"זבובים" בעיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "זבובים" בעיניים
    שאול
    17/01/2008

שלום
    יש לי את הבעיה בראייה שנקראת "פלוטרס" או "זבובים בראייה" אם אני לא טועה ,
    בשנים האחרונות הם קצת התרבו, האם עקב התרובתם אני חייב לעבור בדיקת עיניים אצל רופא?
    כאשר אני עוצם את העיניים חלקית אני רואה אותם בולטים יותר ועוד קווים שקופים שלא נראים במצב רגיל, מדוע זה כך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "זבובים" בעיניים

הוספת תגובה

• לא'

ד``ר יורם שוחט
    18/01/2008

התופעה נפוצה מאד, ושכיחותה עולה עם הגיל. היא גם שכיחה יותר אצל קצרי ראייה. לכל אדם מעל גיל מסוים מומלץ לעבור בדיקות עיניים תקופתיות, כשהתדירות עולה עם הגיל. אותו דין לגבי קצרי ראייה. מעבר לאמור לעיל, כל שינוי בראייה או שינוי במצב ה"זבובים" מחייב פנייה לרופא עיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב! מספר שאלות....

לירוי
    08/02/2009

1. גם אני סובל מבעיית ה"זבובים" בראייה , האם ישנה דרך לשפר את המצב? אני בסהכ בן 18 - האם ה"זבובים" האלה פשוט יתרבו ויתכהו עם הגיל? 2. ברצוני לבצע ניתוח לייזר כפי שטענתי מקודם אני בן 18 - האם זה מוקדם מדי ? התחום של ניתוחי הלייזר הוא יחסית חדש, לכן הידע לגבי סכנות לטווח הארוך לוקה בחסר. האם לדעתך יש סיכון לטווח ארוך? האם ניתוח לייזר מומלץ על ידי רופאים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללירוי

ד``ר יורם שוחט
    08/02/2009

1. אין דרך לשפר את מצב הזבובים. המצב לא בהכרח יחמיר, ועשוי להשאר ללא שינוי זמן רב.
    כל שינוי מחייב בדיקת רופא עיניים!

2. מקובל לנתח מגיל 20. יש בהחלט מקרים בהם צעירים עוברים את הניתוח לפני גיוס, בגיל 18, אך ניתוח בגיל צעיר מאד מגביר את הסיכוי להזדקק לניתוח תיקון בעתיד.

3. ניתוחי לייזר מבוצעים מזה כמעט 20 שנה, כך שיש מידע על התוצאות לטווח הארוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו