מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרוםהדס05/07/2007
ילד בן 7 עם קרום על חלק מהאישון מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרום
פרופ` יאיר מורד05/07/2007התאור שלך לא מספיק בשביל לענות. ממתי? יש סימפטומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה בבן שנתייםריקי03/07/2007
איננו בטוחים אך נראה לנו כי לבננו יש פזילה בעינו השמאלית.
האם עין עצלה היא תופעה תורשתית? האם יש טיפול לפזילה(אם אכן קיימת) פרט למשקפיים?
אילו בדיקות על בננו לעבור כדי לקבוע האם אכן יש פזילה או לא?
(אצלי - העין "בורחת" רק כשאני עייפה וכך זה נראה אצל הבן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד03/07/2007שלום רב
לשאלותיך:
האם עין עצלה היא תופעה תורשתית?
יכולה להיות בהחלט
האם יש טיפול לפזילה(אם אכן קיימת) פרט למשקפיים?
כן - סגירות עם רטייה או ניתוח
אילו בדיקות על בננו לעבור כדי לקבוע האם אכן יש פזילה או לא?
להבדק אצל רופא עיניים לילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודותגלעד01/07/2007
הבן שלי מתלונן בימים האחרונים שהוא רואה נקודות שקופות שצפות מולו באויר אבל הוא מרגיש שזה בגלל העין ולא שיש משהו בחוץ. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות
פרופ` יאיר מורד02/07/2007התופעה אכן מוכרת. מדובר בעכירויות קטנות בתוך זגוגית העין, שעם הזמן שוקעות. התופעה נדירה בילדים. בן כמה הילד? האם הוא סובל מקוצר ראייה? הייתי לוקח אותו לבדיקה ליתר בטחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתאום רואה שחורמלי26/06/2007
בני בו 13 מרכיב משקפים מספר 12 צלינדר יש לו גם לקות 6/32 בתקופה אחרונה מתלונן על פתאום רואה שחור רופא ענים אמר מגרנונות אך לי ניראה משהוא אחר מה אתה חושב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחור
פרופ` יאיר מורד27/06/2007בהחלט יכול להיות. כמו כן יכול להיות ירידה בלחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע עיניים שונהרותי25/06/2007
תינוקת בת שנה- צבע עיניים כחול בהיר- אפור, שליש חיצוני של עין אחת בצבע יותר חום. הגבול בין הצבעים לא חד אלא מטושטש.
מה הסיבה? האם יעלם ההבדל ? האם זו בעיה רפואית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע עיניים
פרופ` יאיר מורד25/06/2007בגיל הזה נוסף פיגמנט לעיניים, לעיתים לא באופן אחיד. שום סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עינייםשלי24/06/2007
לד"ר שלום,
לבתי בת השנתיים דלקות עיניים נשנות. הדלקת לא מוגלתית, אלא אדמומיות בחלק הלבן. ממה זה נובע? האם זה מסכן את הראיה בטווח הרחוק ואיך ניתן לטפל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות עיניים
פרופ` יאיר מורד24/06/2007יש לבדוק. הסיבה יכול להיות חסימת צינור הדמע, אלרגיה או דלקת פנימית של העין. כל אבחנה מחייבת טיפול שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה פתאומית בראיה אצל בת 8לימור21/06/2007
בדיקת ראיה שערכנו לפני שנתיים היתה תקינה, ובבדיקה שערכנו היום התוצאה היתה: 6/60 6/24 עם סימנים לפזילה. האם יכולה להיות ירידה כל כך דראסטית? האם קשור באיזשהו אופן לקות שמיעה מולדת ממנה סובלת ביתי? איך מתרגמים את התוצאה שהתקבלה במיספרים של משקפיים?
תודה
8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בראייה
פרופ` יאיר מורד22/06/2007האם את בטוחה שזאת אכן הראייה? מנסיוני לעיתים קרובות הילדה פשוט "חושבת" שהיא לא רואה ואין בעייה אמיתית. ואולם צריך להבדק אצל רופא עיניים לילדים שיתן תשובה חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח פזילהמרינה21/06/2007
ד"ר מורד שלום,
אני בת 28, עברתי ניתוח פזילה לפני כחודש ויש לי תופעה מאוד מוזרה. שבועיים אחרי הניתוח כאשר הנפיחות ואודם ירדו, שמתי לב שבאזור התפרים בחלק הפנימי של העין מופיע מין גוש ג'לי אדום יחסית גדול שמחובר לעין רק בחלק העליון שלו והשאר פשוט שוכב על העין (וגם ניכנס לי מדי פעם בין הריסים ואני מרגישה משיכות קלות ואי נוחות..). השאלה היא האם יש לי סיבה לדאוג או שזה אמור להשתפר לבד? מה זה יכול להיות?
תודה
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח
פרופ` יאיר מורד22/06/2007ראשית כדי שהרופא שניתח יבדוק. לי זה נראה כמו רגישות מקומית לתפר שתחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת..
מרינה23/06/2007ד"ר מורד תודה, הבעיה היא שהרופא שניתח אותי ( ד"ר נוימן ) בחופשה (אחרת לא הייתי מחפשת תשובה בפורום :-)). יחזור רק עוד שבועיים. גם הלכתי לרופא עיניים רגיל אתמול והממצא שלו הוא גרנולומה עם דלקת. אמר שחייבים להוציא שני תפרים אך הם עמוקים מדי והוא לא מוכן לגעת, רק נתן טיפות.
השאלה שלי האם זה בסדר לחקות שבועיים או שחייבים לטפל מהר? האם היית מוכן להתערב? ואם כן אז איך קובעים תור במרפאה שלך בהקדם האפשרי ?
תודה,
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` יאיר מורד23/06/2007טלפני 03-9413368 ובקשי להתקבל מיידית (תגידי שאני אישרתי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מרינה23/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץ אצל ילדה בת ארבעשרית19/06/2007
שלום, בתי בת הארבע מצמצה יותר בעין אחת ולכן נבדקה ע"י רופא עיניים, הרופא אבחן כי היא זקוקה למשקפיים במידה 6 ו - 6.5 + ובנוסף צילינדר 0.75 בכל עין. היא מרכיבה משקפיים מזה חודשיים אך המצמוץ אינו מפסיק. האם זה נורמלי? האם זה אמור לעבור מתיישהו? מה הטיפול הנדרש? אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ
פרופ` יאיר מורד22/06/2007צריך לבדוק אולי יש אלרגיה או פזילה סמויה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים לתינוקקאושריתת17/06/2007
שלום דר יאיר יש לי אחיין בן 5 חודשים ובאמצעות בדיקה שגרתית{הרחבת אישונים} גילו שהוא צריך משקפיים ובבדיקה ראו אותו שתי רופאים ואמרו שהוא צריך משקפים מידה 6 וחצי עם צילינדר אח"כ ההורים של התינוק החליטו לקחת אותו לפרופסור ידוע שאמר להם שהתינוק צריך מידה 5 אבל מכיוון גילו הצעיר הוא צריך להרכיב מידה 2 וחצי במשקפיים והוא אמר שאם הם ירכיבו לו את זה יש כ-25% שירד לו המשקפיים.אח"כ הם חזרו שוב לרופאים שאמרו שהוא צריך מידה 6 וחצי ואמרנו להם מה שהפרופסור אמר והם אמרו בתגובה שאם נשים לו מידה 2וחצי המספר רק יעלה לו אשמח לדעת את דעתך בנושא. אשמח לדעת אם יש סיכוי שהמשקפיים ירדו לו ואם כן אז באיזה גיל סביר להניח?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים
פרופ` יאיר מורד18/06/2007קשה לי לענות משום שאינני יודע מה המספר האמיתי של הילד. אם המספר שלו 5 בלבד לא הייתי עושה דבר בשלב זה. האם הלכתם לרופאים המומחים לילדים? לא כל פרופסור ידוע הוא מומחה לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות לילהמיכל15/06/2007
האם עדשות לילה (אורטוטק) מומלצות?האם הן יכולות להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטו K
פרופ` יאיר מורד18/06/2007יכולות להזיק אבל בשמוש נכון אפשר להנות מהם מאוד. תלוי בגיל ובמספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות לילה
מיכל19/06/2007תודה לך.אני שואלת כי ביתי בת ה-12 החלה להשתמש בהם.המספר ההתחלתי היה 2.5 ו 3.75 +צילינדר.יש שיפור ניכר בראייה שלה (היא משתמשת כחודש וחצי ) אבל אני חוששת לנזקים בטווח הארוך.
אילו נזקים עלולים להווצר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטו K
דר מורד19/06/2007הסיכון היחיד המשמעותי הוא הופעת זיהום בקרנית. לכן יש להתייחס בזהירות ולהסיר את העדשות אם יש אודם/גירוי/כאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמשרבקה14/06/2007
אני רוצה לקנות משקפי שמש לבתי, ילדה בת 5. למה צריך לשים לב כשקונים משקפי שמש לילדים? יש דברים שונים ממשקפיים למבוגרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש
פרופ` יאיר מורד18/06/2007יש לקנות משקפיים עם חסימת UV 400. רצוי בחנות משקפיים ולא בדוכנים למינהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחק ראיהאבי12/06/2007
לבני בן ה-3 עקב הפניה מטיפת חלב הוא הןפנה לרופא עיניים:
בבדיקה הוא רשם +2.5 ימין , +5 עין שמאל
בבדיקה שהופנתה מרופא אובחו עין שמאל עצילה - ההמלצה היתה רטיה על העין למשך 4-6 שעות ביום
כיצד זה יעזור לה kghi vgmkv ? , האם הצפי הוא לעליית מספר נוספים ? האם יש סיכוי לירידת מספר בעין העצילה
כרגע נקבע לה תור נוסף להתאמת משקפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין עצלה
פרופ` יאיר מורד18/06/2007המספר יכול בעתיד להשתנות. אני הייתי נותן משקפיים קודם כל ורק אח"כ מתחיל בסגירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה 0/0גלית12/06/2007
שלום,
תינוק בן שנה וחמישה חודשים, נאמר כי יש לו ראיה 0/0 ושאין לו פוקוס לרחוק.
מה זה אומר והאם המצב ישתפר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה 0.0
פרופ` יאיר מורד18/06/2007לא ברור לי מזה זה ראייה 0.0 ? בררי שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין עצלהתמר10/06/2007
לפני כחודש נתגלתה אצל בתי בת ה-5 עין עצלה ומאז היא מרכיבה משקפיים. הייתי רוצה לדעת אם יש קשר בין לידתה שארכה 36 שעות לבין שרירי המוח שנפגעים שנחלשים וגורמים לעין עצלה. תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין עצלה
פרופ` יאיר מורד18/06/2007לא. אין כל קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעין עצלה
פרופ` יאיר מורד18/06/2007לא. אין כל קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)