בילבול באבחנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בילבול באבחנה
    שיר
    17/02/2012

שלום
    אני בחורה צעירה שאובחנה השנה עם PTC בעקבות ממצאים ב MRI ראש של העמקה של הסלה ומתיחה של עצבי הראייה. נשלחתי לבדיקה בעקבות התקפים של טישטושי ראייה והתקפים של כאבי ראש חזקים ( לא תמיד שניהם באים במקביל). לאחר ההדמייה נעשה ניקור מותני שהראה לחץ פתיחה 260 והתחלתי טיפול באורומוקס 750 מ"ג. אני רוצה לציין שלמרות לחץ פתיחה וממצאים בהדמייה מעולם לא היה פפלידמה ובעצם לא התגלה שום ממצא עייני. לאחרונה התחלתי שוב לסבול מכאבי ראש עזים שבאים בהתקפים ( בדרך כלל עורפיים ולעיתים מוחמרים במאמץ) ומטישטושי ראייה לא קבועים שנמשכים בין מספר שניות-דקות. נוירולוג מומחה לכאבי ראש שראה אותי באישפוז טען שמעולם לא היה PTC כי אין פפלידמה ושיחרר אותי בטענה שזה כאבי ראש כרוניים. נויראופטימולוגית שלי אמרה לי לא להפסיק עם האורומוקס ושלשום בצעתי שוב בדיקת שדה ראייה שפעם ראשונה יצאה לא תקינה עם צימצום בשדה הראייה ההקיפי בשתי העיניים. עדיין אין פפלידמה או ממצא אחר בהסתכלות בעיין. היא טענה שכנראה צריך לחזור על הניקור אך אף אחד לא בטוח מה הצעד שצריך לנקוט
    אני נורא מבולבלת ורוצה באמת לדעת:
    1. האם יתכן באמת PTC ללא ממצא בצקתי בעצב הראייה?
    2. על מה יכול לרמז פגיעה בשדה הראייה ההקפי? ( שדה ראייה מלפני חודש וחצי תקין לחלוטין)

3. מה הבירור המקיף שצריך לעשות כדי לפתור אחת ולתמיד את הדילמה והבעייה?

לציין שברקע לופוס וקרישיות יתר ונעשה MRV לפני 5 חודשים שלא הראה שום חסימה ורידית
    תודה וסליחה על אורך השאלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בילבול באבחנה

הוספת תגובה

• בילבול באבחנה - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    19/02/2012

בדרך כלל יש בצקת עצבי ראייה
    פגיעה בשדה ראייה הקפי יכול להיות מסיבות רבות.
    צריך בדיקה קלינית לאבחנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בילבול באבחנה

מאיה
    19/02/2012

שלום,
    ראיתי שיש עוד מידע על בעיות דומות לשלך באתר של הנוירואופתלמולוגית ד"ר הדס קליש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו