PRK- לאחר כמה ימים מתפקדים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PRK- לאחר כמה ימים מתפקדים?

שלום רב,

לאחר כמה ימים מתום ניתוח PRK בדרך כלל רואים סביר ברמה של תפקוד רגיל (למשל לקרוא ספרים, לקרוא ולעבוד על מחשב וכדומה)?

ובנוסף- כמה זמן לאחר PRK רואים בצורה מקסימלית?

המספרים שלי הם -3 ו-1.5 צילינדר. בן 24.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PRK- לאחר כמה ימים מתפקדים?

הוספת תגובה

• PRK- לאחר כמה ימים מתפקדים? - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    05/05/2012

הראיה עלולה להיות מטושטשת למשך כשבוע. ההרגשה דומה לזו שבראיה דרך משקפיים שרוטים מאד ומלוכלכים, כלומר אפשר לראות אך הראיה "לא נקיה" וההפרעה לתפקוד בהתאם. אין מניעה לצפות בטלביזיה, לעבוד מול מחשב וכו' אך יתכן שקצב העבודה יואט ויתכן שתרצה להגדיל פונטים. יש לציין שקצב ההחלמה ומידת ההפרעה לתפקוד שונה מאדם לאדם.

בד"כ מושגת ראיה טובה (עדייו לא מושלמת, אך מאפשרת תפקוד מלא) במהלך החודש שלאחר הניתוח. הראיה המקסימלית מושגת בד"כ תוך 3 חודשים. יש מקרים בהם נדרש יותר זמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר שוחט

לד"ר שוחט שלום שוב,

האם יכול להיות מצב בו תופעות לוואי כמו ראיית לילה ירודה, סינוורים והילות ימשכו לצמיתות לאחר הניתוח ולא יחלפו והאם וויבפרונט מונע תופעה זו?
    המספרים שלי הם -3 ו-1.5 צילינדר בכל עין ואני בן 24.

אני מדי פעם גם משחק כדורסל וכדורגל- האם שיטת PRK תתאים עבורי יותר?
    ובכלל האם לאחר הניתוח בין אם בלאסיק ובין אם PRK חובה להימנע תקופת מה מפעילות גופנית?

ושאלה אחרונה- האם ייתכן יובש כרוני בעיניים לאחר הניתוח שלא יחלוף וישאר לצמיתות?

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר שוחט - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    06/05/2012

לעתים רחוקות עלולות ההפרעות שציינת להשאר לאורך זמן. טיפול וייבפרונט יכול תאורטית להפחית את ההסתברות לכך.

ההחלטה על שיטת הטיפול תקבע בשיחה עם המנתח, על פי נתוני העין, על פי העדפת המנתח ועל פי בחירתך. בלאסיק קיים סיכון תאורטי להסטת מתלה הקרנית בעקבות חבלה ישירה בגלגל העין (איו כל סכנה במאמץ הגופני עצמו).

בימים הראשונים אחרי הניתוח רצוי להמנע מפעילות ספורטיבית. אח"כ אין מניעה, למעט שחייה שממנה יש להמנע חודש לפחות.

יש אפשרות ליובש לאורך זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש לאורך זמן

שלום ד"R שוחט היקר

במידה ויווצר לי יובש בעיניים לאורך זמן לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים, מה ניתן יהיה לעשות? כלומר מהן האפשרויות הטיפוליות, והאם יש מצב שלא ניתן יהיה לטפל בכך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש לאורך זמן - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    13/05/2012

ישנן דרכים שונות לטיפול ביובש, הכוללות בין השאר סוגים רבים של תחליפי דמעות בהרכב ובצמיגות שונים, טיפות להגברת ייצור הדמעות, חסימת דרכי הדמעות, תוספי תזונה, הקפדה על תנאים סביבתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו