דלקת בעפעף העליון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בעפעף העליון
    יעל
    23/10/2011

שלום,
    אני בת 28. לפני מספר ימים, התעוררתי בבוקר עם עפעף עליון אדום ונפוח... בשעות הבוקר העפעף נפוח מאד , ולאחר כמה זמן הנפיחות יורדת אך עדיין קיימת. לפני כחודש אובחנתי כסובלת מסבוראיה של העור, ולפי מה קראיתי באינטרנט ייתכן שהמצב של העפעף קשור לזה. מחר יש לי תור לרופא עיניים... רציתי לשאול האם אני יכולה להמשיך להרכיב עדשות מדע רכות יומיות? או האם הדבר עלול להחמיר את מצב העין והעפעף?
    אשמח גם לשמוע האם ייתכן שאכן המצב של העפעף קשור לסבוריאה? ומה כדאי לי לעשות עד לתור שיש לי לרופא...
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בעפעף העליון

הוספת תגובה

• דלקת בעפעף העליון - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    24/10/2011

שלום יעל,

יש בהחלט קשר בין סבוראה של העור לסבוראה בעפעפיים. יש מצב המוגדר כדלקת עפעפיים סבוראית. במצב כזה יש גם נטייה גוברת להופעת "שעורה" בעפעפיים.
    הרופא ידריך אותך איך לטפל במצב החריף ואיך לטפל באופן שוטף (הטיפול מבוסס על חימום מקומי, ניקוי העפעפיים בתכשירים יעודיים, ותכשירים אנטיביוטיים לפי הצורך).
    עדיף להמנע מהרכבת עדשות מגע כל זמן שיש דלקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו