טשטוש ראייה בעין אחת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טשטוש ראייה בעין אחת
    אביגיל
    14/02/2012

שלום רב,
    לפני מספר ימים התחלתי באופן פתאומי לראת ממש מטושטש בעין אח ומאז התופעה לא מפסיקה. הלכתי לרופא עיניים מומחה שביצע לי מס בדיקות אך לא מצא שום פתולוגיה בעין. הוא הפנה אותי לצילום oct ולצילום אנג'יוגרפיה. גם רופא עיניים בבית חולים בדק אותי ולא מצא כלום- בתחילה הוא חשש שמדובר בחור מקולרי אך לפי ה oct אין חור.השאלות שלי הן:
    א. האם ייתכן שמדובר בבעיה נוירולוגית כמו חלילה גידול שלוחץ על איזה עצב? האם יש טעם לפנות לנוירולוג?
    ב. את צילום האנג'יוגרפיה עוד לא ביצעתי, אני מעדיפה להימנע מקרינה במידת האפשר כי אני עובדת בסביבת קרינה ולכן רציתי לדעת האם צילום זה עשוי להוסיף משהו משמעותי מעבר ל oct? מה הוא מיועד לבדוק בדיוק?
    תודה רבה רבה,
    אביגיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טשטוש ראייה בעין אחת

הוספת תגובה

• טשטוש ראייה בעין אחת - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    15/02/2012

שלום אביגיל,

כאשר אדם חש שינוי בראיה, ובבדיקת העיניים אין ממצא המסביר זאת, בהחלט יש מקום לבדיקה נוירולוגית (נוירולוג או נוירואופטלמולוג).

צריך לבדוק גם את שדה הראיה.

באנגיוגרפיה אין כל קרינה. בבדיקה מזריקים חומר צבע לווריד, וכשהחומר מגיע עם זרם הדם לעיניים מבוצע צילום עם מצלמה דיגיטלית יעודית. הבדיקה נועדה לגלות הפרעות בזרימת הדם כגון חסימות, דלפים ועוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אביגיל

בוריס
    16/04/2012

גם לי יש טשטוש בעין אחת. עשית את הבדיקות שהרופא אמר לך? מה הממצא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טשטוש ראייה בעין אחת - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    19/04/2012

קשה להגיד מה לבצע בלי בדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו