נקודות שחורות בראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודות שחורות בראיה
    אילנה גולדשטי
    07/04/2012

אני חולה כ-30 שנה בסכרת טייפ 1 ויש לי משאבת אינסולין.בזמן האחרון אני רואה נקודות שחורות בראיה. אני נבדקת כל חצי שנה אצל רופאת עיניים ומקפידה לטפל בכל הבעיות הנוספות שיש לי.
    אשמח לשמוח את דעתכם על הענין הנ"ל
    תודה אילנה גולדשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקודות שחורות בראיה

הוספת תגובה

• נקודות שחורות בראיה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    08/04/2012

שלום אילנה,

ראיית נקודות שחורות נובעת בד"כ משינויים בג'ל שבתוך העין (=הזגוגית). יתכנו גם סיבות אחרות, נדירות יותר. שינויים בזגוגית נפוצים מאד, ושכיחותם עולה עם הגיל. כאשר מופיעים סימפטומים (נקודות שחורות, "זבובים", "חוטים" וכד', או ראית הבזקי אור) יש לפנות לרופא עיניים לבדיקה לוודא שאין קרעים ברשתית (הסימפטומים דומים). אם ייקבע בבדיקה שהגורם הוא שינויים בזגוגית, ללא ממצאים נוספים, אין צורך בטיפול. יש סיכוי טוב שההפרעה תפחת בהדרגה. אם בבדיקה יתגלה ממצא שונה, הטיפול על פי טיב הממצא.
    בכל מקרה, גם אם מדובר בשינוי בזגוגית בלבד, כל החמרה בסימפטומים או הופעת סימפטומים חדשים מחייבת פנייה דחופה לרופא העיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו