כאבי ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש
    פאיה
    02/08/2012

בגיל 14 החלטתי על דעת עצמי להוריד את המשקפיים שלי (המספר עמד אז על +3.5 בערך), בגיל 18, בצו ראשון, בדקו ואמרו שהמספר ירד ל+1 ו+0.75) האם יכול להיות שכאבי הראש שלי שפעם היו מופיעים כפעמיים בחודש ועכשיו מופיעים בתדירות יומיומית קשורים לכך?יש לציין שבתקופה האחרונה הייתי צריכה לקרוא הרבה מאד חומר כתוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    03/08/2012

בהחלט יתכן קשר. את סובלת מרוחק ראייה (מספר (+) במשקפיים). צעירים הסובלים מרוחק ראיה יכולים למקד באמצעות כיווץ השריר הפנימי העין האחראי על המיקוד, פעולה הנקראת אקומודציה. במצב זה בהחלט יכול להגרם כאב ראש. קריאה מרובה עלולה להחמיר את התופעה.
    למרות שסביר שבמקרה שלך כאבי הראש קשורים לרוחק הראיה, יש לזכור שייתכנו גם סיבות אחרות לכאב ראש, ואם יישלל הקשר לרוחק הראייה יהיה צורך לבדוק סיבות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

פאיה
    05/08/2012

אצל מי אני בודקת אם יש קשר?רופא עיינים?אופטומטריסט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    05/08/2012

פני לרופא עיניים לוודא שאכן מדובר רק ברוחק ראיה ושאין ממצאים נוספים. אם כאבי הראש נובעים מרוחק הראיה, הרכבת משקפיים (או עדשות מגע) אמורה למנוע אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו