מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עכירות בזגוגית העיןאבי22/08/2011
שלום רב,
הייתי אצל רופא עיניים עקב ראיה של מעין חוטים שקופים בשדה הראייה בזמן תאורה גבוהה.
הרופא ביצע רטינוסקופיה, כך לפי המסמך שמסר לי, וקבע שהעין במצב תקין ושאין לו פתרון לבעיה שלי.
לאחר שיטוט באינטרנט ראיתי שחלק מהרופאים ממליצים לעבור בדיקה לגילוי קרעים ברשתית הנקראת פונדוסקופייה.
רציתי לדעת האם העובדה שהרופא לא ביצע את הבדיקה הנ"ל וגם לא המליץ לי ללכת לרופא אחר שיבדוק (האם נדרש כאן מומחה לרשתית?) אומרת שאני לא צריך לעשות דבר, או שמא יתכן והוא התרשל, ועליי ליזום בעצמי את הבדיקה (שוב, אינני יודע האם יש לפנות לרופא עיניים אחר או לרופא מומחה לרשתית).
אופציה שלישית היא שהוא כן בדק את הרשתית (אני יודע בוודאות שהוא לא מומחה לרשתית) ואני לא יודע מכך?
אציין שאני בשנות העשרים לחיי, באם זה רלוונטי.
בכבוד רב,
אבי המודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכירות בזגוגית העין - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/08/2011שלום אבי,
אם הרופא הרחיב את האישונים באמצעות טיפות, ואחר כך בדק את קרקעית העין, הוא עשה פונדוסקופיה.
אין צורך במומחה רשתית (אלא אם היה ממצא בפונדוסקופיה הדורש התייעצות עם מומחה רשתית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אבי22/08/2011תודה על המענה ד"ר שוחט.
1. פניתי לרופא גם בשל טשטוש ראייה וגם בשל ה"חוטים". בתחילה נבדקתי במכשיר ללא טיפות עיניים ונקבע שיש לי צילנדר. לבעיית ה"חוטים" נדרשתי לטיפות שמרחיבות את האישונים ונבדקתי במכשיר שהקרין אור חזק לעין. בסיום הבדיקה ניתן לי טופס שכלל מספרי צילנדר לאופטומטריסט וכן פרטים שונים על קרנית, לחמיות ועוד. בתחתית הטופס נכתב רטינוסקופיה.
שאלתי היא האם יתכן שהרופא ביצע בדיקה לקרקעית העין אך לא הוציא לכך טופס היות וזה לא רלוונטי לאופטומטריסט?
2. קראתי שאם העכירות נמשכת יש לבצע בדיקה כל כמה חודשים. הרופא שביקרתי אצלו לא אמר על כך דבר. מה עליי לעשות?
אודה מאוד לתשובותייך,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט23/08/20111. לפי התאור בוצעה פונדוסקופיה.
2. לגבי הצורך בבדיקות מעקב - זה תלוי בממצאים שהיו בבדיקה ובנתונים נוספים כגון מספר המשקפיים. אם אינך שקט פנה ביוזמתך לבדיקה תקופתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיום...
אבי24/08/2011תודה על המענה ד"ר שוחט.
רציתי לדעת עוד כמה דברים ברשותך:
1. אתה אומר שמספר משקפיים הוא אחד הקריטריונים להמשך מעקב. מספר הצילינדר שלי נמוך (-0.75). באם ישתנה המספר, האם עליי לגשת לבדיקה?
2.האם אני מצוי בקבוצת סיכון מוגבר לפתח קרע ברשתית? אם כן האם ישנן פעולות כלשהן המסייעות במניעה? אציין שאני לומד באוניברסיטה הפתוחה, כך שאני יושב די הרבה שעות מול המחשב וכן קורא הרבה חומר מספרים. למען האמת, לפני הלימודים (תקופה של 3 שנים) לא סבלתי מכל בעיות הראייה שתיארתי.
בתודה,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיום... - תגובה
ד``ר יורם שוחט26/08/2011הקשר למספר המשקפיים הוא שבקוצר ראייה גבוה עולה ההסתברות לחורים או קרעים ברשתית. קצרי ראייה נמצאים בקבוצת סיכון.
אם בפונדוסקופיה נראו אזורי ניוון בהקף הרשתית אתה בקבוצת סיכון.
אין דרך למנוע, ואם אתה בקבוצת סיכון עליך להבדק באופן תקופתי.
אימוץ העיניים אינו מהווה גורם סיכון לקרע ברשתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוצר ראייה וטווחים קצרים
אבי27/08/2011מאחר ובטווח הארוך אני מתכנן להמשיך בלימודים לתארים מתקדמים אני צופה שהזמן שאבלה בהסתכלות לטווחים קצרים ילך ויגדל (קריאה וכו'). עד כמה שהבנתי פעילות מסוג זה עלולה להגדיל את קוצר הראייה.
האם אני לא עלול לסבך את עצמי בהגברת הסיכון לקרע ברשתית משום כך והאם ישנן דרכים מוכחות להקטין את הסיכוי להגדלת קוצר ראיה עקב הסתכלות בטווחים קצרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוצר ראייה וטווחים קצרים - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/08/2011יש קשר בין בעיות ברשתית ובין אורך גלגל העין.
אימוץ העיניים אינו משפיע על אורך גלגלי העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות ד"ר שוחט
אבי31/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?