ליורם שוחט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליורם שוחט
    אדם
    25/03/2012

שאלתי מספר שאלות ולא כזה קיבלתי תשובות בקשר ללטיס עשיתי בדיקת עיניים ואמרו שיש לי לטיס טמפורלי ואינפריורית ללא קרעים ללא חורים אינפונזלית מזה אומר ?
    שאלה מספר 2 למה יש לי עין גדולה יותר מהשניה ואיך אפשר לטפל בעין הגדולה יש לי מינוס 16 ובעין החזקה יש לי מיוס 5 וחצי ?
    ובעין השניה שזאת העין החזקה יש לי היפרדות זגוגית ללא קרעים רק רציתי לדעת בקשר להיפרדות זגוגית זה מחמיר עם הזמן או שזה נרפא בעצמו ?
    אני חייב לציין שאני בן 22

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליורם שוחט

הוספת תגובה

• ליורם שוחט - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    25/03/2012

lattice פרושו אזור דק ברשתית, עם פוטנציאל להווצרות קרע ברשתית באותו אזור. שכיחות הממצא גבוהה יותר בעיניים קצרות ראיה. יש לעקוב אחרי הממצא (בדיקה תקופתית על ידי רופא עיניים). על פי הממצאים יתכן שיוחלט לבצע טיפול לייזר סביב אותם אזורים כדי למנוע התפתחות קרע.

אצל אדם קצר ראיה, גלגל העין ארוך יותר מאשר אצל אחרים שאינם סובלים מקוצר ראיה. ככל שקוצר הראיה גבוה יותר, גלגל העין ארוך יותר. מכיוון שיש אצלך הבדל גדול במידת קוצר הראיה בין שתי העיניים, יש גם הבדל באורך העיניים, ולכן עין אחת נראית גדולה יותר.

הפרדות זגוגית נפוצה אצל קצרי ראיה. בשלב ההווצרות של ההפרדות עלולים להגרם קרעים ברשתית. אין דרך אפקטיבית להפחית את התופעות בראיה הנובעות מהפרדות הזגוגית (ראיית "זבובים", "חוטים", "נקודות" וכו') אך במקרים רבים ההפרעה פוחתת עם הזמן. חשוב להדגיש שכל שינוי בתופעות (כגון הופעת עכירויות חדשות, החמרה בתופעות הקיימות, ראיית הבזקי אור) מחייב פנייה דחופה לרופא עיניים.

בכל מקרה, עקב הנתונים שלך עליך להקפיד להיות במעקב קבוע של רופא עיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו