מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות ראייהמישהי17/10/2011
שלום רב
אני אישה בת 40 כמה חודשים לפניי יום הולדתי ה-38 הרגשתי שאינני יכולה לקרוא מקרוב
פניתי לרופא עיניים ולאופטימריסט רופא עיניים שלח אותי לשדה ראייה .האופטימריסט באמת הבחין בליקוי בראיה והמליץ על משקפיים בעין אחת המספר 3/4 ובעין שניה מספר 1 רופא עיניים הבחין בלחץ על העין בזמנו שדה ראייה יצא תקין ופשוט הרכבתי משקפיים כיום אני מרגישה ירידה משמעותית בראיה מקרוב רופא עיניים שלח אותי לOCT ולשדה ראיה .
תוצאה של שדה ראיה:רמז לירידת רגישות פוקאלית אפית עליונה אך לא חד משמעי שמדובר בממצא פתולוגי משמעותי אין חסר משמעותי בשדה .
תוצאה של OCT בשתיי עיניים מבנה שכבות הרשתית הRPE והקונטור הפובאלי שמור .עובי מרכז הרשתית מימין 259 מיקרון ומשמאל 265 מיקרון (ספקטראליס)
אשמח אם תוכלו להסביר לי את ממצאי הבדיקה ואם היא תקינה אז למה אני מרגישה ירידה משמעותית באייה מקרוב עליי לחזור לאופטימריס אוליי רק המספר גדל?
תודה מראש על כל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/10/2011שלום,
ניתוח של ממצאים בבדיקות עזר (שדה ראיה, OCT) צריך להעשות בקורלציה עם הממצאים הקליניים בבדיקה.
בקשר לראיה - קרוב לודאי שאת זקוקה למספר גבוה יותר לקריאה (תופעה נורמלית לחלוטין בגילך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?