מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה רבה
לימי20/10/2011מודה לך על התשובה המהירה שלך.
יישר כח,
לימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקי אורות צבעוניים בשדה הראייהלימי19/10/2011
שלום ד'ר,
אני בת 37 בריאה בדר"כ והראייה שלי בסדר גמר.
לפני מספר חודשים החלה לי תופעה מוזרה שחזרה על עצמה 3 פעמים בזמנים שונים.
התופעה היא פתאום הבזקי אור צבעוניים בצידי שדה הראייה בשתי העינים. אציין שבפעם הראשונה זה קרה בזמן הלימודים שהרמתי והורדתי את הראש בכדי לכתוב ולהעתיק מהלוח ומעלי היו פלורסנטים חזקים. בפעם השנייה קרה לי שישבתי בבית צפיתי בטלויזיה בחושך ורק מהצד היה אור דולק חזק ובפעם השלישית שהלכתי ברחוב והשמש סינוורה אותי. התופעה נמשכת לפחות חצי שעה של לחץ והיסטריה מצידי ולאחר כמה נשימות שאני מנסה להירגע זה עובר. ועכשיו אני כל הזמן בלחץ שהתופעה תחזור על עצמה וכשאני נמצאת בקניות או בעבודה פתאום אני חושבת על זה ומרגישה שזה מופיעה אבל לא ברמה שאז הופיעה לי. אציין שאז במקרה הראשון כלל לא חשבתי על זה וזה פשוט הופיע מעצמו.
שאלותיי: 1. האם יכול להיות קשר בין התופעה לבין מצב רמת החרדות בגוף?? אציין שאת התופעה בפעם הראשונה שמעתי שקרה לאמא שלי בת ה60 ומאוד נבהלתי וכעבור זמן מה הופיעה הפעם הראשונה אצלי. יש מצב שזה נגרם לי עקב מחשבה על המצב אפילו בתת מודע??
2. למה זה קורה תופעה כזאת בכלל?? מה יכולות להיות הסיבות?
3. איזה בדיקות צריכים לעבור האם פולשניות. אני ממש פחדנית .
4. ואם לא מוצאים בעיה בבדיקות אז מה בכל זאת יכולה להיות הבעיה?
אודה לך על התייחסותך וחג שמח.
בברכה,
לימי המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבזקי אורות צבעוניים בשדה הראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/10/2011קרוב לודאי מדובר במיגרנה של העיניים. חפשי בגוגל ocular migraine.
בכל מקרה מומלץ לפנות לרופא עיניים לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
לימי20/10/2011שלום ד'ר,
בהמשך לתשובתך נכנסתי לגוגל לקרוא על תופעות של המיגרנה של העיניים ואני רוצה לציין שבזמן הבזקי האורות ולאחר מכן איני סובלת מכאבי ראש עזים או בכלל ואף לא מבחילות בסמוך למקרה כפי שכתוב בהמשך לתופעות של מיגרנה העיניים.
אז עדיין יכול להיות שזו הסיבה להבזקי האור שלי?
ואיך ניתן למנוע הבזקים חוזרים ומה הטיפול? אני לא לוקחת אמצעי מניעה וגם לא סוגי תרופות .
יש מצב שזה גם ממחסור בויטמינים מכיוון שאייני אוכלת כמעט פירות וירקות ויודעת בוודאות שחסר לי בגוף חומצה פולית. האם יש קשר אולי גם לויטמינים בגוף?
כמו כן, אני סובלת מלחצים בעבודה, לימודים , ובכלל חרדתית בדר"כ . האם לחץ יכול להשפיע?
אודה לך על תשובתך.
בברכה ובתודה
לימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/10/2011מיגרנה "קלאסית" מתחילה עם הפרעות בראיה מסוג אלה שציינת, ואחריהן מפיע כאב ראש וייתכנו גם בחילה, הפרעות תחושתיות ועוד. במיגרנה של עיניים מופיעות רק ההפרעות בראיה ולא מתפתחות התופעות האחרות.
ברוב המקרים לא ידועה הסיבה למיגרנה.
פני לרופא עיניים לבדיקה, לשלילת בעייה עינית. את יכולה להפנות השאלות גם לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?