ראיה וקטרקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראיה וקטרקט
    רוני
    12/08/2011

אני בת 60 ויש לי משקפי מולטיפוקל שנים רבות ואף פעם לא ראיתי בהם ממש טוב, לאחרונה הלכתי לעשות בשיקה על מנת להחליף מספר, אופטמטריסט אחד אמר לי שהמספר קטן מאד ויש להחליף את העדשות, ואחר אמר לי שיש לי התחלת קטרקט ולמרות שזה התחלה הוא הפנה אולי לרופא ואמר שניתוח קטרקט יכול לעזור לי מאד ואפילו להוריד לי את המשקפיים או להוריד מאד את המספר שהוא לא גדול במיוחד ( אני קוראת ללא משקפיים כלל) ואצטרך אולי רק למחשב, כי אם אחליף מספר ויש שינוי של כמעט מספר שלם זה לא יעזור ועדיין לא אראה ברור. רופא של הכללית לפני כחודשיים אמר שיש התחלת קטרקט וזה יקח עוד מספר שנים עד שאצטרך ניתוח, בקיצור אני מבולבלת.
    מה דעתכם? אשמח לדעת ואודה לכם מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ראיה וקטרקט

הוספת תגובה

• ראיה וקטרקט - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    12/08/2011

שלום רוני,

העקרון פשוט: אם ראייתך טובה, ואינך חשה כל הפרעה בראייה למרחק או בקריאה, אינך זקוקה לניתוח הקטרקט.

מצד שני, אם את חשה קושי בראייה למרחק או בקריאה, ופרט לקטרקט לא נתגלו בבדיקה גורמים אחרים היכולים להשפיע על הראיה (כגון משקפיים לא מתאימים, שינויים בקרנית או ברשתית), אין סיבה לעכב ניתוח עד שהקטרקט יתקדם יותר.

הערה: מכיוון שקטרקט גורם לירידה הדרגתית בראיה, במקרים רבים אדם לא יחוש בכך. עלול להווצר מצב שבו חדות הראייה נמוכה מזו הנדרשת על פי חוק לנהיגה, מבלי שהאדם מודע לכך. במקרים כאלה בהחלט יש אינדיקציה לניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו