בעיות ראייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות ראייה
    מישהי
    17/10/2011

שלום רב

אני אישה בת 40 כמה חודשים לפניי יום הולדתי ה-38 הרגשתי שאינני יכולה לקרוא מקרוב
    פניתי לרופא עיניים ולאופטימריסט רופא עיניים שלח אותי לשדה ראייה .האופטימריסט באמת הבחין בליקוי בראיה והמליץ על משקפיים בעין אחת המספר 3/4 ובעין שניה מספר 1 רופא עיניים הבחין בלחץ על העין בזמנו שדה ראייה יצא תקין ופשוט הרכבתי משקפיים כיום אני מרגישה ירידה משמעותית בראיה מקרוב רופא עיניים שלח אותי לOCT ולשדה ראיה .
    תוצאה של שדה ראיה:רמז לירידת רגישות פוקאלית אפית עליונה אך לא חד משמעי שמדובר בממצא פתולוגי משמעותי אין חסר משמעותי בשדה .
    תוצאה של OCT בשתיי עיניים מבנה שכבות הרשתית הRPE והקונטור הפובאלי שמור .עובי מרכז הרשתית מימין 259 מיקרון ומשמאל 265 מיקרון (ספקטראליס)
    אשמח אם תוכלו להסביר לי את ממצאי הבדיקה ואם היא תקינה אז למה אני מרגישה ירידה משמעותית באייה מקרוב עליי לחזור לאופטימריס אוליי רק המספר גדל?
    תודה מראש על כל תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ראייה

הוספת תגובה

• בעיות ראייה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    20/10/2011

שלום,

ניתוח של ממצאים בבדיקות עזר (שדה ראיה, OCT) צריך להעשות בקורלציה עם הממצאים הקליניים בבדיקה.

בקשר לראיה - קרוב לודאי שאת זקוקה למספר גבוה יותר לקריאה (תופעה נורמלית לחלוטין בגילך).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו