02/11/2009מצב של טשטוש ראיה בכל מרחק בגלל עין קטנה באורכה מעין ממוצעת. ילדים יכולים למקד באופן אוטומטי את העדשה הטבעית בעיניהם ולתקן את בעיית הראייה. ככל שעולה הגיל היכולת הזו נחלשת ולעתים צריכים משקפים. על פי מחקר של 94 ילדים וילדות שערכתי עם רוחק ראיה, יש נטייה למספר לעלות ולאחר מכן לרדת רק במקצת עם השנים, כך שיתכן ובעתיד בנך יזדקק למשקפים. רק מעקב אצל רופא עיניים ילדים יוכל לבחון את הצורך במשקפים בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץ בעינייםאלה02/11/2009
לילד שלי בן -11 לפני 3 שבועות הופיע מצמוץ בעיניים . בבדיקת עיניים הרופא הבחין בצילינדר קטן ובירידת ריאה קלה שלא מחייבת הרכבת משקפיים מיידית . בדלקת טיפלנו בטיפות optilast , gen teal . הטיפול לא השפיע למצמוץ. הבן שלי די סובל מזה . הוא תלמיד מצטיין בכיתה ושחיין תחרותי כבר 4 שנים.מה לעשות? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ
ד''ר עידי מצר02/11/2009אם שללתם בעיית ראיה ופתרתם את הדלקת בעינים, הייתי בוחן גם נושא של רקע נפשי - מתח, בעייה בכיתה, לחץ בתחרויות שחייה וכולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי להרכיב משקפיים במקרה הנ"לריקי02/11/2009
שלום רב, ביתי בת ה-2 וארבע חודשים ביצעה בדיקת עיניים בבי"ח כאשר לפי התוצאות הרצ"ב הרופא המליץ על משקפיים בעקבות הצילינדר שהוא רואה (הוא הגדיר שצורת העין שלה היא לא עגולה בשתי העיניים וזה יוצר צילינדר) ובדיקה בעוד חצי שנה למעקב.
פנינו לביצוע המשקפיים תוך דאגה ולב כבד שבגיל זה היא צריכה משקפיים, מה עוד שהיא מאוד התנגדה למשהו על האף ומבחינת תקשורת מאוד קשה להסביר לה מדוע היא צריכה וכו' מפאת גילה הצעיר.
האופטימטריסט שראה את הבדיקה הנ"ל דווקא המליץ שבשלב זה לא הכי כדאי להרכיב לילדה משקפיים בגלל גילה הצעיר ובגלל שהצילינדר הוא די קטן מאחר והתוצאה היא 90 בשתי העיניים באופן שווה והעולם שלה הוא די מקרוב כך שכדאי אולי לחכות עם זה עד לעוד חצי שנה או שנה, תוך כמובן לפנות לבדיקות בבי"ח למעקב ולראות שהצילינדר והתוצאות בבדיקת העיניים לא השתנו.
שאלתי היא: מה לעשות? האם להמתין? האם בהמתנה העין יכולה להינזק יותר? האם בהמתנה דווקא העין יכולה להסתדר מעצמה?
יש לציין שהילדה נראית מעט קטנה לגילה עם ראש לא גדול, עם מרפס שנסגר מהר מאוד וזאת הסיבה שהיא במעקב של בי"ח מבדיקה שאין לחץ על הראש ואכן הבדיקות תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי להרכיב משקפיים לילדה בת 2
ריקי02/11/2009רצ"ב הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לתת משקפים לתיקון צילינדר לילדה
ד''ר עידי מצר02/11/2009המלצות האיגוד האמריקאי לרפואת עיניים לילדים בין גיל 2-3 שנים עם המרשם שציינת היא לתת משקפים, מאחר והמוח בגיל זה לא מסוגל להתגבר על הטשטוש שהפרעה אופטית זו גורמת ונגרמת עין עצלה. כלומר, המוח לא מתפתח כהלכה מבחינת היכולת לראות טוב, בגלל שאיננו רואה תמונה חדה וברורה.
כמו כן, לאופטומטריסטים אסור לייעץ ולבדוק ילדים עד גיל 10 על פי חוק. אין להם את הידע או את ההרשאה החוקית לעשות זאת בארצנו...
לסיכום, אני סבור שהמלצת רופא העיניים מבוססת ונכונה.
יש לזכור שלוקח שבוע-שבועיים להסתגל באופן הדרגתי למשקפים. להתחיל מ-10 דקות ביום ולעלות כל יום בהדרגה עד שתרכיב אותם כל היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיפוקליוספה01/11/2009
שלום!
בתי בת השלוש עברה לפני כשבועיים ממשקפיים למרחק בלבד למולטיפוקל.
הבעיה היא שמאז שהיא מרכיבה עדשות אלו היא כמעט ולא מפסיקה למצמץ בעיניה בכל עת ובנוסף היא נהפכה להיות מאוד עצבנית וחסרת מנוחה זה ממש מתסכל אותה ההתמודדות עם עדשות אלו, והיא גם אומרת שזה מה שגורם לה להתנהג כך שמפריע לה בעיניים.
האם יש דרך כלשהיא להקל על ההסתגלות לעדשות מולטיפוקל בגיל כה צעיר? האם יש תקופת הסתגלות מסוימת למצב זה ?
אודה על תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות למשקפי מולטיפוקל בגיל 3
ד''ר עידי מצר02/11/2009אני מניח שהסבה היא תיקון פזילה לקרוב. ממחקר של כ-50 ילדים שערכתי מצאנו כי ילדים מגיל 2.5 שנים מסתגלים היטב למשקפים אלה. כדאי לבדוק שהמרשם נכון. מה שמומלץ בדרך כלל הם עדשות מסוג SHAMIR COOL שמותאמות לילדים. המסגרת גם כן צריכה להיות עגולה בדרך כלל מחברת מירהפלקס או קידו. כדאי לקבל את המפרט המלא של המשקפים מהמפעל מידי האופטומטריסט ולהגיע לרופא העיניים לילדים לבדוק את כל המדדים האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולטיפוקל
יוספה02/11/2009ההסבה היא לא תיקון פזילה לקרוב אלא מיקוד הראיה מקרוב בעקבות קטרקט מולד ,לאחר שעברה החלפת עדשה בשתי העיניים והקטרקט שוב חזר לאחר שנה מהניתוח השני.
השאלה העיקרית היא האם יש זמן הסתגלות מסוים ממעבר של משקפיים לרחוק למולטיפוקל?
האם יש קשר למיצמוץ עקבי מאז שיש לה את העדשות של המולטיפוקל??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה פתאומית בתינוקת בת 9 חודשיםקרן31/10/2009
ביום חמישי האחרון התגלתה פזילה פתאומית בעיניה של ביתי, שהיא תינוקת בריאה.
עד עכשיו לא נראתה כל בעיה, נראה כאילו היא רואה בסדר גמור ולא היתה כל פזילה.
הפזילה היא פנימה ולעיתים הפוכה, ולסירוגין בשתי העיניים כשבעיין ימין הפזילה היא כמעט תמידית.
אנחנו מאוד מבולבלים, הילדה היתה בחזקת המטפלת כשזה קרה, המטפלת אומרת שהיא לא קיבלה מכה, לא היה שום אירוע חריג כדי שתקרה פזילה פתאומית כזו.
האם זה אפשרי שפזילה תקרה פתאום בלי כל התראה? איך אנחנו מטפלים בזה מה צריך לעשות עכשיו, הופננו לרופא מומחה עיניים לילדים אך באזורינו ניתן למצוא תורים פנויים רק בעוד מספר חודשים.....
תודה מראש על תשובתכם.
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד31/10/2009כדאי להבדק באופן מיידי. אם אתם לא מצליחים להגיע לרופא עיניים לילדים באופן מיידי (לא נראה לי סביר), כדאי לפנות לרופא עיניים רגיל והוא יבדוק וישלול בעייה דחופה. אם אכן אין בעייה דחופה ניתן לחכות לתור לרופא עיניים לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים לאחר מחלהרעות30/10/2009
שלום רב!
ביתי בשבוע האחרון הייתה חולה עם חום גבוה
לאחר החום עין שמאל שלה בחלק הלבן של העין נהפכה להיות אדומה ללא הפרשות אך במרכז האודם יש מעין פרונקל או נקודה לבנה בולטת.
הייתי אצל רופא ילדים והוא אמר לי שזו דלקת עיניים וירלית ולשים משחה פעמיים ביום.
האם זה הטיפול הנכון? כי לאחר יותר מיום של טיפול בעין אין שיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים וירלית
ד''ר עידי מצר30/10/2009הגיעי בהקדם האפשרי לרופא עיניים. יתכן וצריך לשנות את הטיפול. הייתי אף שוקל לקחת אותה למיון עיניים בשל היותנו בסוף שבוע. יתכן וזו אזעקת שווא, אך כדאי שרופא עיניים עם המכשור המתאים יחווה דעה לגבי בעיית העיניים והטיפול המיטבי עבורה, ביחוד לאור העדר השיפור תחת טיפול רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בעין לבן שנהכרמית א30/10/2009
שלום.רופא העיניים הפנה אותנו לבי"ח שניידר לניתוח העין של תינוקינו.מאז שנולד העין שלו מפרישה מוגלה. לא עזר סינטומיצין ועיסוי הופסק לאחר זמן קצר מכיוון שצרח והשתולל.
בתחילה זה היה בשתי העיניים ולאחר כמה חודשים בעין אחת זה עבר.בשניה זה ממשיך ולא נראה טוב.
יש לנו בקרוב תור לייעוץ בשניידר,מן פגישה של לפני ניתוח.
שאלותיי הן: 1. הרופא הסביר לי על התהליך הניתוחי, אך איני מבינה מדוע הם חושבים שזו סתימה... הדמעות יוצאות בסדר כשבוכה והעין לא דומעת סתם כך.רק הפרשות מוגלתיות.
2. שמעתי מאימהות אחרות שלילד עשו ניתוח כי העין כל הזמן דמעה..אצלו זה לא כך.-מדוע בעצם ישנה מוגלה שנה שלמה?? 3. כמה זמן אורך ניתוח שכזה?? אני יודעת שזה בהרדמה מלאה ואני די חוששת... אשמח לכל מידע בנושא זה.גם הפנייה לכתבות.תודה כרמית א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה בדרכי הדמעות
ד''ר עידי מצר30/10/2009מדובר בחשד לחסימה בניקוז הדמעות לחלל האף, לא ביצור הדמעות. לעתים החסימה גורמת לדמעת. לעתים החסימה חלקית ולא גורמת לדמעת, אך גורמת להצטברות ריר המופרש בתוך דרכי הדמעות ולא מנוקז החוצה. בריר גדלים חיידקים המצויים דרך קבע על פני דרכי הדמעות ועל פני העיניים וגורמים להפרשה מוגלתית. יש מספר סוגי ניתוחים עם שטיפה, צנרור עם צנטר וצנרור עם קטטר בלון. הכל בשלב הראשון. לקטטר בלון שיעורי ההצלחה הגבוהים ביותר, אך זה לא מכוסה בדרך כלל באופן מלא על ידי קופות החולים. הניתוח אורך בדרך כלל עד לחצי שעה תלוי בזמן ההרדמה וסוג החסימה וכפועל יוצא סוג הניתוח ומבוצע בתינוקות וילדים בהרדמה כללית. ולסיכום, בדרך כלל מנסים להמתין עד לגיל שנה כי 90% מהבעיות נפתרות מעליהן עם עיסוי עד גיל זה. מעבר לגיל זה יש סיכוי נמוך לפתיחה עצמונית של דרכי הדמעות ולכן נדרשת התערבות כירורגית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עניים לתינוקותיעל30/10/2009
שלום,
אני נמצאת באמצע הריון ובודקת את נושא החיסונים שניתנים ע"י משרד הבריאות. ידוע לי כי גם ניתנים טיפות עיניים למיד אחר הלידה. היתי שמחה לקבל אינפורמצייה על כך, אילו טיפות? עבור מה? ואם הכרחי לתת אותם לתינוק שזה עתה נולד או ניתן לדחות זאת לגיל מאוחר יותר ואיזה?
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים לאחר הלידה
ד''ר עידי מצר30/10/2009הטיפות הן של תרופה אנטיביוטית על מנת להבטיח כי התינוק לא ידבק מחיידקים המצויים בתעלת הלידה ובאזור שבין הנרתיק לפי הטבעת. חיידיקים אלה לא נמצאים באופן טבעי על פני העיניים ועלולים לגרום לדלקת עיניים בתינוק הרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקים של הילדות ופגיעה בעיניייפית28/10/2009
בתי בת שנתיים, אובחנה כחולה בדלקת פרקים של הילדות לפני כשנה. במהלך אשפוזה נבדקה גם על ידי רופאת עיניים מאחר והבנתי שיש סיכון לפגיעה בעין. מאז לא נבדקה שוב. איזו בדיקה עליה לעבור? מה המשמעות? מה הסיכון באי-עריכת הבדיקה? וכל מידע נוסף שתוכל לספק לי, לרבות - האם יש צורך במומחה ספציפי לבעיה...
תודה, יפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עינים על רקע דלקת פרקים בילדות
ד''ר עידי מצר30/10/2009קיימת המלצה לגבי תכיפות בדיקת העיניים במצבים השונים של דלקת פרקים של הילדות. מומלץ לפנות לרופא עיניים ילדים או לרופא עיניים מומחה לדלקות תוך עיניות (אובאיטיס - בלעז). מדובר בדרך כלל בפרק זמן של בין 3 ל-12 חודשים תלוי במעורבות הפרקים וסוג הדלקת, כך שקרוב לודאי ביתך צריכה להבדק באופן תקופתי איך שלא יהיה. הסיבה לכך היא שהדלקת קיימת לעתים מבלי שהיא גורמת לכאב או לאודם של העין ועלולה לגרום לאורך זמן לנקז לראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יפית07/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקתם לי את ההודעה?גל28/10/2009
שאלתי לגבי קביעת צבע עיניים אצל תינוק, חשבתי שזהו המקום המתאים לשאול בנושא, חיפשתי חומר ברשת, לפני כן. אינני בעלת מידע בנושא ולכן שאלתי אתכם.
צורף גם המייל שלי וניתן היה לכתוב לי בנושא. חבל שכך הגבתם.
ובכל זאת אחדד את השאלה, האם רופא עיניים יוכל לאבחן את צבע העיניים של הילדה? להזכירכם בת 10 חודשים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע עיניים
פרופ` יאיר מורד28/10/2009גל יקרה
לא מחקנו דבר, כנראה תקלה במחשב. לגבי צבע העינים של ביתך - עיניים כחולות אצל ההורים לא מבטיחות עיניים כחולות אצל הילדים. אין פה ענין של "אבחון" הצבע. בגיל 10 חודשים עדיין יכול להיות שינוי בצבע. סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות על המענה הזריז
גל28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצבע עיניים של תינוק
ד''ר עידי מצר30/10/2009צבע העיניים תלוי בתורשה או במצבים ומחלות היכולים לשנות אותו ליותר בהיר או יותר כהה. רופא העיניים יכול לבדוק שלא מדובר במצבי חולי. צבע העיניים ממשיך להשתנות לכהה יותר לפחות בששת החודשים הראשונים לחיים כך שבגיל 10 חודשים כבר אמור להיות פחות או יותר הצבע היציב של העינים במידה וכמובן אין מצב חולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- ניסטגמוסגלית26/10/2009
בתי בת 15 הסובלת מקטראק מולד וכן עיוורון לילה . לפני כחודש לערך החלה לחוש סחרחורות ,כאבי ראש ואיבוד שווי משקל הופננו לבי:ח ושם נעשו לה כל הבדיקות האפשריות , ונמצא נסטגמוס (יש לציין שהמספר שלה מאוד גבוה ) והחשד שיש לה בעיה ברשתית והופננו לבדיקה בהדסה עין כרם (טרם בוצע) שאלתי מה יכול לגרום בגיל זה להופעת הניסטגמוס?
והאם ניתן בארץ לטפל ברשתית ? והאם יש הצלחה בזה .
אני ממש מודאגת מזה .
אשמח לתשובתכם המהירה והכנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
גלית27/10/2009הוחלט בהדסה על ביצוע 2 בדיקות נוספות ל ERG והם EOG וקלר ווי'זן
האם הבדיקות הנ"ל יכולות להזיק ומהם בדיוק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` יאיר מורד28/10/2009לא. רק לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסטגמוס
פרופ` יאיר מורד28/10/2009הניסטגמוס נובע כנראה מהבעייה היסודית ברשתית. מציע לחכות לבדיקה בהדסה ע"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאודנסיכה26/10/2009
ביתי בת ה-3 עם פזילה esotropia חדות הראייה ב 2 העיניים יחד 6/15, קרקעיות תקינות,
האם היא רואה טוב??????? מה זה אומר 6/15 חדות ראייה ????? ולמה היא לא זקוקה למשקפיים??
הרופא המטפל טוען שאין צורך במשקפיים ושהיא רואה טוב.
אשמח לתגובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיכה
פרופ` יאיר מורד26/10/2009לא ברור לי מה הטיפול שהציע לכם הרופא. אם יש פזילה צריך לטפל. חדות ראייה 6/15 איננה תקינה לגילה. פני לחוו"ד נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
נסיכה27/10/2009הוא המליץ על סגירות ולהמתין....
אני לא מעוניינת להמתין יותר היא כבר בת 3 ומלידה אנחנו סוחבים את ההמתנה.
מה המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיכה
פרופ` יאיר מורד28/10/2009חוו"ד נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר ראיהמירי26/10/2009
שלום ,
לאחרונה ביקרתי עם בתי בת ה- 3 אצל רופא עיניים לאחר שהופנתי ע"י האחות בטיפת חלב.
הוא בישר לי כי יש לילדה קוצר ראיה והיא צריכה להרכיב משקפיים (מספר 1)
שאלתי היא האם יש טעם ללכת לחוות דעת נוספת אצל רופא אחר לפני שאני רוכשת עבורה משקפיים, אם כן אשמח אם תמליצו לי על רופא טוב.
(בדף ההפניה לאופטומטריסט שנמסר לי ע"י הרופא מצויין שהאבחנה המשוערת היא : myopia )
אשמח לעזרה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ראייה
פרופ` יאיר מורד26/10/2009אם אכן המספר הוא -1.0 לא בטוח שאני הייתי רושם זאת לילדה בת 3. בגיל כזה הילדה לא ממש זקוקה לקריאה של אותיות בלוח או תרגום בטלויזיה.
הייתי פונה לרופא עיניים לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)