מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגע לילדיםקלריסה10/06/2007
בני בן 11 זקוק למשקפים לראיה מרחוק (מספר 1-1.5).
התחלתי לבדוק את נושא עדשות המגע לגילו
ראיתי שיש עדשות לתקופות שונות
מה מומלץ לילד בגיל זה?
עדשות יומיות / חודשיות/ שנתיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות
פרופ` יאיר מורד10/06/2007בשלב ראשון עדשות יומיות. אם יתרגל ולא תהיה בעייה ניתן לעבור לאחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים מורחביםנמעה09/06/2007
לביתי בת ה3 חודשים יש אישונים מורחבים מה זה אומר ? האם ניתן לפותר זאת? ממה זה נגרם בכלל?
בתודה מראש נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים
פרופ` יאיר מורד10/06/2007לדעתי זה חסר משמעות, אבל כדי שרופא עינים יציץ בילדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר יאיר מורדעומר07/06/2007
אני נבדקתי על ידך במכון העיניים באסף הרופא ב13.5, ונקבע לי ניתוח, אך עד כה עדיין לא קבלתי תאריך..לדאוג?!או שבדרך כלל קבלת תאריך אורכת חודש ויותר..
והאם יש לך הערכה מתי יהיה הניתוח בערך, חודש חודשיים חצי שנה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדאוג אף פעם לא כדי
פרופ` יאיר מורד07/06/2007טלפן 08-9779620 ודבר עם נירית. היא תתן לך תור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבלירז06/06/2007
בני בן 10 ומשחק הרבה במחשב. חוץ מבעיות אחרות שיש לי עם זה, אני פוחדת שהוא יהרוס לעצמו את העיניים, שמחק במחשב יכול לעשות את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב
פרופ` יאיר מורד06/06/2007כנראה שלא. אחרת כל עובדי ההיי טק היום היו עיוורים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 11 חודשיםאמא לשניים30/05/2007
שלום רב, בבדיקה בגיל חצי שנה של ביתי אצל רופאת עיניים התגלה כי לילדה פזילה ורפרקציה בהרחבת אישונים -1.5 ספרי ו +1.5 ב 90 בכל עין. התבקשנו לחזור על הבדיקה בגיל שנה וכך נעשה. בינתיים הפזילה כמעט לא נראית רק לפעמים נראה כאילו המבט של הילדה "נתקע" על עצם מסויים ואז קיימת פזילה וברגע שאנחנו מסיחים את דעתה המבט חוזר להיות ישר. דבר נוסף ששמתי לב שבעת יציאה לשמש הילדה מסתירה בידה את עין ימין באופן קבוע. האם תוכל לחוות דעתך על סמך הממצאים הללו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד30/05/2007עקרונית הפזילה קיימת ויש צורך לטפל. בכדי להחליט מה הטיפול צריך לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיונך מה הטיפול במקרה שכזה שהפזיל
אמא לשניים30/05/2007היי, תודה רבה על תשובתך. מנסיונך מה הטיפול במקרה שכזה שהפזילה לא קשה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
דר מורד30/05/2007לעיתים אפשר לטפל על ידי סגירות של העין הטובה עם רטייה, או לתת משקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אמא לשניים31/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להרמת עפעפיםאורלי בראל29/05/2007
בני בן חצי שנה, מאז שהוא נולד הבחנתי בעין אחת גדולה מהשניה באופן משמעותי.
בגיל חודשיים בקרנו אצל מומחה לעניים והוא אבחן את הבעיה- צניחת עפעפיים.
מכיוו שהיה קטן הרפא המליץ לשוב אליו עוד מספר חודשים,
חזרנו להערכה כשבני הגיע לגיל חצי שנה- ללא שינוי במצב
ההמלצה - סגירות לעין הטובה על מנת לאמץ את השריר החלש.
במידה והסגירות לא יעזרו נאלץ לעבור ניתוח.
שאלתי היא- מכיוון שמדובר בשלב קריטי מאוד בהתפתחות הילד (הילד בדיוק מגלה את העולם) ואין ערובה שהסגירות יועילו האם יש אפשרות לנתח מיד ללא ביצוע הסגירות?
אני מודעת שיש השלכות לניתוח ואני מאוד רוצה לבצע אותו ולא לבצע סגירות- האם הדבר בר ביצוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף
פרופ` יאיר מורד29/05/2007השאלה היא עד כמה צניחת העפעף חמורה. אם העין ממש סגורה לא כדי לחכות. אם הילד מסתדר היטב כאשר העין הטובה מכוסה - ניתן לחכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה מהירה
אורלי בראל29/05/2007תודה לך על תשובתך המהירה, צניחת העפעף אינה פוגעת בראיה-
כוונתי הייתה האם יש ביכולתי לבצע ניתוח ולא לבצע סגירות כדי למנוע מהילד - אי נוחות, ראית העולם בחציו( בזמן הסגירה), אי וודאות לסגירות כפתרון.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לכתוב אימל
אורלי בראל29/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיניים אצל פגה שנולדה 1 ק"גציפי אהרון22/05/2007
היום הפגה, סיוון שמה, היא בת 3
מבדיקת העיניים הראשונה שנעשתה לה הבחינו הרופאים בנקודות לבנות בעיניים ולא ידעו מה זה.
האבחנה היא: יש נקודות לבנות ואנו לא יודעים מה זה.
אתמול, 22/5 , הילדה היתה בבדיקת עיניים בבית חולים תל-השומר, שנקבעה מראש, כל חצי שנה.
הראייה שלה בסדר גמור אך הם שוב איבחנו נקודות לבנות בעיניים ולא ידעו מה זה.
הזמינו אותה לתור בעוד חצי שנה.
מה זה יכול להיות??????????????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות לבנות
פרופ` יאיר מורד24/05/2007קשה לי לאמר לפי התיאור שלך. צריך לבדוק ולראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומות ומגרדות לילד בן 6+אריקה21/05/2007
שלום רב
ברצוני להתיאץ לגבי בעיה חוזרת אצל ילד
הבעיה התחילה לפני יותר משנה .היפכנו בעיניים עדומות ,מגרדות ולא פתוחות מלא אצל ילד
פנינו לרופא עיניים .הטיפול שקיבלנו היה כולל משחה עם סטארוידים .
טיפול עזר אבל עם סיומו בעיה חזרה.וכך היהי כמה פעמים .
המשחה לא ניתנת לשימוש קבוע.והכי מפריעה לי שלא קיבלנו תשובה כלשהיא לגבי מחלה ,אנחנו עדיין לא יעודים מה זה,או מה גורם לזה.הבדיקה לאלרגיה היתה שלילית.אני אשמח מאוד לקבל עצה או המלצה כלשהיא להמשך (בדיקות נוספות,רופאים מומחים ,...)
תודה מראש
אריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
פרופ` יאיר מורד24/05/2007הסיפור מתאים מאוד לאלרגיה. יש היום טיפולים רבים פרט לסטרואודים בטיפות. תוכלי לקרוא מאמר על כך באתר KIDSEYES.CO.IL . למשל: טיפות ציקלוספורין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחק ראיה לילד בן 3Rona20/05/2007
שלום
בני בן השלוש עבר בדיקה הכוללת הרחבת אישונים, ונמסר לי כי הוא בעל רוחק ראיה +2. לדברי הרופא, אין פה בעיה. שאלתי היא: מדוע הדבר מוגדר כ"לא בעייתי"? האם יש משהו שניתן לעשות בכדי למנוע הידרדרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחק ראייה
פרופ` יאיר מורד24/05/2007+2 הוא המספר התקין והנורמלי בילדים. עם הזמן הוא ירד לאפס. זה לא יוצר שום בעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה גיל צבע עיניים יכול להשתנותשי19/05/2007
אפשרי שגם בגילאי 6+13?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע עיניים
פרופ` יאיר מורד24/05/2007אם הכוונה שנים - לא
חודשים - כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז יש לי בעיה עם האישונים ?
שי02/06/2007כי תראה, יש אצלי עיניים חומות
אבל לפעמים הם נוצצות ונהיות כחולות לגמרי לפעמים מעורב ביחד
זה הגיוני?
ללכת לרופא או משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישונים
דר מורד02/06/2007לא נראה לי. כנראה שיש לך פיגמנט חום + מעט כחול ובכלפעם אתה רואה צבע אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך איך אפשר להסביר ש...
דורין18/07/2007צבע העיניים שלי השתנה באופן מוחלט מכחול בהיר לירוק רק בערך בגיל שמונה? (יש לי מספיק תמונות כהוכחות שהצבע השתנה לחלוטין ושזה לא טעות בגוון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים לתינוקמשה17/05/2007
בננו בן 5 חודשים. נולד עם דימום בעין ואישון בצורת מפתח. בשבוע שעבר בבדיקה נאמר לנו שהדימום עבר אך יש פגיעה ברשתית ויש לו מספר 9 ובעין השניה 3+צילינדר. במיידי הרכבנו לו משקפיים. שאלותינו:
1. האם המספר יכול לרדת בעתיד?
2. האם העובדה שזה התגלה מוקדם יכולה לעזור?
3. האם ישנו ניתוח עכשיו או בעתיד שיכול לעזור?
4.מה המשמעות עבורו בהפרש הגבוה בין המספרים?
5.האם המצב יכול להחמיר?
6.האם מכירים מקרים כאלו?
בתודה מראש וסליחה על כמות השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים
פרופ` יאיר מורד17/05/2007קשה לי לענות ללא בדיקה של הילד. הנתונים שמסרת לא מספיקים. צר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה כללית
משה19/05/2007אנשים שואלים אותי איך ניתן לקבוע מספר לתינוק בן כמה חודשים והאם זה מדויק כמו בדיקה למבוגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` יאיר מורד24/05/2007על ידי בדיקה עפ טיפות להרחבת אישונים ניתן לקבוע בצורה מדויקת מאוד את מספר המשקפיים אותם צריך התינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבעי עינייםהלית17/05/2007
יש לי תינוקת בת ארבעה חודשים, היא נולדה עם צבע עיניים אפור שלפעמים נראה חום (למשל בתאורה מסויימת) לפעמים עם גוון ירקרק וכו'.
לאחרונה שמתי לב כי הופיעו לה פסים חומים דקים האם זה תקין? האם הדבר מעיד על כך שעיניה יהיו חומות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע עיניים
פרופ` יאיר מורד17/05/2007בגיל זה מתוסף פיגמנט לקשתית העין וזה הצבע החום שאת רואה. יתכן שבסופו של דבר העיניים יקבלו גוון חום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהרחל17/05/2007
בתי בת שנתיים ויש לה פזילה קלה,אני נרתעת מלטפל בזה כבר בגיל כ"כ צעיר אבל פוחדת שהמצב יחמיר אם לא נטפל בו. מה עדיף לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד17/05/2007חובה עליך לטפל. בגיל זה מתפתחת מערכת הראייה והפזילה יכולה לפגוע בכך קשות. פני לרופא עיניים לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורהניצן15/05/2007
לבני יש שעורה בעין. אני טיפלתי תמיד בעצמי באמצעים טבעיים (תה קמומיל) והתחלתי לטפל כך גם בו אבל אני פוחדת שאולי זה לא טוב לילד. מה אתה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה
פרופ` יאיר מורד15/05/2007הטיפול צריך לכלול קומפרסים חמים ומשחה אנטיביוטית. תה גם טוב לצורך הקומפרסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץאליה13/05/2007
לבני בן ה-4 יש מצמוצים בלתי נשלטים ומוגזמים, שמחמירים כשמעירים לו על כך. הגננת אמרה לעזוב את זה ושזה יעבור לבד, האם זה נכון או שיש לזה טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ
פרופ` יאיר מורד13/05/2007כנראה שהיא צודקת. צריך רק לבדוק שאין מדובר בפזילה סמויה או אלרגיה. פני לרופא עינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)