עכירות בקרנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עכירות בקרנית
    רפי
    27/11/2011

שלום.
    אני בן 25, לפני שלוש שנים עברתי ניתוח לייזר לתיקון ראייה בשיטת שיוף הקרנית (PRK כמדומני). מאז- הראיה בעין ימין מושלמת ובעין שמאל קצת פחות, אך עדיין 6/6.
    לפני כחודש התחילו כאבים ודמע בעין שמאל. רופא המשפחה נתן לי טיפות אופטי ג'נטה ומשחת סינטומיצין. לאחר 4 ימים בהם לא חל שיפור בכאבים ואף הראייה בעין התחילה להיות מטושטשת, הלכתי לרופא עיניים שהוציא לי קוץ של סברס מהעין. הקוץ היה בתוך העין כ-5 ימים עד שהוצא ע"י רופא העיניים. הרופא אמר שהקוץ שרט את הקרנית, חבש אותי ל24 שעות עם סינטומיצין ונתן לי טיפות OFLOX לשימוש 3 פעמים ביום במקום הג'נטה. לאחר שבוע חזרתי לביקורת כאשר לא היו עוד כאבים ודמע אך לא היה שיפור בראיה. הרופא נתן לי סוג נוסף של טיפות- לוטמקס לשימוש 4 פעמים ביום במקביל לטיפות OFLOX. לאחר שבוע חזרתי לביקורת בא עדיין לא ניכר שיפור בראיה. הרופא אמר כי ישנה עכירות בקרנית ויתכן ומבנה העין השתנה מעט בעקבות כך. הוא אומר שיתכן שצירוף הנתונים- שהניתוח להסרת משקפיים לא תיקן את הראיה ב100% , והיווצרות העכירות בקרנית, גורמים לראייה שלי להיות לא טובה. כמו כן, הרופא החליף לי את טיפות הלוטמקס בטיפות פרד פורטה באותו המינון, והורה לי לחזור לביקורת בעוד שבועיים.
    רציתי לקבל חוות דעת על הנושא לפי המתואר.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עכירות בקרנית

הוספת תגובה

• עכירות בקרנית - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    28/11/2011

לפי התאור, טופלת בדרך המקובלת. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו