שתי חוות דעת סותרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • שתי חוות דעת סותרות
    יצלון נירה
    25/07/2011

    ניבדקתי אצל מומחה לרפואת עיניים שמצא לחץ גלגל העין 26.9, בשתי בדיקות שונות, בוקר וערב,קרנית דקה בגלל ניתוח לייזר להסקת משקפיים שעברתי לפני 12 שנה, פגיעה בעצב הראיה הימני (הראה לי צילום של העצב הפגוע, לדבריו הפגיעה כבר קיימת זמן מה, אפילו לא התחלתית), צימצום שדה הראיה בעין ימין. האבחנה שלו היתה חד משמעית- גלאוקומה בעין ימין, המליץ על טיפול בלייזר די דחוף שיעזור ויגרום רברסיבילית לתיקון המצב. כל חצי שנה בדיקה, ואולי אחת לכמה שנים, אם מתחילה שוב פ-0גיעה- חזרה על הלייזר במידת הצורך.
    פניתי לחוות דעת שניה למומחה בכיר בגלאוקומה, בבדיקה בת כשש-שבע דקות (הבדיקה הקודמת היתה יסודית מאוד, כ- 3-4 שעות, בפעמיים, עם מיכשור משוכלל) ולאחר בדיקת לחץ גלגל העין, הרחבת אישונים ובדיקת עצב הראיה (ללא צילום כמו הקודם) קבע חד משמעית כי אין גלאוקומה, לחץ גלגל העיו 15, וכששאלתי אם בדק את עובי הקרנית שהיא דקה בעיקבות ניתוח הלייזר, ענה במהירות- לקחתי את זה בחשבון, אין גלאוקומה. רק אז קבע לי בדיקת שדה ראיה לכמה ימים אחר כך, אצל טכנאי, ושם נמצא צימצום שדה ראיה בעין ימין (כמו בבדיקה אצל הרופא הקודם).
    רציתי לשאול מה דעתך, שני רופאים שונים- דיאגנוזה הפוכה. מה משמעות צימצום שדה הריטה והפגיעה בעצב?? מה פשר הפער בלחץ גלגל העין??
    אני בת 35, ויש לי קוצר ראיה נמוך .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי חוות דעת סותרות

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שתי חוות דעת סותרות - תגובה

    ד''ר יובל דומניץ
    25/07/2011

    לגלאוקומה יש מספר פרמטרים לחץ תוך עיני, מצב עצב ראייה ו שדות ראייה. יש גלאוקומות עם לחצים תקינים ולאחר ניתוח להסרת משקפיים מדידות הלחץ פחות מהימנות ולכן יש יותר להסתמך על בדיקת עצב ראייה ושדה ראיה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו