שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אני
    22/07/2012

שלום
    אני בת 39 ולפני שנתיים לערך גיליתי שאינני מתליחה לקרוא אותיות קטנות בתאורה מעומעמת .
    בעיקר תפריטים בבתי קפה .
    הלכתי לבדיקת עיניים ונאמר לי שאין כאן סיבה לדאגה זו רק נסיגה קלה בראייה בגלל הגיל .
    מישהו אמר לי שזה לא הגיוני והרופא בטוח טעה.
    האם יש כאן סיבה לדאגה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    23/07/2012

בעשור החמישי לחיים כל אלה שתמיד ראו היטב למרחק ללא משקפיים יתקשו לקרוא ללא משקפיים, והקושי גדול יותר בתאורה עמומה. פתרון זמני הוא הרחקת החומר הכתוב. אלה המרכיבים משקפיים למרחק יזדקקו למספר שונה לקריאה, או למשקפיים מולטיפוקאליים. לכן ההסבר של הרופא נכון.

מכיוון שאת חשה בקושי הנ"ל לפני גיל 40, יתכן מאד שיש לך רוחק ראיה. רוחק ראיה הוא מצב שבו נדרשים משקפיים לראיה למרחק, אך אנשים צעירים עם רוחק ראיה יכולים לראות היטב ללא משקפיים באמצעות הפעלת השריר התוך עיני האחראי למיקוד (פעולה אוטומטית ובלתי רצונית). היכולת להתגבר על בעית המיקוד לרחוק פוחתת עם הגיל, ואז אותם אנשים נזקקים למשקפיים הן לקרוב והן לרחוק. אנשים עם רוחק ראיה זקוקים למשקפי קריאה בגיל צעיר יותר מאחרים שאינם רחקי ראיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהקשר זה- שאלת המשך

מלי
    25/07/2012

לגבי אותם אנשים צעירים שמסוגלים לקרוא את האותיות הקטנות, אך מרגישים במאמץ בעין - אם מרכיבים משקפיים למרות שבעצם כן מסוגלים לראות היטב אך במאמץ, זה יגרום להגדלת המספר עם השנים? או דווקא להיפך - אי הרכבת משקפיים יכולה לפגוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהקשר זה- שאלת המשך - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    26/07/2012

הרכבת משקפיים או המנעות מהרכבתם לא תשנה במאום את התהליך הפיזיולוגי הקשור בגיל, ולא תשפיע על המספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו