מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיקון ראיהעלמה29/03/2007
שלום,
מה הגיל הכי מוקדם שניתן לעבור בו ניתוח לתיקון ראיה? אני לא רוצהשהבת שלי תאלץ לשים משקפיים ליותר מידי זמן....זה מפריע לה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר
פרופ` יאיר מורד29/03/2007עקרונית אם המספר יציב ולא משתנה אפשר לעשות תיקון לייזר. לגבי ילדים לא מומלץ כי המספר עשוי להשתנות. אין קו גיל חד משמעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ראשוניתהילה27/03/2007
באיזה גיל ניתן לבדוק בדיקת ראיה ראשונה , בני בן חצי שנה ולפעמים נראה כי יש לו מעט פזילה בעיין אחת אני לא בטוחה והייתי רוצה שרופא יראה.
באיזה גיל ניתן ללכת?
אם מגלים שכן יש פזילה האם ניתן לעשות משהו בגיל הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ראשונה
פרופ` יאיר מורד28/03/2007בדיקת פזילה ועין עצלה מומלץ לבדוק סביב גיל 9 חודשים, אבל אם יש לך ספק פני לרופא עיניים עכשיו. הבדיקה נעשית בעזרת טיפות להרחבת אישונים והיא מאוד מדויקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פזילהויקי25/03/2007
שלום לך!
בני צריך לעבור ניתוח לתיקון פזילה אצל ד"ר שניר בגבעתיים.
הייתי אצל ד"ר נוימן ואצל ד"ר שניר כי נאמר לי ששניהם טובים. ולבסוף החלטנו על שניר. אני מאוד חרדה לגבי הניתוח וכמעט ולא ישנה.
האם אתה יכול להרגיע אותי לגבי איכות המנתח שניר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברתי את הניתוח הזה אצל סטולוביץ' ו
ילדה21/05/2007בגיל שנתיים עברתי את הניתוח הזה, והוא כמעט ולא עזר. נשארתי עם משקפיים אחרי הניתוח במספר +, נשארה לי פזילה (אני לא יודעת אם פחות ממה שהיה קודם) וזה לא כל כך עזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח פזילה
פרופ` יאיר מורד25/03/2007דר' שניר מנתח מצוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה בעיןאורה25/03/2007
שלום,
ביתי בת שנה וחצי וסובלת משעורה כרונית בעין. לפעמים פנימית ולפעמים חיצונית. היינו אצל רופאים והעמסנו אותה באנטיביוטהק אך ללא הצלחה.
מטפל טבעי המליץ לנו לתת לה לשתות מיץ עשב החיטה..הוא אמר שזה סוג של משקה אנטי דלקתי שמנקה את הגוף. אנחנו כמובן לא ניתן לה דברים כאלו על דעת עצמנו...
ורציתי לשאול - מה אפשר לעשות נגשד שעורה כרונית מלבד אנטיביוטקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה
פרופ` יאיר מורד25/03/2007אם מדובר בשעורה באותו מקום כל הזמן - אפשר לנקז אותה בניתוח פשוט ולפתור את הבעייה. אם יש שעורות שחוזרות כל פעם במקום אחר יש לנסות לסבן מדי יום את העפעפיים בסבון אל-דמע למניעת סתימה של הבלוטות בעפעף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אור הפלאשדורית22/03/2007
שלום רב.
יש לנו תינוק חדש במשפחה ומי הסתם אנחנו מאוד נהינים לצלם אותו ולהצטלם איתו. לפעמים הוא פותח את העיניים ומביט ישר למצלמה, האם אור הפלש יכול להיות מסוכן לתינוקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאש
פרופ` יאיר מורד22/03/2007לא. צלמו כאוות רצונכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחיתת עפ עפמירי20/03/2007
לבני בן שנה וחצי יש נחיתת עפ עפ עברנו בדיקות וזה לא מפריע לראייה שלו אבל בכל זאת מבחינה אסטטית זה נורה מדכא אתנו אני רוצה לדעת עים ניתוח מסוכן אים יש אפשרות לעשות את הניתוח בגיל מוקדם הוא שרצויי יותר מאוחר מה אחוז ההצלחה בניתוחים כאלה זה ניתוח מסובך ועים הוא יסבול הרבה אני רוצה לדעת עים קופת חולים משתתפת בניתוח כזה ומה עלות בערך של ניתוח כזה ואים יש טיפול אחר חוץ מניתוח שישפר את הנחיתה ישמח מאוד לקבל את ההצעה מימך ואיפה מתמחים הכי הרבה בארץ בניתוח כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת עפעף
פרופ` יאיר מורד20/03/2007תיקון צניחת עפעף שלא פוגע בראייה עדיף לתקן סביב גיל 3-4. הניתוח נעשה בכל בתי החולים בארץ, ואיננו ניתוח מסובך. אין צורך בתשלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לו בעיות ראיה?ורד20/03/2007
לבני בן השנה יש נטייה למצמץ ולכווףץ את עינייו..הנטיה הזאת מתגברת בשעות הערב. האם זה אומר שתהיה לו בעייית ראיה? האם המצמוץ אומר שהוא מתאמץ בשביל לראות?
באיזה גיל כבר ניתן לעשות בדיקות ראיה לילדים?
יכול להיות שהמצמוץ מגיע מסיבה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית ראייה
פרופ` יאיר מורד20/03/2007בדר"כ מצמוצים וכיווצי עיניים לא מעידים על בעייה, אבל כדי לבדוק את הילד. ניתן בגיל זה לבצע בדיקה מלאה בעזרת טיפות להרחבת אישונים אצל רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים חוזרתמיכל18/03/2007
ד"ר מורד שלום,
לבני בן השנה ו-8 חודשים יש דלקת עיניים שחוזרת כל הזמן. הרופא שלי אינו יודע להסביר את זה וממשיך לרשום לי טיפות עיניים...אבל נראה לי שצריך לברר מדוע זה קורה ולא רק לטפל בדלקת עצמה.
אילו בדיקות ניתן לבצע??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים
פרופ` יאיר מורד18/03/2007הסיבה לדלקת העיניים של בנך היא כפי הנראה חסימה בדרכי הדמעות. לכן טיפות עיניים עוזרות רק באופן זמני. פני לרופא עיניים לילדים בכדי לאבחן זאת באופן סופי ואז כנראה שיצטרך הרחבה של דרכי הדמעות בעזרת בלון קטטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 9 המתקשה בראיה למרחקנוני.י15/03/2007
שלום דוקטור:
בני בן 9 סובל מכך שהוא מתקשה לקרוא מרחוק (3 מטרים ויותר) ובמיוחד מהלוח בבית הספר וגם קושי בלראות עצמים אחרים מרחוק. מאידך, לקרוא מספר אין קושי ואף אין צורך לקרב את העיניים לספר. רופא עיניים כבר התאים לו משקפיים.
מבחינת ביה"ס הנושא הסתדר מאחר וסוכם עם המחנכת שהוא ישב בשורה הראשונה הקרובה ללוח.
אני כאביו רוצה להימנע מהשימוש במשקפיים ע"מ שהעיניים יתאמנו לראות בלי משקפיים מתוך תקוה כי עקב האימון (?!) הראיה תסתדר במשך הזמן. זאת מכיון שאני בילדותי לעתים הראיה היתה מטושטשת, אבל עם מיצמוץ וקצת סבלנות הראיה הסתדרה.
תחושתי הנה שמכיון שלא הרכבתי אף פעם משקפיים, הרי העיניים עברו כעין אימון ראיה והסתגלו למצב וכך הכל בסדר אצלי.
עד היום (גיל כמעט 50 ) איני נזקק למשקפים.
מאידך אשתי (המרכיבה משקפיים) שלוחצת שאתן לו את המשקפיים טוענת כי האימון לעיניים נכון רק לאלו שמתקשים לקרוא מקרוב, אבל מאחר ובננו סובל מבעיה של ראיה לרוחק, הרי אי שימוש במשקפיים כאימון עיניים אינו יכול לפתור את בעית הראיה.
שאלתי, האם חשיבתי נכונה? או שמא אשתי צודקת ואין מצב כזה של אימון לעיניים לבעלי מגבלת ראיה מרחוק ? האם אי הרכבת משקפיים יכולה להזיק לראייתו/עיניו של הילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון
פרופ` יאיר מורד15/03/2007צר לי לאכזב אותך אבל שוב, כמו תמיד, אשתך צודקת. אין אפשרות לאמן את העיניים להתגבר על קוצר ראייה. חבל שבנך ילך בתוך "ענן" של ערפול ראייה. תן לו משקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר חלש של העפעף השמאלידסי14/03/2007
שלום ד"ר
בני נולד עם שריר חלש בעפעף של עין שמאל. כאשר היה קטן מאוד הדבר כמעט ולא אפשר לו לפתוח את העין. היום הוא כמעט בן חמש ואף שבמשך תקופה ארוכה אני ראיתי שחל שיפור לטובה (זאת אומרת שזה מורגש בעיקר כאשר הוא עייף או חולה למשל), כעת חברים טובים מעירים לי שזה מידרדר. גם בעלי שם לב לכך שזה נראה פחות טוב.
הייתי אתו פעמיים בשנים האחרונות אצל רופאי עיניים והם אמרו שהכל בסדר.
שאלתי: האם המצב יכול לגרום לפזילה? האם יש דרך לשפר את תפקודו של השריר? האם העין יכולה להפוך ל"עין עצילה"?
אשמח לתשובתך.
תודה
דסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף
פרופ` יאיר מורד15/03/2007שלום רב
לשאלותיך:
האם המצב יכול לגרום לפזילה?
אם אין הפרעה לראייה עקב כיסוי העין על ידי העפעף - כנראה שלא
האם יש דרך לשפר את תפקודו של השריר?
כן - על ידי ניתוח
האם העין יכולה להפוך ל"עין עצילה"?
שוב - אם העין לא מכוסה על ידי העפעף או שאין צורך במשקפיים - אז לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחק ראיהיוליה13/03/2007
בני בן שנתיים ושלושה חודשים החל למצמץ המון בתקופה האחרונה. נראה גם שהוא מאמץ את העיניים כשהוא מתמקד על חפץ מסויים. היינו בבדיקה אצל רופא עיניים אשר קבע שהילד סובל מרוחק ראיה (+4.5). אבל לא הספקתי לשאול אותו אם עכשיו זה אומר שהילד צריך לשים משקפיים? האם צריך להגביל אותו בקריאה או בצפייה בטלוויזיה?
אם אני לא אשים לו משקפים , האם תהיה התדרדרות במצבו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר q
פרופ` יאיר מורד15/03/20071
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוחק ראייה
פרופ` יאיר מורד15/03/2007רוחק ראייה כזה לא צריך לגרום להפרעה בראייה. הבעייה היא שבכדי לראות היטב הילד מאמץ את שרירי העיניים ויש סכנה שתופיע פזילה. לכן הייתי ממליץ לתת משקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר-באיזה גיל?שרון,1911/03/2007
שלום,אני מרכיבה עדשות רכות במשך משהו כמו שנתיים...ולפני כן הייתי הולכת רק עם משקפיים...המספר שלי לא גבוה...משהו בסיבובת ה2,3...ויש לי עין אחת עם צילינדר.לפני שובע נבדקתי אצל רופא עיניים כי תמיד מופיעה לי רגישות אחרי שימוש בעדשות.הרופא אמר לי להמנע מהעדשות ולא להרכיב אותן והביא לי טיפות עיניים שמכילות סטרואידים.לי,כנערה מפריע ללכת עם משקפיים.אבא שלי עשה ניתוח לייזר בעיניים והוא מאוד מרוצה.השאלה שלי היא האם יש הגבלה לגיל שבו אפשר לעשות ניתוח ליזר.אני בת 18,ולא מתכוונת ללכת לצה''ל,אני עושה שירות לאומי,אז זה לא אמור להפריע.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר
פרופ` יאיר מורד15/03/2007אפשר לעשות ניתוח לייזר בגיל 18. השאלה היחידה היא - האם המספר יציב או שהוא נוטה השתנות עדיין. אם אינו יציב יש צורך לחכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל....
שרון,1918/03/2007אבל כמה זמן צריך לחכות ולראות שהמספר הוא סטטי? האם באמת יש מצב שהמספר ישאר כמו שהוא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)