מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה בשדה הראייהטלי17/07/2011
שלום ,
אני בת 25 .
בזמן האחרון אני מרגישה הראייה שלי אינה כשהייתה בעבר . בעיקר שדה הראייה . לרוב אני לא מבחינה בדברים הנמצאים קרוב אלי בדרך כלל למעלה או למטה . הרבה פעמים זה מוביל להתקלות בין הראש והחפצים הנ"ל . זה אומנם נשמע מצחיק אבל זה מתחיל להדאיג . אחרי שלפחות פעם ביום הראש שלי כמעט פוגש בדלת ארון פתוחה או בצינור שתלוי בגינה שלנו במאוזן . ולפחות פעמיים בשבוע הוא אכן פוגש בעוצמה מירבית . בסוף אני אצטרך לדאוג לאובדן של תאי מוח יותר מאובדן ראייה בקצב הזה .
יש לציין , שאני לא הבן אדם הכי בריא בעולם . אני סובלת מסינוסטיס חריפה כבר כמה שנים כולל ניתוחים וטיפולים פולשניים אחרים . ואני נוטלת תרופות נוגדות דיכאון .(אני מקווה שזה לא גורם לכם לחשוב שאני היפוכונדרית , כי אני לא ) .
מאז גיל חמש עשרה רופאי עיניים שונים ניסו להצמיד לי משקפיים בגלל חולשה של שרירי העין שגרמה לקוצר ראייה והפרעה בעיקר בקריאה . אבל עניין המשקפיים לא תפס בגלל כמה רופאי עיניים אחרים שטענו שעדיף בלי . ומדובר בטענות שחזרו על עצמן במשך כמה שנים ומספר מרשמים שקיבלתי למשקפיים כאשר המספר חוזר וגדל .הסינוסיטים אף החמירה את המצב ולאחרונה קיבלתימרשם גדול במיוחד . אבל שוב רופא נוסף המליץ להימנע ככה שאני בוחרת להתעלם ולהמשיך לאמץ את העיניים כדיברתו .
לפני כחודשיים הייתה לי תגובה חריפה לפרמין . תגובה שכללה קיבעון של העיניים כלפי מעלה במשך כעשר שעות רצופות . בנוסף לאדמומיות של העור , כאב ראש ורעיודות בידיים . אני מניחה שהתחושה ששדה הראייה שלי מצטמצם החלה בערך באותה תקופה אבל אני לא מצליחה למקם מה קדם למה . מפני שרק לאחר תקופת מה התחלתי לחשוד שמשהו כאן לא בדר . לא ייתכן שאני כל הזמן נתקעת במשקופים . (בחורה גבוהה . מה לעשות ) .
אז מה עושים ?
סליחה על החפירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בשדה הראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט18/07/2011שלום טלי,
ראשית בקשי הפנייה לשדה ראיה. אח"כ פני להתייעצות לנוירו-אופטלמולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?