מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראיה מטושטשתיעקב29/11/2011
שלום וברכה.
אני בן 46. עד לפני כשלוש שנים, ראייתי היתה טובה, אמנם באמצעות משקפיים.
בתקופה זו, החל גם אצלי השינוי המוכר לבני הארבעים פלוס, אשר גרם לי להעדיף (לא חייב) הסרת משקפיים בעת הקריאה.
בשנה שנתיים האחרונות מתרחשת אצלי תופעה מדאיגה. ראייתי למרחק מטושטשת וכדי לראות טוב, אני מוצא לעצמי, בתוך עננת הטשטוש, סוג של 'חלון' קטנטן, הממוקם בזווית מסויימת וקבועה, ומבעד לחלון זה ראייתי טובה וחדה מאד.
לעיתים, כשאני מנסה להרחיב את אישוני עיני ולמצמץ בחוזקה, חוזרת אלי הראיה לשניה בודדת, אך מיד שבה לסורה.
בביתי ניצב אקווריום בעל עומק של כששים סנטימטרים. כשאני ניצב מולו, אינני יודע מה להעדיף. האם עדיף להסיר משקפיים ולהצליח לצפות בחלקו הקדמי וכל יתר האלמנטים הרחוקים יותר מטושטשים לחלוטין, או שמא עדיף לצפות מבעד למשקפיים ואז, בראיה מטושטשת להנות מהאלמנטים הרחוקים יותר.
האם אכן בגילי לא ניתן כבר להנות מצפיה באקווריום באופן מושלם על כל זוויותיו?
עלי לציין כי ערכתי לעצמי בדיקת קטרקט וגלוקמיה אצל רופאת עינים של קופת החולים, אשר שללה את קיומן.
בנוסף, מידי מספר שבועות, בלא כל הודעה מוקדמת, מכסה את עיני או את חלקה, פעם במיקום זה ופעם במיקום אחר, סוג של עננה המסתירה לי ממש את הראיה. עלי להפעיל מצמוץ חוזר ונשנה במשך מספר שניות ארוכות כדי להעלים מסך זה.
אשמח ואודה על תגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה מטושטשת - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/12/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה. יתכן שהבעיה היא עכירויות בזגוגית העין. יתכנו גם סיבות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעפעפיים........
אתי01/12/2011אני מטופלת בגליבק 400מ"ג עקב CML, התופעה הכי קשה אצלי היא נפיחות בעפעפיים 0 גם מעל העיניים וגם "שקיות" מתחת לעיניים). האם יש דרך כלשהי להקל על תופעה זו? בתודה מראש, אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעפעפיים........ - תגובה
ד``ר יורם שוחט03/12/2011בצקת עפעפיים היא תופעת לוואי נפוצה לנטילת תרופה זו. לפעמים תרופות להגברת הפרשת השתן עשויות לעזור - התייעצי עם הרופא שלך. שינה עם ראש מעט מוגבה יכולה גם כן להפחית את הבצקת. אפשר לנסות גם קומפרסים קרים. במקרים מסוימים יש אפשרות לניתוח (התייעצי עם מומחה לניתוחי עפעפיים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?